02 / 05 / 2024

gayrimenkul sektörü yabancı yatırımcılar

gayrimenkul sektörü yabancı yatırımcılar

Yabancı yatırımcılar, 2014 yılının ilk 4 ayında Türkiye Gayrimenkul sektörüne 1 milyar 627 milyon değerinde yatırım yaptı. 2007 yılında bu rakam 1 milyar 256 milyon dolar civarındaydı.

Uluslarası gayrimenkul sektörü Reexpo fuarında bir araya geldi!

Uluslarası gayrimenkul sektörü Reexpo fuarında bir araya geldi! Yabancılar, konut satışlarında yaşanan artışla birlikte, son 9 yılda Türkiye ekonomisine 41,3 milyar dolarlık katkı sağlandı!

Gayrimenkul sektörü dolardaki yükselişten nasıl etkilendi?

TL’nin döviz karşısında değer kaybına uğraması gayrimenkul pazarında yabancıların ve gurbetçilerin iştahını artırdı. Peki gayrimenkul sektörü dolardaki yükselişten nasıl etkilendi? İşte ayrıntılar...

Türkiye gayrimenkul sektöründe ciddi pazar! 

Yabancı vatandaşların Türkiye'den konut alımları her geçen gün artıyor. PWC Türkiye Gayrimenkul Sektörü Lideri Ersun Bayraktaroğlu,Türkiye'nin gayrimenkulde önemli pazarlardan biri olduğunu dile getirdi.

Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu!

Konut satışlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Acce Luxury Homes Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dilber, "Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu" dedi.

Yabancıya satış gayrimenkul sektörüne nefes aldırıyor!

Pandeminin en çok etkilediği sektörlerden biri olan inşaat sektörü yabancıya yapılan satışlarla nefes aldı. Altın Türk Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Altın, bu sürecin uzaması nedeniyle yabancıya konut satışlarının hayati önem taşıdığını dile getiriyor.

Amazon, ABD'de gayrimenkul sektörünü olumlu etkiliyor!

Koronavirüsün kazananlarından Amazon, ABD’nin pandemiyle kötüleşen gayrimenkul sektörüne yabancı yatırım getiriyor. Önceden ofis alan yabancı gayrimenkul yatırımcıları, şimdi depo ve lojistik tesis satın alıyor. 

Gayrimenkul sektörü 2020'ye umutlu giriyor!

Gayrimenkul sektörü, durgun geçen 1.5 yılın ardından faiz indirimi hamlesiyle yeniden yükselişe geçiyor. Sektör, 2020’de 50 bini yabancıya olmak üzere 1.2 milyon satış hedefliyor

Murat Kurum: Gayrimenkul sektörümüz güvenli bir pazar!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Ülkemizin gayrimenkul sektörü, yerli yatırımcılara olduğu kadar yabancı yatırımcılar için de güvenli bir pazar" dedi...

Türk gayrimenkul sektörü uluslararası yatırımcılar buluştu!

Dünyanın en büyük gayrimenkul organizasyonlarından biri olan MIPIM'de Türk gayrimenkul sektörü yine boy gösterdi. Yabancı yatırımcılar Türkiye'deki projelere yoğun ilgi gösterdi.

Gayrimenkul sektöründe oyunun kuralları değişti!

Hem Türk hem de yabancı yatırımcıların geleneksel yatırımlardan çıkıp sürdürülebilir gelir getiren yatırım araçlarına yöneldiğini belirten FYP Proje Geliştirme Pazarlama Satış Kurucusu Füsun Yılmaz Phillipson, gayrimenkul sektöründe oyunun kurallarının değiştiğini söyledi.

Gayrimenkul sektöründe 2018'de neler oldu?

Gayrimenkul sektör, KDV ve tapu harcı desteği ile indirim kampanyalarıyla nefes aldı, faizler yükseldi, yabancıya satış arttı. İşte Gayrimenkul sektöründe 2018'de neler oldu sorusunun yanıtları...

Gayrimenkul sektöründe vatandaşlık heyecanı!

Yabancıların Türk vatandaşı olabilmesi için gereken asgari taşınmaz bedelinin 1 milyon dolardan 250 bin dolara düşürülmesi gayrimenkul sektöründe de heyecan yarattı.

Gayrimenkul sektöründen yabancı yatırımcılara fırsat!

Amad Gayrimenkul’ün Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Al Duhaim, tüm Körfez ülkeleri yatırımcılarının Türkiye’ye güveninin tam olduğunu belirtti. Al Duhaim, Türkiye’de özellikle gayrimenkul sektörünün yabancı yatırımcılara büyük fırsatlar sunduğunu söyledi.

gayrimenkul sektörü yabancı yatırımcılar Haberi

gayrimenkul sektörü yabancı yatırımcılar

Son 5 yılda ocak-nisan dönemlerinde uluslararası doğrudan gayrimenkul yatırım tutarları ise şöyle gerçekleşti: Ocak-Nisan 2010 768 milyon $ 2011761 milyon $ 2012 751 milyon $ 2013 893 milyon $ 2014 1,267 milyar $ Yılım ilk 4 ayında 1 milyar 267 milyon dolar doğrudan yatırım yapıldı. 


Ekonomi Bakanlığı'nın Uluslararası Doğrudan Yatırım Verileri Bülteni'nden derlenen bilgilere göre, uluslararası yatırımcıların nisan ayında gayrimenkule doğrudan yatırımları 250 milyon dolar oldu. Mart ayındaki 379 milyon dolara kıyasla yüzde 34 azalan yabancıların söz konusu yatırımları, ocak-nisan dönemi açısından bakıldığında ise geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 42 arttı. 2013'ün ilk 4 aylık döneminde 893 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yapan yabancılar, bu rakamı 2014'ün aynı döneminde 1 milyar 267 milyon dolara çıkardı. 


Söz konusu dönemde inşaat sektörüne 80...