05 / 05 / 2024

Gayrimenkul Sertifikasını kimler alabilir

Gayrimenkul Sertifikasını kimler alabilir

Yeni dönemde emekliler ve yoksullara konut için TOKİ'ye daha aktif rol verilecek, kentsel dönüşüm revize edilecek. Finansmanda da 'Gayrimenkul Sertifikası' modeli devreye girecek.

SPK Başkanı'ndan yeni nesil gayrimenkul sertifikasıyla ilgili son dakika açıklaması!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ömer Gönül, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki konuşmasında yeni nesil gayrimenkul sertifikası ile ilgili bilgi verdi.

Gayrimenkul sertifikası konut sektörüne merhem olacak! Hem konut alımı hem de kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu hem kentsel dönüşüm hem de fahiş kira ve konut fiyatları üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda ise tekrar gündeme gelen gayrimenkul sertifikasının konut sektörü için merhem olması bekleniyor.

2021 tapu harcını kimler öder?

Gayrimenkul alım satım işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Devir işlemi için tapu harcı ödeniyor. Peki tapu harcı nerede ödeniyor? 2021 tapu harcını kimler öder? İşte tüm merak edilenler...

Gayrimenkulde alternatif enstrüman: Gayrimenkul sertifikası ihracı!

Gayrimenkul sektörünün uzman isimleri 3 yılın ardından ilk kez hayata geçirilen gayrimenkul sertifikası ihraçlarıyla ilgili görüşlerini paylaştı.

Bereket Varlık Kiralama'nın 90 milyon dolarlık kira sertifikasının ödemesi tamam!

Bereket Varlık Kiralama tarafından, yurt dışında halka arz edilmeksizin tahsisli olarak ihraç edilen 90 milyon dolar tutarındaki kira sertifikasının ana para ve getiri ödemesi yapıldı...

Vakıf Varlık Kiralama'nın kira sertifikasının itfa ödeme işlemleri tamam!

Vakıf Varlık Kiralama tarafından yurt içi kira sertifikasının itfa ve getiri ödeme işlemleri tamamlandı...

Katılım Varlık Kiralama'nın kira sertifikasının 3. kupon faizi yüzde 7,2891!

Katılım Varlık Kiralama'nın 200 milyon 100 bin TL tutarlı kira sertifikasının 3. kupon ödeme dönemine ilişkin kâr payı oranı yüzde 7,2891 olarak kesinleştirildi.

TF Varlık Kiralama'nın kira sertifikasının yıllık getirisi yüzde 24,50!

TF Varlık Kiralama tarafından yurt içinde ihracı gerçekleştirilecek kira sertifikasının yıllık basit getiri oranı yüzde 24,50 dönemsel getiri oranı yüzde 6,3767 olarak belirlendi...

Katılım Varlık Kiralama yurt içi kira sertifikasının ödemeleri tamam!

Katılım Varlık Kiralama yurt içi kira sertifikasının itfa ve getiri ödeme işlemlerini tamamladı...

Şekerbank'ın 54 ildeki 266 gayrimenkulü yarın satılıyor!

Eskidji Müzayedecilik, Şekerbank bünyesine bağlı 54 ildeki 266 adet gayrimenkulü yarın satıyor. 

Gayrimenkul fiyatlarının artması bekleniyor!

Kurumsal Ofis Gayrimenkul CEO’su Emir Özcan Geçal, gayrimenkul sektöründe fiyat beklenti endeksi verilerini değerlendirdi. Geçal, 3 aylık dönemde gayrimenkul fiyatlarının artmasını beklediklerini söyledi.

Katılım Varlık Kiralama'nın kira sertifikasının kâr payı oranı yüzde 6,2610!

Katılım Varlık Kiralama'nın kira sertifikasının 2.kupon ödeme dönemine ilişkin kâr payı oranı 6,2610 yüzde olarak kesinleştirildi...

Vakıf Varlık Kiralama 58 milyonluk  kira sertifikasının ödemesi tamam!

Vakıf Varlık Kiralama tarafından 58 milyon TL tutarlı yurt içi kira sertifikasının itfa ve getiri ödeme işlemleri tamamlandı...

Gayrimenkul Sertifikasını kimler alabilir Haberi

Gayrimenkul Sertifikasını kimler alabilir

Yeni dönemde emekliler ve yoksullara konut için TOKİ'ye daha aktif rol verilecek, kentsel dönüşüm revize edilecek. Finansmanda da 'Gayrimenkul Sertifikası' modeli devreye girecek. 


Her iki seçmenden birinin desteğini alarak tek başına iktidar olmayı başaran AK Parti, Türkiye'yi 2023 hedeflerine taşıyacak 'İkinci Atılım Dönemi' projelerine odaklandı. Emekliler ve dar gelirlilerin 250 TL taksitle konut sahibi olmalarını sağlayacak paketin yanı sıra, 'Kentsel Dönüşüm' projesi de revize edilerek geliştirilecek. TOKI'nin daha aktif rol üstleneceği yeni dönemde, 'kentsel dönüşüm' üzerinden 'sosyal dönüşüm' de sağlanacak. 'Faizsiz bono' olarak adlandırılan 'SUKUK sistemiyle 'hak devri' imkanı sağlayan, 'Gayrimenkul Sertifikası' modeli getirilecek. 'Yapı Araştırma Merkezi' kurulması planlanıyor. 


Kastamonu Sözcü...