01 / 06 / 2024

gayrimenkul tapuları kadın oranı 2014

gayrimenkul tapuları kadın oranı 2014

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verilerine göre Türkiye’deki toplam 139.9 milyon gayrimenkulün yüzde 63.5’i erkeklere ait. Kadınlar toplam tapunun sadece 3’te 1’ini elinde bulunduruyor

Evrim Kırmızıtaş Başaran, Yılın Girişimci İş Kadını seçildi!

Lüks Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Yılın Girişimci İş Kadını oldu...

RE/MAX Türkiye’de kadın istihdamı yüzde 50’ye yaklaştı!

Önde gelen gayrimenkul danışmanlık şirketleri arasında yer alan RE/MAX Türkiye, kadın çalışan sayısını 1.900'ün üzerine çıkardı ve kadın çalışa sayısını toplam istihdamın yüzde 50’sine ulaştırdı.

Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu Başkanı Didem Hiçyorulmazlar oldu!

Gayrimenkul sektöründe kadın varlığını güçlendirmek için faaliyet gösteren Gayrimenkulde Kadın Liderler (GKL) Platformu’nda bayrak değişimi yaşandı. GKL İcra ve Danışma Kurulu başkanlık görevini iki yıldır sürdüren Neşecan Çekici, yeni görevini Didem Hiçyorulmazlar'a devretti. 

Konya Dudu Kadın Çarşısı'nın ilk tapuları teslim edildi! 

Konya Akşehir'de inşa edilen Dudu Kadın Çarşısı'nın tapuları için teslimler başladı. 

Gayrimenkul sektörünün 3’te 1'i kadınlardan oluşuyor!

Gayrimenkul sektöründe Kadın Liderler Platformu’nun araştırması açıklandı. ‘Maskülen Sektör’ün üçte biri kadınlardan meydana geliyor...

Gayrimenkul sektöründe kadın istihdamı artırılacak!

Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu'nun tarafından, Türkiye’de bulunan gayrimenkul sektöründe çalışan kadınlarla ilgili yapılan ‘Maskülen Sektörde Kadın Olmak" araştırmasının sonuçlarının açıklandığı toplantıda gerçekleşen panelde ‘Gayrimenkul’de Kadının Geçmişi, Bugünü ve Geleceği’ ile ilgili gö

Gayrimenkul sektörünün üçte biri kadınlardan oluşuyor!

Türkiye’deki gayrimenkul sektöründe çalışan kadınlara yönelik yapılan ‘Maskülen Sektörde Kadın Olmak" araştırmasının sonuçları açıklandı. Verilere göre; gayrimenkul sektöründe çalışanların yüzde 29'unu kadınlar oluşturuyor.

Gayrimenkul sektörünün 3'te birini kadınlar oluşturuyor!

Maskülen Sektörde Kadın Olmak araştırmasına göre, 3'te biri kadın olan gayrimenkul sektöründe kadınların yüzde 36,7'si üst düzey yönetici olmak, yüzde 15,6'sı tepe yönetici, yani CEO ya da genel müdür olmak, yüzde 20,6'lık kesim de kendi işini kurmak istiyor...

Makbule Yönel Maya 'Gayrimenkul sektöründe kadın'ı anlatacak!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, BinYaprak TSKB kanalında gayrimenkul sektöründe kadın konusunu aktaracak.

Keçiören Hacıkadın'da hak sahipleri tapularına kavuştu!

Keçiören Hacıkadın Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi alanında imar planı ve parselasyon çalışmalarını tamamladı...

Gayrimenkul yönetim kurullarında kadın sayısı artmalı!

Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu (GKL), Sabancı Üniversitesi’nin desteği ile Türkiye’de gayrimenkul ve inşaat sektöründeki şirketlerin yönetim kurullarını incelediler. 

Gayrimenkul zengini kadının ölümünde şaşırtan gözaltılar!

Esenyurt'ta kaybolduktan sonra hurda bir minibüsün içinde bulunan gayrimenkul zengini kadının ölümüyle ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Nazmiye Oruçoğlu(45) cinayetiyle ilgili gözaltına alınan eski eşi ve oğlunun aralarında bulunduğu üç kişi adliyeye sevk edildi.

Gayrimenkul zengini kadın Cihangir'deki evinde öldü!

Cihangir'de bir apartmanın 6. katında yaşayan Gayrimenkul zengini kadın evinde ölü bulundu. Kadının deniz manzaralı evinden 8 ton çöp çıktı.

gayrimenkul tapuları kadın oranı 2014 Haberi

gayrimenkul tapuları kadın oranı 2014

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan alınan rakamlara göre Türkiye’nin doğusundan batısına gidildikçe kadınların gayrimenkul sahipliği oranı artıyor. Ekim 2014 itibarıyla Türkiye’nin tamamındaki 139.9 milyon gayrimen-kulün 88.8 milyonu erkeklere, 51 milyonu ise kadınlara ait. Diğer bir deyişle toplam gayrimenkulün tapusunun yüzde 63.5’i erkeklere, yüzde 36.5’i ise kadınlarda.


Erkeklerin kadınlara en çok fark attığı il 173 bin 245 gayrimenkulün bulunduğu Hâkkari oldu. Hakkâri’deki toplam menkulün yüzde 86.7’si erkeklere ait. Hakkâri’nin ardından yüzde 80.7 ile Mardin, yüzde 79.7 ile Siirt ve yüzde 76.3 ile Ağrı geliyor.


Kadınlar ise gayrimenkul sahipliğinde yüzde 42.6 ile erkeklere en çok Bayburt’ta yaklaşabildi. 757 bin 452 gayrimenkulün yer aldığı Bayburt’ta kadınların sahipliği yüzde 42.6 olurken, erkeklerde yüzde 57.4’lük oran tüm illerin en düşüğü olarak kayıtlarda yer aldı. Kadınların erkeklere yaklaştığı...