17 / 11 / 2024

Gayrimenkulde alacak sıkışması

Gayrimenkulde alacak sıkışması

Emlak komisyon, kiralama ve işletme alanında takipteki alacaklar alarm veren duruma geldi. Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi'nin son aylık raporuna göre Nisan ayı itibariyle sektörde son 12 ayda tasfiye olacak alacaklar yüzde 45 artış kaydetti. 

Gayrimenkulde cari açık ihtimali artıyor!

Gayrimenkulde cari açık ihtimali giderek daha da artarken uzmanlar bunun kiralık konut arzını daha da azaltacağını dile getirerek, acilen konut arzını artıracak politikalar gerektiğini söyledi.

SGK hizmet dökümünüzde 'S,Ş,K' harfleri ne anlama geliyor? Eğer bu harfler varsa aman dikkat!

Çıkan EYT yasası ile birlikte milyonlarca vatandaş emekli olmaya hak kazandı. Nisan ayında ilk emekli aylıklarını alacak emeklileri korkutan bir uyarı geldi. SGK hizmet dökümünde ‘S, Ş, K’ harfleri yazanların emekliliği riske düşebiliyor.

Paraya sıkışanları ferahlatan 50.000 TL için ilk adım! Bankalar anlaştı: Formu dolduran ertesi gün alacak!

Bankalardan yapılan nakit ödemeler, mali sıkıntıdan kaçınmak için bir önlemdir. Bankacılığın çok yönlülüğü sayesinde, maddi sıkıntı yaşayan kişilerin bu sorunlardan mümkün olduğunca etkilenmemesine yardımcı olur. Bunun için ön koşul, yardım sağlanan kişilerin gerekli niteliklere sahip olmasıdır.

Ticari gayrimenkulde kira sınırı kaldırılacak mı? 

Özak Global Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, kira artışına getirilen yüzde 25 sınırını konutlar için desteklediğine dikkat çekti. Fakat Akbalık, ticari gayrimenkulde de sınırlama olmaması gerektiğini dile getirdi. İşte ayrıntılar...

Koronavirüs gayrimenkulde 4 sınıfı etkilemedi!

EY Türkiye Kurumsal Finansman Bölümü Kıdemli Direktörü Gün Gökkaya, koronavirüsün gayrimenkulde 4 sınıfı deviremediğini ifade etti. Gökkaya, koronavirüse daha dayanıklı gayrimenkul sınıflarını açıkladı...

Gayrimenkulde takipteki alacak sıkışması yaşanıyor!

Emlak komisyon, kiralama ve işletme alanında takipteki alacaklar alarm veren duruma geldi. Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi'nin son aylık raporuna göre Nisan ayı itibariyle sektörde son 12 ayda tasfiye olacak alacaklar yüzde 45 artış kaydetti. 

Gayrimenkulde 'kat karşılığı' sıkıntısı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Leyla İlhan bugünkü yazısında, gayrimenkulde 'kat karşılığı' sıkıntısını kaleme aldı. İşte o haber...

Tokat Sık Dişini Helası restore ediliyor!

Tokat’ta tarihi Sulusokak’ta bulunan ve halk arasında ’Sık dişini helası’ diye bilinen Osmanlı döneminden kalma yapıda belediye tarafından restorasyon çalışması başlatıldı. Yapının müzeye dönüştürülerek turizme kazandırılması planlanıyor.

Manisa'da yapılara sıkı denetim geldi!

Manisa Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü güvenli ve sağlıklı yapıların oluşturulması için şantiyelere yönelik sıkı denetimlerini sürdürüyor. Tüketici bilincinin gelişimi ve güvenli yapıların oluşması hedefleniyor.

Beşiktaş'ın stat sıkıntısı krize dönüştü!

Beşiktaş'ın Vodafone Arena'nın yapımı sürecinde yaşadığı stat sıkıntısı, Çaykur Rizespor maçı öncesi krize dönüştü. Stat sıkıntısı, Ziraat Türkiye Kupası'nda bu akşam oynayacağı Çaykur Rizespor maçı öncesi zirve yaptı.

Konutlarda en sık görülen riskler sel, yangın ve hırsızlık!

Konut Hasar Araştırması ilginç sonuçlar ortaya çıkardı. Yaklaşık 19 milyon konutun bulunduğu ülkemizdeki konutlarda en sık hasar dahili su, en yoğun hasar ise yangın ve hırsızlık nedenlerine bağlı olarak meydana geliyor.

Ödemiş'in su sıkıntısı çözülüyor!

Su sıkıntısı çeken çevre yerleşimlerde 2006 ile 2014 yılları arasında 246 sondaj kuyusu açarak 15 milyon liranın üzerinde yatırıma imza atan İZSU Genel Müdürlüğü, Bütünşehir Yasası ile sınırlarına dahil olan yeni ilçelerde de çalışmalara başladı.

Veysel Eroğlu: İzmir 2060’a kadar su sıkıntısı çekmez!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kaya Termal Otel’deki ‘Yangınlarla Mücadele Değerlendirme Toplantısı’nda, yaptıkları yatırımlarla İzmir’in 2060’a kadar su sıkıntısı yaşamayacağını dile getirdi.

Gayrimenkulde alacak sıkışması Haberi

Gayrimenkulde alacak sıkışması

Gayrimenkul piyasasında yaşanan gelişmeler kredi istatistiklerine de yansıyor.

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi'nin Nisan ayı raporuna göre son 12 ayda tasfiye olunacak alacakların değişim oranında emlak komisyon, kiralama ve işletmecilik sektörü açık ara ilk sıraya yerleşti.

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre 12 ayda sektörde tasfiye olunacak alacakların artışı yüzde 45,2 oldu. Bu sektörü, yüzde 20,6 artışla tarım, ormancılık ve avcılık sektörü, yüzde 16,6 ile diğer sektörler takip etti. 

Emlak komisyon, kiralama ve işletmecilik sektöründe tasfiye olunacak alacakların tutarında hızlı bir artış görülürken tasfiye olunacak alacakların kredilere oranının ise diğer sektörlere kıyasla ılımlı seviyede kaldığı belirtiliyor. 

Risk Merkezi'nin raporuna göre sektörde bu oran yüzde 1,7'de kaldı. Bu alanda en dikkat çekici sektörler yüzde 4,3 ile toptan ve perakende ticaret ile yüzde 3,3 ile...