28 / 04 / 2024

gayrimenkul üretim maliyetleri

gayrimenkul üretim maliyetleri

Endeksacom Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, son zamanlarda gündemden düşmeyen gayrimenkul sektöründe kalıcı çözüm için üretim maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğini kaydetti.

Seçimden sonra gayrimenkul sahipliği ve servet vergisi kapıda! Elektrik, doğalgaz, köprü ve otoyol da zamlanacak!

31 Mart seçimlerinden sonraki ekonomi yönü ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkent Üniversitesi öğretim üyesi Şenol Babuşcu, gayrimenkul ve servet vergisinin kapıda olduğunu söyledi. Peki seçimden sonra hangi zamlar bekleniyor? İşte ayrıntılar...

Demir fiyatlarına Çin etkisi! İnşaat demir fiyatlarına 200 TL zam geldi! 1 ton inşaat demiri kaç TL 2024?

Dünyanın en çok demir üreticisi Çin'de en büyük gayrimenkul üretim şirketinin tasfiyesine karar verilmesiyle fiyatlar artmaya başladı. Yurt içi piyasalarda inşaat demir fiyatlarına 200 TL zam geldi. 1 ton inşaat demiri kaç TL 2024?

İnşaat maliyetleri, gayrimenkul fiyatları ve düşen talep emlak sektörünü önemli ölçüde etkiledi!

Türkiye'de emlak sektörünün seyri merakla takip ediliyor. Gayrimenkul piyasasının en önemli oyuncularından MasterTürk Grubu Başkanı Gökhan Taş emlak sektörüne ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.

Çiftçinin bütün parası gübreye gidiyor: Yüzde 20'lik zam şok etti! Zamlı gübre fiyatları ne kadar? Son dakika!

2023 yılının ikinci yarısında gelen zamlar, çiftçileri üretim maliyetleri ve gelirleri konusunda zorluyor. Gübre fiyatlarındaki yüzde 20'lik artış, tarım sektöründe ekonomik sıkıntıları derinleştiriyor.

Dücan Gayrimenkul Projelendirme Geliştirme Ve Üretim Anonim Şirketi kuruldu!

Dücan Gayrimenkul Projelendirme Geliştirme Ve Üretim Anonim Şirketi bugün Fatih'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Rüştü Dücan, Sinan İlhan, M. Alparslan Çelebi ve Muhsin Şenol ortaklığında kuruldu.

Ankara, Bursa ve Tokat'ta KDV'den muaf 6 gayrimenkul satılıyor! 48 aya varan vade fırsatını kaçırmayın! 

Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (ADÜAŞ), Ankara, Bursa ve Tokat illerinde yer alan 6 adet gayrimenkulü satıyor. Peki Ankara, Bursa ve Tokat illerindeki gayrimenkullerin büyüklükleri kaç metrekare? 

Avrupa'da gayrimenkul değerlerinde ve finansmanında düşüş endişesi!

Gayrimenkul sektöründeki güven ve kârlılık beklentilerinin gerilediğini, buna karşılık resesyon beklentisinin büyüdüğünü ortaya koyan rapora göre, 2023 senesine dair en çok endişe yaratan konular ise inşaat maliyetleri ve kaynakların bulunabilirliği, borç ve sermayeye erişim olacak.

Eles Gayrimenkul İnşaat İthalat İhracat Üretim Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Eles Gayrimenkul İnşaat İthalat İhracat Üretim Ticaret Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de Murat Ceylan tarafından kuruldu.

Invest Services Group Gayrimenkul Üretim İthalat Ve İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Invest Services Group Gayrimenkul Üretim İthalat Ve İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü’nde Bilal Gül, Mohammet Mesut Kabiri ve Muhammet Zilgey ortaklığında kuruldu.

İnşaat maliyetleri yükseliyor! Bir senede konut fiyatları tavan yaptı!

İnşaat üretim maliyetleri ise Mart ayında bir önceki aya oranla yüzde 9,58 bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 101,57 arttı! Bir senede konut fiyatları tavan yaptı.

Tanfer Gayrimenkul Tarım Hayvancılık Üretim Ve Araç Alım Satım Limited Şirketi kuruldu!

Tanfer Gayrimenkul Tarım Hayvancılık Üretim Ve Araç Alım Satım Limited Şirketi Beşiktaş'ta Nihat Tanfer ve Talat Mehmet Tanfer ortaklığında kuruldu.

Üretim maliyetleri artıyor! Gübre fiyatlarına yeni zam geldi! İşte Mart 2022 fiyat listesi...

Tarım Kredi Kooperatifleri'nin gübre fiyatlarına zam yaptığı açıklandı. Milyonlarca çiftçinin yakından takip ettiği gübre fiyatları değişti. Peki gübre fiyatlarına ne kadar zam geldi? İşte 23 Mart 2022 gübre fiyat listesi...

Cnl Gayrimenkul Yapı Ve Üretim Anonim Şirketi kuruldu!

Cnl Gayrimenkul Yapı Ve Üretim Anonim Şirketi bugün Küçükçekmece'de Atalay Canlıoğlu tarafından kuruldu.

gayrimenkul üretim maliyetleri Haberi

gayrimenkul üretim maliyetleri

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektöründe KDV’de yeni bir model devreye alınıyor. Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Endeksacom Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, son zamanlarda gündemden düşmeyen gayrimenkul sektöründeki değer artış hızının azalacağını, ancak kalıcı çözüm için üretim maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğini kaydetti.

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen gayrimenkul sektöründe yaz aylarının sonuna kadar normalleşmeyi beklemediklerini kaydeden Endeksacom Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: “Konutta ikili KDV sisteminin getirilmesi planlanıyor. Mevcut KDV sisteminde 150 metrekareye kadar semte göre değişmek üzere %1 ile %8 arasında, 150 metrekarenin üzerinde ise %18 KDV uygulanıyor. Yeni sistemde, 150 metrekareye kadar %8, 150 metrekareden büyük konutlar için ise ikili KDV sistemi uygulanacak. Örneğin 160...