02 / 05 / 2024

gayrimenkul stok verileri

gayrimenkul stok verileri

Aile şirketleri ortaklarının birikimlerini emlakta tuttuklarını söyleyen GYİAD Başkanı Sevim: "167 milyar dolarlık stokta atıl duranlar var. Bunu ekonomiye fonlarla kazandırmak için konferans düzenleyeceğiz" dedi.

Tebernüş Kireçci'den ticari gayrimenkul yorumu: Döviz ve mevduattaki birikimler gayrimenkule akmaya henüz başlamadı!

TCMB tarafından yapılan açıklamada Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi, 2023'ün son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 12,5, arttı. Verileri değerlendiren Tebernüş Kireçci ''Döviz ve mevduattaki birikimler gayrimenkule akmaya henüz başlamadı.'' dedi. İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul sektörüne yeni nesil çözümler geliyor...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Eylül 2023 tarihinde yayınlanan “ücretli çalışan” istatistikleri verileri kapsamında, gayrimenkul alanında çalışan sayısı 122 bin 179'a kadar çıktı. Bu rakam 2009 yılında 33 bin seviyesindeydi. İşte ayrıntılar...

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapanlara 710 milyon lira ceza! Aralarında emlak ve gayrimenkul firmaları da var!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan firmalara 710 milyon lira para cezası verildiğini bildirdi. Ceza kesilen firmalar arasında emlak ve gayrimenkul firmaları da var.

Türkiye genelinde satılık ofis stok oranı yüzde 124 arttı!

Endeksa verileri kapsamında 2020 senesinden bugüne kadar İstanbul’da satılık ofis stok oranı yüzde 112, Türkiye genelinde ise yüzde 124 arttı. 

Konut sektöründe stok sorunu! İnşaat firmaları yeni yıla stoksuz giriyor! Ev fiyatları yükselecek mi? 

TÜİK verileri konut üretiminde düşüşe işaret ederken; konut sektöründe stok sorunu gündeme geldi. İnşaat firmaları yeni yıla stoksuz giriyor! Ev fiyatları yükselecek mi? 

Covid-19 sonrası Türkiye gayrimenkul piyasasında neler değişti?

Covid-19 Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ne oldu? İşte Vizyon Taşınmaz Değerleme şirketinin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mete Gülbaş'ın Covid-19 Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ve Ekonomik Verileri ile ilgili olarak hazırladığı o rapor...

A sınıfı ofislerin yüzde 30 artması bekleniyor!

JLL Türkiye tarafından açıklanan Türkiye’nin Makroekonomik ve Gayrimenkul Piyasası Verileri Raporu’na göre; 2023 sonuna kadar A sınıfı ofislerin yüzde 30 artması bekleniyor. 

2024'e kadar AVM sayısının yüzde 10 artması bekleniyor!

JLL Türkiye, 2021 üçüncü çeyreğine ilişkin Türkiye’nin Makroekonomik ve Gayrimenkul Piyasası Verileri Raporu'na göre; 2024 senesine kadar AVM sayısında yüzde 10 artış yaşanması bekleniyor. 

Çin'deki gayrimenkul krizi ekonomiye yansıdı!

Çin'de üçüncü çeyrek büyüme verileri dünyanın en büyük ikinci ekonomisiyle hayal kırıklığı oluşturdu. Çin'deki gayrimenkul krizi ekonomiyi de olumsuz etkiledi.

Gayrimenkul sektörünün ilk yarı karnesi!

Gayrimenkul sektörünün ilk yarı karnesi belli oldu. Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş. tarafından hazırlanan 'Gayrimenkul Sektör Raporu', Türkiye gayrimenkul sektörünün 2021'in ilk yarı performansıyla ilgil önemli verileri barındırıyor.

Kiralık evde stok ihtiyacı arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu Mayıs ayına ilişkin konut satış rakamlarını açıkladı. Mayıs ayı konut satış rakamlarını değerlendiren EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı kiralık konutlarda stok ihtiyacının arttığını dile getirdi.

Gayrimenkul sektöründe teşvik beklentisi!

Kovid-19 salgını tüm dünyayı etkisi altına aldı. Salgın kapsamında uygulanan kapanmalar ve alınan tedbirler de tüm sektörlerin durgunlaşmasına neden oldu. Peki gayrimenkul sektöründe bu süreçte neler yaşandı? Konut satış verileri neler anlatıyor? İşte ayrıntılar...

Ofis inşaatları pandemide arttı!

JLL Türkiye tarafından 2021 yılının ilk çeyreğiyle ilgili Türkiye’nin Makroekonomik ve Gayrimenkul Piyasası Verileri Raporu yayımlandı. İşte rapordaki o veriler...

gayrimenkul stok verileri Haberi

gayrimenkul stok verileri

Genç Yönetici ve İşadamları Derneği (GYİAD) Başkanı Serkan Sevim, ekim ayında düzenleyecekleri bir konferansla Türkiye'de aile şirketlerinin hissedarlarının birikim amacıyla elde tuttukları gayrimenkullerin ekonomiye kazandırılmasını masaya yatıracaklarını söyledi. Sevim, kendi hesaplamalarına göre bu tip gayrimenkul stokunun büyüklüğünün 167 milyar dolar olduğunu söyledi. Türkiye'de genel olarak tasarrufun gayrimenkule yatırımla yapıldığını hatırlatan Sevim, "Aynı durum aile şirketlerinin hissedarları için de geçerliliğini koruyor. 


Aralarında yıllarca atıl kalanlar var. Bunların ekonomiye kazandırılması için neler yapılabileceğinin tartışılmasını istiyoruz" diye konuştu. Sevim, "Gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketlerinin raporları ve konuyla ilgili üyelerimizin çalışmalarından yaptığımız bir hesaplamaya göre kabaca 167 milyar dolarlık bir gayrimenkul birikimi aile şirketlerinin hissedarlarının elinde bulunuyor. Bunların gayrimenkul yatırım fonları aracılığıyla ekonomiye kazandırılmasını amaçlıyoruz" dedi. 


'PARAYA İHTİYACI YOK' DİYORLAR 

azı gayrimenkullerin uzun süre boş bile tutulduğuna...