11 / 05 / 2024

gayrimenkul trampa

gayrimenkul trampa

Takas işlemi başka bir ifadeyle trampa olarak ifade ediliyor. Takasa konu olacak mallar; taşınır veya taşınmaz mal olabiliyor. Peki, gayrimenkul takası nasıl yapılır?

Trampa Nedir? Trampa Harcı Ne Kadar?

Trampa, emlak sektöründe kullanılan bir kavram olup gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendirmektedir. Değişim anlamına gelen trampanın neyi ifade ettiği merak edilmektedir. Önemli bir kavram olduğu için bu sektörle ilgilenen kişilerin bilmesi faydalıdır. Peki trampa nedir ve harcı ne kadardır?

Trampa Gayrimenkul Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Trampa Gayrimenkul Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sultangazi’de 3 milyon TL sermaye bedeli ile Cemil Önemli ve Yusuf Ünal Önemli tarafından kuruldu.

Üsküdar'da 18.9 milyon TL'ye gayrimenkul karşılığı trampa ihalesi!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü 18 milyon 950 bin TL bedelle gayrimenkul karşılığı trampa ihalesi düzenliyor.

İstanbul'da gayrimenkul karşılığı trampa ihalesi!

İstanbul Vakıflar 2.Bölge Müdürlüğü, İstanbul'da gayrimenkul karşılığı trampa ihalesi düzenliyor.

İstanbul'da gayrimenkul karşılığı trampa ihalesi!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, İstanbul'da gayrimenkul karşılığı trampa ihalesi düzenliyor.

Gayrimenkul satışında trampa nasıl olur?

Gayrimenkul takas bir başka deyişle trampa işlemi, değeri aynı olsun olmasın tüm gayrimenkuller üzerinde yapılabiliyor. Peki, gayrimenkul satışında trampa nasıl olur?

Gayrimenkul takası nasıl yapılır?

Takas işlemi başka bir ifadeyle trampa olarak ifade ediliyor. Takasa konu olacak mallar; taşınır veya taşınmaz mal olabiliyor. Peki, gayrimenkul takası nasıl yapılır?

Gayrimenkul trampa sözleşmesi örneği!

Trampa işlemleri ile ilgili genel hükümlere Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor. Trampa işlemlerinde taraflar aralarında bir sözleşme imzalıyor. İşte, gayrimenkul trampa sözleşmesi örneği!

Trampa yoluyla satılan gayrimenkulün vergilendirilmesi!

Trampa yoluyla satılan taşınmaz malın vergilendirilip vergilendirilmeyeceği hakkındaki yasal esaslar Gelir Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan genelge kapsamında açıklanıyor. İşte trampa yoluyla satılan gayrimenkulün vergilendirilmesi esasları...

Gayrimenkul mülkiyetinin devri!

Gayrimenkul mülkiyetinin devri, sözleşmeli satım, trampa ve bağışlama yoluyla yapılabiliyor. İşgal ve zamanaşımı ile tapu sicilinde kaydı bulunmayan veya kaydı olsa bile sahibinin kim olduğu belirlenemeyen taşınmazlar da mülk olarak edinilebiliyor...

İzmir Vakıflar Müdürlüğü gayrimenkul karşılığı trampa ihalesi yapacak!

İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü İzmir Bornova Kazımdirik Mahallesi 'nde yer alan iki adet depoyu, gayrimenkul karşılığı trampa ihalesine çıkardı. İhale 16 Eylül 2013 tarihinde gerçekleştirilecek...

Vakıflar Antalyada gayrimenkul karşılığı trampa ihalesi yapacak!

Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Antalya Muratpaşa, Ahatlı Köyü’nde bulunan 903 metrekare arsa karşılığı trampa ihalesi yapacak

İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü gayrimenkul trampa edecek!

İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü gayrimenkul trampa edecek

gayrimenkul trampa Haberi

gayrimenkul trampa

Gayrimenkul takası nasıl yapılır?

Takas işlemi trampa olarak da biliniyor. Takas bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Takasa konu olacak mallar; taşınır veya taşınmaz mal olabiliyor. 


Takas ile değiştirilecek gayrimenkullerin değerlerinin birbirine eşit olması şartı aranmıyor. Taşınmazların değerleri arasında eşitlik olmaması halinde, bu fark bir miktar para ödenerek denklik sağlanabiliyor. 


Değer eşitliği için  ödenecek bir bedel işlem sırasında peşin ödenmeyecekse, ileride ödenecekse bunun için kanuni ipotek tesis edilebiliyor.


Takas işlemi yapılmasına dair taraflar arasında takas sözleşmesi yapılıyor. Bu sözleşme iki tarafa da borç yüklüyor.  Her iki tarafın da asli edim yükümlülüğü bulunmaktadır. Bu borçlar ise her iki taraf için de paradan başka birşeydir.



Tapu işlemi için istenen belgeler;

1) Tapu senetleri yada tapu bilgilerini gösterir belge.

2) Trampa yapacak maliklerin (Yetkili temsilcilerinin...