02 / 05 / 2024

Gayrimenkulde sertifika sistemi

Gayrimenkulde sertifika sistemi

TOKİ'nin garantör olduğu gayrimenkul projelerinde küçük yatırımcı da gayrimenkul sertifikası ile pay sahibi olabilecek. Peki Gayrimenkulde sertifika sistemi nasıl işliyor?

ÇEDBİK ticari binalara yönelik sertifika sistemi çalışmalarını tamamladı!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) tarafından hazırlanan B.E.S.T-Ticari Bina Sertifika Kılavuzu 2021-1.0 Versiyonu tamamlandı.

Gayrimenkulde Yapay Zekâ ve Veri Bilimi Uzaktan Sertifika Programı gerçekleşti! 

GYODER-YTÜ Teknopark iş birliği ile Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen ‘Gayrimenkulde Yapay Zekâ ve Veri Bilimi Uzaktan Sertifika Programı’ GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu’nun da katıldığı webinar’la sona erdi. 

Gayrimenkulde Yapay Zeka ve Veri Bilimi Uzaktan Eğitim Sertifika Programı başlıyor!

‘Gayrimenkulde Yapay Zekâ ve Veri Bilimi’ alanında Türkiye’de bir ilk olan sertifika programı 18 Ocak-13 Şubat tarihleri arasında yapılacak.

Ulusal Yeşil Sertifika Sistemi ile 500 bina sertifikalı!

Son zamanlarda çevreci olmasıyla gündeme gelen yeşil binaların sayısı artıyor. Altensis’in kurucu ortaklarından Emre Ilıcalı yeşil binalar ile ilgili araştırmalar yapıyor. Ilıcalı, 2020 yılından itibaren 500’ün üzerinde yeşil sertifikalı bina olduğunu aktardı.

YeS-TR ile yeşil bina sayısı artıyor!

Ulusal Yeşil Sertifika Sistemi tarafından geliştirilen YeS-TR ile yeşil bina sayısı artıyor. 2021 yılından itibaren binalar belgeli olacak.

Akbatı'ya BREEAM'den Mükemmellik Sertifikası!

Akbatı, dünyanın en tanınan çevre dostu bina sertifika sistemi BREEAM’de, In-Use International Part 2 kategorisinde “Excellent” derecesini alarak büyük bir başarıya daha imza attı..

ÇEDBİK Konut ve EDGE Yeşil Bina Sertifika Programı 28 Şubat'ta!

Türkiye'nin ilk ve tek Yeşil Bina Sertifika Sistemi olan ÇEDBİK-Konut Sertifika tanıtım toplantıları devam ediyor. ÇEDBİK Konut ve EDGE Yeşil Bina Sertifika Programı 28 Şubat'ta yapılacak. 

Gayrimenkul Sertifika Sistemi'nde yatırımcının hakları güvence altında!

Gayrimenkul Sertifika Sistemi, farklı gelir gruplarından yatırımcıları aynı projede buluşturarak konutlarda pay sahibi olma şansı sunuyor. Sena Apak, Gayrimenkul Sertifika Sistemi'nin hukuki altyapısını, ihraççıların ve sertifika almak isteyen yatırımcıların izlemeleri gereken yolları anlatıyor:

Gayrimenkul Sertifika Sistemi'nde yatırımcılar güvence altında!

Gür Law Hukuk Bürosu ortaklarından Sena Apak, Gayrimenkul Sertifika Sistemi ile ilgili görüşlerini paylaştı. Apak, yatırımcıların izlemeleri gereken yolları anlattı.

Gayrimenkulde sertifika sistemi nasıl işliyor?

TOKİ'nin garantör olduğu gayrimenkul projelerinde küçük yatırımcı da gayrimenkul sertifikası ile pay sahibi olabilecek. Peki Gayrimenkulde sertifika sistemi nasıl işliyor?

Fuzul Grup sertifika hazırlıklarına başladı!

Gayrimenkulde, gayrimenkul sertifikası dönemi başladı. Fuzul Grup, bir sonraki projesinde sertifika uygulamak için ön hazırlıklara başladı.

Gayrimenkulde sertifika dönemi Park Mavera 3 ile başladı!

Küçük yatırımcıya büyük gayrimenkul projelerine ortak olma imkanı sunuluyor. İlk Gayrimenkul Sertifikası İstanbul Başakşehir’de bu yılın Şubat ayında inşaatına başlanan Park Mavera 3 projesi ile halka sunuluyor. Projede talep toplama dönemi, 29 - 31 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek.

Gayrimenkulde yeni finansman sistemi: Reverse mortgage!

Reverse mortgage, emekli kesimin daha iyi bir hayat sürmesi amacıyla tasarlandı. Bu finansman sistemi kredi kuruluşu müşterisine bu krediyi ölünceye kadar düzenli aylık ödemeler şeklinde kullandırıyor ve kredinin geri tahsilatını da evi satarak sağlıyor.

Gayrimenkulde sertifika sistemi Haberi

Gayrimenkulde sertifika sistemi

İlk uygulama Park Mavera 3 projesi ile başladı. Yatırımcılar, 42.5 TL karşılığında projeye ortak olabiliyor...



TOKİ öncülüğünde gayrimenkul sektöründe ilk "gayrimenkul sertifikası" halka sunuluyor. Sermaye Piyasası Kanunu ile 2016'da yenilenen Gayrimenkul Sertifikası Arzı Tebliği sonrasında, ilk kez bir gayrimenkul projesinde gayrimenkul sertifikası sistemi uygulanıyor. Sektörde yeni bir finansal yatırım aracı olacak sertifika ile gayrimenkul alacak birikimi olmayan küçük yatırımcı, gayrimenkul projelerinden pay satın alarak projelere topraktan ortak olabilecek. İlk sertifika İstanbul Başakşehir'de bu yılın Şubat ayında inşaatına başlanan Park Mavera 3 projesi ile halka sunuldu. 



Sistemin detayları geçen hafta, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş, Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan ve Vakıf Yatırım Genel Müdürü Kemal Şahin'in katıldığı toplantıda paylaşıldı. 



Sistem nasıl işliyor?