06 / 05 / 2024

gayrimenkul tellalığı ücreti

gayrimenkul tellalığı ücreti

Gayrimenkul tellallığı nedir? Kimlere gayrimenkul tellalı deniyor? Merak ediyorsanız yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Miras kalan gayrimenkulün 2023 yılı intikal ücreti ne kadar?

Miras bırakan kişinin malvarlığının tereke adı ile mirasçılara kalmasını ifade eden intikal ücretinin detayları belli oldu. Peki, Miras kalan gayrimenkulün 2023 yılı intikal ücreti ne kadar?

İpotek fek yazısı ücreti 2022 ne kadar?

İpotek fekki, üzerinde ipotek bulunan bir gayrimenkulün ipoteğinin kaldırılması işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu işlemin mali yönü nedir? İpotek fek yazısı ücreti 2022 ne kadar? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Tapuda kira şerhi ücreti 2022 ne kadar?

Kira şerhi işlemi özellikle uzun vadeli kiralama dönemlerinde gayrimenkul sahibi ile kiracı arasında hazırlanan kira sözleşmesinin tapu kütüğüne işlenmesi olarak ifade ediliyor. Peki, bu işlemin ücreti ne kadar? İşte tüm detaylar...

Tapuya şerh koydurma ücreti bu yıl ne kadar? İşte 2022 tapu şerhi ücreti!

Tapuya şerh koymak, gayrimenkul sahibinin mal üzerindeki haklarını kısıtlama amacıyla yapılan bir işlem olarak karşımıza çıkıyor. Tapuya konulan şerh tapu siciline işleniyor. Peki, Tapuya şerh koydurma ücreti bu yıl ne kadar oldu! 2022 tapu şerhi ücreti...

Tapu döner sermaye harcı bu yıl ne kadar oldu? İşte tapu döner sermaye harcı 2022 ücreti!

Tapu dairesinde gerçekleştirilen gayrimenkul alım satım işlemleri için ödenen masraflar arasında döner sermaye bedeli de yer alıyor. Peki, tapu döner sermaye harcı bu yıl ne kadar oldu? İşte tapu döner sermaye harcı 2022 ücreti...

Vefa hakkı (Geri alım) hakkı nedir? Vefa hakkı nasıl kurulur, ücreti ne kadardır?

Vefa hakkı olarak da bilinen geri alım hakkı, kişinin mecbur kalarak elden çıkardığı bir gayrimenkulü yeniden satı alabilme imkanını sağlayan uygulama olarak bilinmektedir. Peki, vefa hakkı nasıl kurulur, ücreti ne kadardır? İşte vefa hakkı (Geri alım) hakkındaki detaylar…

Kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş ücreti 2022!

Kat irtifakı kurulu bir gayrimenkulü kat mülkiyetine geçirmek isteyenler bu işlemin masraflarını araştırıyor. Peki, kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş ücreti 2022 ne kadar?

Gayrimenkul danışmanlarına verilen ücretler pahalı mı?

Çanakkale Kalem köşe yazarı Özgür Demirci, köşesinde gayrimenkul danışmanlarına verilen ücreti kaleme aldı. 

Gayrimenkul Okulu'nda konut satışlarına odaklanılacak!

Gayrimenkul Okulu'nda eğitimler 30 Nisan'da başlıyor. GYODER üyelerine özel yüzde 10 indirim fırsatı sunulan eğitimin ücreti 2 bin 500 TL olarak belirlendi. 

Gayrimenkul Geliştirme ve Finansmanı Sertifika Programı başladı!

Gayrimenkul Geliştirme ve Finansmanı Sertifika Programı'nda yeni dönem kayıtları başladı. Sertifika programının programına katılım ücreti 4 bin TL + yüzde 8 KDV. 

İpotek fekki ücreti itiraz dilekçesi!

Konut kredisinin borcunun tamamının ödenmesi halinde gayrimenkul üzerindeki ipotek kaldırılabiliyor. Peki, bu süreçte ipotek fekki ücreti ödenir mi? İşte, ipotek fekki ücreti itiraz dilekçesi!

Tapu döner sermaye ücreti 2015!

Gayrimenkul satış işlemleri belli masraflar ödenerek yapılıyor. Tapu harcı, işlemlerin nevi ve mahiyetine göre, değer esası üzerinden nispi veya maktu olarak alınıyor. Peki, tapu döner sermaye ücreti 2015 ne kadar?

Kira kontratı noter tasdik ücreti ne kadar?

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında belirli ve belirli olmayan bir süre için kira kontratı yapılabiliyor. Kira kontratı zorunlu olmamak ile birlikte noterde onaylatabiliyor. Peki, kira kontratı noter tasdik ücreti ne kadar?

gayrimenkul tellalığı ücreti Haberi

gayrimenkul tellalığı ücreti

Gayrimenkul tellallığı nedir?

Gayrimenkul tellallığı, en kısa tabiriyle iki taraf arasında aracılık etme durumuna deniyor. Bir başka deyişle gayrimenkul tellallığı, taraflar arasında, hiçbirine sürekli olarak bağlı olmaksızın, taşınmaza ilişkin sözleşmelerin yapılması hususunda ücret karşılığında aracılık etme mesleğine deniyor.


Gayrimenkul tellallığı, halk arasında daha çok emlakçılık olarak biliniyor. Tellallık sözleşmesine ve ücretine ilişin hükümler 818 Sayılı Borçlar Kanunu’nda madde 404 ile madde 409 arasında ele alınıyor:


d. Aracılık ücreti

MADDE 404- İşçiye belli işlerde aracılık yapması karşılığında işverence bir ücret ödeneceği kararlaştırılmışsa, aracılık yapılan işlemin üçüncü kişi ile geçerli olarak kurulmasıyla işçinin istem hakkı doğar.


Borçların kısım kısım ifa edileceği sözleşmeler ile sigorta sözleşmelerinde, her kısma ilişkin ücret isteminin bu kısma ilişkin borcun muaccel olmasıyla veya yerine getirilmesiyle doğacağı yazılı olarak kararlaştırılabilir.

İşçinin aracılığı suretiyle işveren...