07 / 05 / 2024

Gayrimenkul Sistemi projeleri

Gayrimenkul Sistemi projeleri

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatı ile, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün başlattığı, Mekânsal Gayrimenkul Sistemi ( MEGSİS ) uygulaması, vatandaştan büyük ilgi gördü.

Viven İnşaat, 2024'te yeni projeleri ile gayrimenkul sektörüne hız kazandıracak

Viven İnşaat, İzmir ve Çeşme’de hayata geçirdiği yeni projeleri ile gayrimenkul sektöründe liderliğini sürdürmeyi amaçlıyor. Şirket tarafından  2023 yılı değerlendirildi ve 2024 yılına dair hedefler ve yeni projeler paylaşıldı. 

Emlak sektörüne çığır açtıracak sistem hayata geçti! Gayrimenkul satışları artacak!

Gayrimenkul sektörünü yurtiçi ve yurtdışında geniş pazarlara ulaştıracak franchise gayrimenkul sistemi Redwoork, yüzlerde danışmanıyla hizmet sunmaya başladı. On binlerce kişiye istihdam sağlayacak olan Redwoork ile gayrimenkul satışları da artacak...

6. Gayrimenkul Yatırımları, Projeleri ve Finansmanı Fuarı 24-27 Kasım'da!

CNR Emlak-Gayrimenkul Yatırımları, Projeleri ve Finansmanı Fuarı, 24-27 Kasım 2022 tarihleri arasında yapılacak.

Gayrimenkul satışında '3D Etkileşimli Online Satış Sistemi' dönemi!

Yeni normal hayatla birlikte teknoloji, yaşamımızın her alanına hız kesmeden etki etmeyi sürdürüyor. Sektörler dijitalleşmeye daha da önem vermeye başlamışken şimdilerde inşaat şirketleri; Türk gayrimenkul piyasasının sıklıkla kullanacağı, 3D Etkileşimli Online Satış Sistemi ile tanışıyor.

Gaziantep projeleri RE360 Gayrimenkulün Büyük Buluşması'nda anlatılacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep'te hayata geçirilen önemli projeleri “RE360 Gayrimenkulün Büyük Buluşması”nda anlatacak.

Gayrimenkul vergilendirme sistemi sil baştan değişecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı 'Değişim Başlıyor' ana temasına sahip olan Yeni Ekonomi Programı' kapsamında açıklanan Taşınmaz Değerleme Sistemi ile gayrimenkul vergilendirme sisteminin yenilenmesi amaçlanıyor. 

Garentim Gayrimenkul Yönetim Sistemi Anonim Şirketi kuruldu!

Garentim Gayrimenkul Yönetim Sistemi Anonim Şirketi Büyükçekmece'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Kibriye Karakuş ve Tuna Amaç ortaklığında kuruldu.

Esas Gayrimenkul'ün projeleri MIPIM 2019’da tanıtıldı!

Esas Gayrimenkul, dünyanın en büyük gayrimenkul yatırımcılarının buluştuğu MIPIM 2019’da bu yıl 5'inci kez yer aldı. Firma, hayata geçirmeyi planladığı projeleri tanıttı.

Akkuş Gayrimenkul’ün projeleri MIPIM'de boy gösterecek!

Akkuş Gayrimenkul, Lübnan ortaklı BOSS4 şirketiyle Fransa’nın Cannes kentinde gerçekleştirilecek olan MIPIM’e katılıyor. Akkuş Gayrimenkul fuar kapsamında 2019 yılında hayata geçireceği dört yeni projesini tanıtacak...

Gayrimenkul danışmanlık firmaları için geçici lisans sistemi oluşturulmalı!

Realtor Gayrimenkul'ün kurucusu Anıl Ulaş Övençoğlu gayrimenkul danışmanlık firmaları için çalışma izninden önce 'Geçici Lisans'' Sistemi oluşturulması gerektiğini söyledi.

Emre Özkaya: Gayrimenkulün reçetesi faizsiz finans sistemi!

Finansevim Yönetim Kurulu Başkanı Emre Özkaya, 2019'da gayrimenkulün reçetesinin faizsiz finans sistemi olacağını söyledi. Özkaya, sistemle gerçekleşen satışlarla sektörün nefes alacağını açıkladı.

5 soruda Gayrimenkul Değerleme Sistemi!

Gayrimenkul sektöründeki fiyat farklılarını ortadan kaldıracak, vergilendirme sistemini sil baştan değiştirecek Gayrimenkul Değerleme Sistemi hayata geçiriliyor. İşte kararla ilgili tüm detaylar... 

Gayrimenkul vergilendirme sistemi sil baştan değişecek!

Gayrimenkul sektöründe vergilerin asgari düzeyde tutulması için önemli adımlar atılıyor. Yeni Ekonomi Programı kapsamına alınan Gayrimenkul Değerleme Sistemi ile gayrimenkuller gerçek değerleri üzerinden işlem görecek.

Gayrimenkul Sistemi projeleri Haberi

Gayrimenkul Sistemi projeleri

MEGSİS uygulaması ile vatandaş internet üzerinden ister evinden ister cep telefonundan kendi parselinin ya da satın almayı düşündüğü parselin yerini görebiliyor.


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü vatandaş memnuniyetini daha üste çekebilmek için MEGSİS uygulamasına yeni özellikler ekleyecek.


Genel Müdürlük bu kapsamda MEGSİS Uygulamasında “Başvuru İşlemleri Modülü”nü devreye sokarak, kadastro müdürlüklerine yapılan başvuruların sisteme kayıtlarının yapılması, personel görevlendirilmesi, randevu oluşturulması, anlaşmalı bankalar ile kurulan e-ödeme bağlantısı ile online ödeme işlemlerinin oluşturulması, fen kayıt işlemlerinin yapılması gibi işlemlerin yapılmasına da imkan sağlayacak. Pilot uygulamalar sonrasında bu modülün ülke genelinde yaygınlaştırılması öngörülüyor.


MEGSİS uygulaması kapsamında şu an www. tkgm.gov.tr adresinden  “parsel sorgulama” linki ile il, ilçe, mahalle/köy, ada ve parsel bilgileri girilerek doğrudan parsel sorgulaması yapılabiliyor. Bilgilerin girilmesi sonucunda parselin uydu fotoğrafı ile çakışık görüntüsü...