05 / 05 / 2024

Gayrimenkul sertifika ihracı

Gayrimenkul sertifika ihracı

TOKİ Başkanı Ergün Turan, Uludağ Zirvesi'nde Türkiye'nin ilk gayrimenkul sertifikası ihracına hem küçük hem de büyük yatırımcılardan ciddi bir talep geleceğini belirtti. Turan, gayrimenkul sertifikalarının inşaat sektörüne önemli bir finansman imkanı sağlayacağını müjdeledi.

Peker GYO, 82.5 milyon liralık bono ihracı gerçekleştirdi 

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 82,5 milyon lira miktarındaki ilk finansman bonosu ihracını gerçekleştirdiği kaydedildi. 

Bakan Nebati duyurdu! İşte yeni tasarruf aracı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati darphanenin Borsa İstanbul'da halk arz yolu ile altına dayalı sertifika ihracını açıkladı. İşte detaylar!

Kira sertifikası ihracına konu taşınmazlarda yeniden değerleme yapılamayacak!

Sat-kirala-geri al işlemine veya kira sertifikası ihracına tabi olan gayrimenkul ve iktisadi kıymetler için değerleme işlemi gerçekleştirilemeyecek.

GYODER Sertifika Programı başlıyor!

GYODER Sertifika Programı Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ile Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Teknopark işbirliğiyle başlıyor.

Halk Varlık Kiralama'dan 2 milyar TL'lik kira sertifikası ihracı!

Halk Varlık Kiralama'nın Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin fon kullanıcısı/kaynak kuruluş olacağı yapıda, tahsisli ve/veya nitelikli yatırımcılara satılmak üzere 2 milyar TL tutarına kadar kira sertifikası ihracı kararlaştırıldı. 

Gayrimenkul sektöründe doğa dostu 'blockchain' sertifika dönemi!

Gayrimenkul şirketi RE/MAX Türkiye, yıl boyunca düzenlenen eğitim ve seminerler sonucunda verilen sertifikalarının hepsini blockchain altyapısıyla dijital ortama taşıdı. Şirket, bu yöntemle kağıt israfını azaltarak yeşili korumayı amaçlıyor.

Gayrimenkulde alternatif enstrüman: Gayrimenkul sertifikası ihracı!

Gayrimenkul sektörünün uzman isimleri 3 yılın ardından ilk kez hayata geçirilen gayrimenkul sertifikası ihraçlarıyla ilgili görüşlerini paylaştı.

Ata GYO'nun 50 milyon TL'lik borçlanma aracı ihracının 2. kupon faizi yüzde 3,4910!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından ihracı gerçekleştirilen 50 milyon TL nominal değerli, 3 ayda bir kupon ödemeli TRFATAYE2028 ISIN kodlu finansman bonosunun 2. kupon faiz oranı yüzde 3,4910 olarak belirlendi...

Halk GYO borçlanma aracı ihracı için SPK'ya başvurdu!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) borçlanma aracı ihracına ilişkin genel müdürlüğe yetki verilmesi hakkında açıklama yaptı.

İş GYO'nun 100 milyon TL finansman bonosu ihracı tamam!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla nitelikli yatırımcılara satışa sunulan 100 milyon TL nominal değerli finansman bonosu ihracı tamamlandı...

İş GYO'nun 100 milyon TL finansman bonosu ihracı tamamlandı!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla nitelikli yatırımcılara satışa sunulan 100 milyon TL nominal değerli, 76 gün vadeli finansman bonosu ihracı tamamlandı...

Alp Alkaş Perakende Gayrimenkul Merkezi 2019 eğitim yılı mezunlarını verdi!

Perakende ve ticari gayrimenkul sektörüne nitelikli çalışanlar yetiştirmek amacıyla kurulan Alp Alkaş Perakende Gayrimenkul Merkezi'nin Sertifika Programı tamamlandı...

İş GYO'nun 100 milyon TL finansman bonosu ihracı tamam!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın yatırımcılara satışa sunulan 71 gün 9 Ağustos 2019 vadeli 100 milyon TL nominal değerli finansman bonosu ihracı tamamlandı..

Gayrimenkul sertifika ihracı Haberi

Gayrimenkul sertifika ihracı

TOKİ Başkanı Ergün Turan, Uludağ Zirvesinde gerçekleştirdiği söyleşide yeni ihraçlar için şimdiden önemli bir talep olduğunu da kaydetti ancak ilk ihracın ardından bir müddet piyasayı izlemek istediklerini belirtti.


Turan ayrıca gayrimenkul sertifikalarının inşaat sektörüne önemli bir finansman imkanı sağlayacağını, İslami şartlara uygun olmasının da yatırım yapabilecek kitleyi genişletmesi anlamında bir avantaj olduğunu söyledi.


Gayrimenkul sektöründe finansman çeşitlendirmesi ve küçük yatırımcıların gayrimenkule yatırım yapabilmesini amaçlayan gayrimenkul sertifikası düzenlemesinin ardından ilk ihracın TOKİ-Makro İnşaat ortaklığında gerçekleştiriliyor.


İhraçta toplam hasılat 143.24 milyon lira olarak öngörülürken talep toplama ise 29-31 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek.


‘CİDDİ BİR İLGİ OLACAĞI KANAATİNDEYİM’


Turan “İlk gayrimenkul sertifikası ihracında hem küçük hem de büyük yatırımcılardan ciddi bir ilgi olacağı kanaatindeyim. İlk izlenimimiz bu yönde. Proje doğru bir konumda seçildi ve TOKİ’nin garantör olması...