27 / 11 / 2024

gayrimenkul tapu hakkı

gayrimenkul tapu hakkı

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorusuna istinaden "Gayrimenkulde kazandırıcı zaman aşımı" konusunu ele aldı..

Demirören'in Almanya’daki gayrimenkul şirketi hakkında iflas kararı! Berlin'in en lüks projelerinden...

Ziraat Bankası’na milyonlarca dolarlık borcunu ödemeyen Demirörenler’in Almanya’daki gayrimenkul şirketi hakkında, 240 milyon euro kredi borcundan dolayı geçici iflas kararı verildi.

Sarıyer Belediyesi önünde dikkat çeken tapu eylemi! 

Sarıyer Belediyesi'nin tapu hakkı sözünde durmadığını iddia eden vatandaşlar belediyenin önünde eylem için toplandı. Vatandaşlar 15 Kasım’da İBB önünde toplanacaklarını söylediler.

Gayrimenkul tapu devri için hangi belgeler gerekiyor? Tapudan eli boş dönmek istemeyen herkesi ilgilendiriyor...

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde bazı evrakların tapu müdürlüklerine teslim edilmesi gerekiyor. Peki, Gayrimenkul tapu devri için hangi belgeler gerekiyor? İşte detaylar...

Ev sahibi olanlar dikkat! Konut satışında yeni dönem! 'e-Devlet üzerinden yapılacak'

Gayrimenkul ticareti hakkında gerçekleşen yönetmelik değişikliği ile beraber 1 Kasım tarihi itibarıyla taşınmaz ilanlarının yayınlanmasında yeni bir düzenleme yapılacak.

Tapu belgesinin renkleri ne anlama gelir? 

Taşınmaz ürünlerin farklı tapu türleri vardır. Buna göre, gayrimenkul sahibi olmak isteyen kişiler, gayrimenkul tapusu hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Ayrıca farklı türlerde olan bu tapular farklı renklere sahiptir. Peki tapu çeşitleri ve renkleri nelerdir? İşte tapu renkleri hakkında bilgiler...

Tapuda yeni dönem! Noterden gayrimenkul satışı nasıl yapılacak? Hangi belgeler gerekli? İşte 6 maddede merak edilenler..

Taşınmaz satış sözleşmeleri, 4 Temmuz tarihi itibarıyla Noterler tarafından da yapılacak. Tapuda yeni dönem resmen başlıyor. İşte 6 maddede noterden gayrimenkul satışı hakkında merak edilenler!

Hisseli tapu nasıl bölünür?

Hisseli tapular, birden fazla hisseye sahip olan tapulara verilen isimdir. Hisseli tapuların yönetimi ve satışı konusunda bazı zorluklar ortaya çıkabilir. Bu nedenle, birçok kişi hisseli tapuların nasıl bölüneceğini merak etmektedir. İşte hisseli tapu hakkında merak edilen soruların yanıtları...

Hisseli tapuda yerler belli olur mu? Hisseli tapunun sakıncaları nelerdir?

Hisseli tapu, diğer tapu türlerinden farklıdır. Yeni bu tapuya sahip olanlar bazı sorularına yanıt aramaktadır. İşte hisseli tapu hakkında merak edilenler!

Hisseli tapusu olanlar dikkat! Hisseli Tapudan Müstakil Tapuya Geçiş: Riskler ve Şartlar!

Hisseli tapu sahipleri için önemli bir konu olan hisseli tapuların müstakil tapuya dönüştürülmesi süreci merak ediliyor. Bu sürecin detaylarını ve hisseli tapu hakkında diğer merak edilenleri sizlerle paylaşıyoruz.

Hisseli tapu bir başkasına satılır mı? Hisseli tapuda ne yazar?

Hisseli tapu sahiplerinin akıllarını kurcalayan pek çok soru bulunmaktadır. Onlardan çoğu satış konusunda dair olan sorulardır. İşte hisseli tapu hakkında merak edilip sorulan sorular ve yanıtları!

Tapuda 1/4 hisse ne demek? Babadan miras kalan hissemi nasıl satarım?

Tapuya dair belli başlı kullanılan terimler, kalıplar vardır. Bunlar ne anlama gelir? İşte tapu ve hisseli tapu hakkında merak edilen detaylar!

Hisseli tapu hissedarlardan habersiz satılır mı? Hisseli tapu satışı nasıl engellenir?

Hisseli tapuya dair çok sorulan birtakım sorular bulunmaktadır. Hisseli tapuya sahip vatandaşlar, bu tapu hakkında sordukları sorulara yanıt arıyor. İşte detaylar!

Hisseli tapuda kendi hissemi satabilir miyim?

Hisseli tapu hakkında yapılan işlemler diğer tapu türlerine göre farklılık göstermektedir. Bu yüzden hisseli tapu sahiplerinin merak ettiği bazı sorular vardır. İşte o yanıtlar!

gayrimenkul tapu hakkı Haberi

gayrimenkul tapu hakkı

1989’dan beri ikamet ettiğimiz imarlı 5 katlı binanın son katında oturuyoruz. Elektrik, su, doğalgaz abonelikleri mevcut ve emlak beyanımız var. Bu yerde hak sahibi nasıl olabilirim? ● A.T. 


Bir gayrimenkule sahip olabilmek için haklı nedenlerin bulunması şarttır. Bunların içinde ‘gayrimenkulü kullanıyor olmak’ yoktur. Bir daireyi 28 sene kullanmak tek başına tapu sahibi olma hakkı vermez. Ancak bilinmesi gereken hususlar bu yeri ne sıfatla kullanıyor olduğunuz ve bu yerin mülkiyetinin kime ait olduğudur.


Vatandaşın aklında bir gayrimenkulü 10 yıl, bazı hallerde 20 yıl kullanmanın ona tescil talep hakkı verdiği hususu vardır. Bunlar çok özel durumlardır. İktisabi mürurzaman (kazandırıcı zaman aşımı) denilen bu durum kanunda sayılı hallerde uygulanır ve çok sınırlıdır. Bu, bir bina içinde bir bağımsız bölümü uzun süre kullanma hali değildir,...