29 / 04 / 2024

Gayrimenkul Sertifikalarının Kurul Kaydı

Gayrimenkul Sertifikalarının Kurul Kaydı

Gayrimenkul almak isteyen yatırımcılar tarafından, ihraç sırasında ve projenin tamamlanmasına kadar geçecek süre boyunca Borsa'dan gayrimenkul sertifikası satın alınmak suretiyle gayrimenkul bedelinin aşamalı olarak ödenebilmesine imkan sağlanacaktır...

İstanbul gayrimenkul piyasasını neler bekliyor? Seçim sonrası kentsel dönüşüm hızlanacak mı? 

Seçimlerden önce sık sık konut piyasasının geleceği merak ediliyordu. Peki İstanbul gayrimenkul piyasasını neler bekliyor?

Gayrimenkul satışının altın anahtarı müşteri deneyimi!

Yeni nesil müşteri deneyimi mahalli gayrimenkul pazarına doğrultu veriyor. Emlak sektörünün dinamikleri değişiyor. Gayrimenkul satışının anahtarı müşteri deneyimi oldu!

2002-2022 yılları arasında Türkiye'den gayrimenkul satın alan yabancılar TBMM gündeminde!

2002-2022 yılları arasında Türkiye'den gayrimenkul satın alan yabancılar TBMM gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuyla ilgili soru önergesi verdi. İşte o önerge...

Takasbank emtia sertifikalarını işlem teminatı olarak kabul edecek

Takasbank bugünden itibaren Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ihraç edilen emtia sertifikalarını işlem teminatı olarak kabul etmeye karar verdi. Konuyla ilgili yasa Resmi Gazete'de yayınlanıp yürürlüğe girdi.

İskansız gayrimenkul alınır mı?

İskan ruhsatı kısaca oturma izni anlamına geliyor. İskan ruhsatı alınmamış evler aslında yasal olarak oturmaya müsait olmayan evler olarak biliniyor. Peki, İskansız gayrimenkul alınır mı? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Evlenme ve boşanmalar gayrimenkul piyasalarını nasıl etkiliyor?

Pandeminin derinden etkilediği boşanma sayıları gayrimenkul piyasasında da dengeleri değiştiriyor. Peki evlenen ve boşanan çiftlerin sayısı gayrimenkul piyasalarını nasıl etkiliyor?

GİSP 'METAVERSE ve Gayrimenkul' konularını masaya yatırdı!

GİSP gündemde merak uyandıran “METAVERSE ve Gayrimenkul” konularını gerçekleştirdikleri toplantıda değerlendirdi.

1915 Çanakkale Köprüsü gayrimenkul fiyatlarını uçurdu!

1915 Çanakkale Köprüsü, bölgedeki gayrimenkul fiyatlarını uçurdu. Çanakkale'de senelik değer artışı konutlar için yüzde 32, arsalar için yüzde 38, araziler için ise yüzde 37 olarak gerçekleşti.

ABD'de ticari gayrimenkul piyasasını neler bekliyor?

ABD Merkez Bankası (Fed), şirket ofislerine olan talepte düşüş yaratabilecek olan koronavirüs salgınının, hastalıktan sonra ticari gayrimenkul piyasasının kırılgan bir hale gelebileceğini belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 4 ildeki 124 gayrimenkulü yarın satışa çıkarıyor!

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 4 ilde bulunan 124 gayrimenkul yarın satışa çıkarılıyor. Gayrimenkullerin satışı için müzayede yarın saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

TF Varlık Kiralama'nın 500 milyon TL kira sertifikalarının getiri ödemesi ve itfası tamam!

TF Varlık Kiralama'nın 500 milyon TL nominal tutarlı, 73 gün vadeli, TRDTFVKA2020 ISIN kodlu kira sertifikalarının getiri ödemesi ve itfası gerçekleştirildi.

Alman vatandaşları dolandırarak gayrimenkul satın alan 31 şüpheli yakalandı!

İzmir'de kurdukları çağrı merkezi ile Alman vatandaşları dolandırıp ve bu dolandırıcılıktan elde ettiği gelirlerle gayrimenkul satın aldığı iddia edilen 31 şüpheli yakalandı.

Bereket Varlık Kiralama'nın kira sertifikalarının dönemsel getiri oranı yüzde 2,5315!

Bereket Varlık Kiralama'nın yurtiçi halka arz ihracına ilişkin kira sertifikalarının yıllık basit getiri oranı yüzde 12,00, dönemsel getiri oranı ise yüzde 2,5315 olarak belirlendi.

Gayrimenkul Sertifikalarının Kurul Kaydı Haberi

Gayrimenkul Sertifikalarının Kurul Kaydı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Gayrimenkul Sertifikası Tebliğ Taslağı ile planlanan düzenlemede, gayrimenkul almak isteyen yatırımcılar tarafından, ihraç sırasında ve projenin tamamlanmasına kadar geçecek süre boyunca borsadan gayrimenkul sertifikası satın alınmak suretiyle gayrimenkul bedelinin aşamalı olarak ödenebilmesine imkan sağlanacağı bildirildi. 

SPK tarafından yapılan açıklamada, uzun bir süredir uygulama alanı bulamayan gayrimenkul sertifikalarına işlerlik kazandırma amacıyla Kurul'un ''Seri: III, No: 19 sayılı Gayrimenkul Sertifikalarının Kurul Kaydına Alınmasına İlişkin Esaslar Tebliği'nin'' güncellenmesi üzerinde yürütülen çalışmaların nihai aşamaya geldiği kaydedildi. 

Açıklamada, ''Kurulumuzca hazırlanan yeni Gayrimenkul Sertifikası Tebliğ Taslağı ile, inşa edilecek veya edilmekte olan gayrimenkul projelerinin finansmanında kullanılmak üzere gayrimenkul sertifikası ihracına imkan tanınmaktadır'' denildi. 

Gayrimenkul sertifikalarının, yatırımcılarını konut veya işyeri sahibi yapan ya da yatırımcılarına gayrimenkul projelerinde oluşan değer artışından yararlanma hakkı veren bir sermaye...