02 / 05 / 2024

gayrimenkulde stok var mı

gayrimenkulde stok var mı

Aile şirketleri ortaklarının birikimlerini emlakta tuttuklarını söyleyen GYİAD Başkanı Sevim: "167 milyar dolarlık stokta atıl duranlar var. Bunu ekonomiye fonlarla kazandırmak için konferans düzenleyeceğiz" dedi.

Arsada satışlar konutu geçti! Denetime ihtiyaç var!

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, gayrimenkulde ilk kez bu yıl temmuz ayında konut dışı gayrimenkul oranının yüzde 60’a dayandığını ifade ederek “Her alanda olduğu gibi arsa piyasasında da düzenleyici kurumların denetimine ihtiyaç var” diye konuştu.

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapanlara 710 milyon lira ceza! Aralarında emlak ve gayrimenkul firmaları da var!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan firmalara 710 milyon lira para cezası verildiğini bildirdi. Ceza kesilen firmalar arasında emlak ve gayrimenkul firmaları da var.

Stokçulara kötü haber! Ucunda hapis cezası var

Stokçuluk yapmak artık eskisi kadar kolay olmayacak. Kabul edilen kanunla stokçuluk tarih olacak. İşte haberin detayları!

Gayrimenkulde kazandırıcı zaman aşımı var mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorusuna istinaden "Gayrimenkulde kazandırıcı zaman aşımı" konusunu ele aldı..

Türkiye’de her yıl 650 bin yeni konuta ihtiyaç var!

Türkiye’de her yıl 650 bin yeni konuta ihtiyaç duyulurken 1 milyon adetlik stok fazlası var. Bu durumun nedeni ise arz ve talebin kesişmemesi olarak gösteriliyor.

İnşaat sektörü stoku doğru kredi yöntemleriyle eritiyor!

Euler Hermes’in Türkiye CEO’su Özlem Özüner, sektörlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Özüner’e göre inşaat sektörü iyi dayandı. Çok stok var ve bunu doğru kredi yöntemleri ile eritmeye çalışıyor.

2016'da 55 yeni proje vitrine çıktı!

Gayrimenkulde stok ve fiyat tartışmaları devam ederken, markalı konut üreticileri gaza bastı. Darbe girişimi ve ekonomideki durgunluğa rağmen 2016'da 55 yeni proje vitrine çıktı. Yapımı süren 40 bin konutta yatırımcılar için fırsatlar devam ediyor...

Mehmet Şimşek: Gayrimenkulde büyük imtiyazlar var!

Şimşek, "Vergilendirme sistemini değiştireceğiz. Bu portföy yönetim şirketleri çerçevesinde kaynak yönetimi potansiyelini artıracak. Başta gayrimenkul olmak üzere belli alanlarda büyük imtiyazlar, istisnalar var. " dedi.

Gayrimenkulde yaratılan kâr hiçbir şeyde yok!

Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar "Gayrimenkulde yaratılan kâr hiçbir şeyde yok. Karşıda bir tane otel yapacağız, arkasından birkaç tane lojistik merkezi var. Arkasından da bir şeyler gelecek."dedi.

İstanbul, Çanakkale ve Yalova'da emlakta büyük fırsatlar var!

Ulaşım yatırımlarının gayrimenkulde yeni bir dönem başlatacağını söyleyen Turgay Tanes, “İstanbul, Çanakkale ve Yalova hattında büyük fırsat var” dedi..

Kemal Öz: Gaziantep'te konut stoku var!

Gaziantep’te konut ihtiyacı olduğu yönündeki açıklamalara katılmadığını dile getiren Kemal Öz, “Tam aksine, Gaziantep’te şu anda stok konut var. Bu da konutta ve inşaatta durgunluğa sebep oluyor” dedi.

Konutta 1 milyonun üzerinde stok var!

Konut satışları yılın ilk yarısında yüzde 8-12, temmuzda ise yüzde 20.2 azalırken inşaat sektöründeki arzın sürmesi halinde gelecek iki yıl için stok riski bulunduğu uyarısı yapıldı...

Kız arkadaşıyla aynı evde kalanlara gelir vergisi var!

Şükrü Kızılot, Bu günlerde kız-erkek aynı evde kalanlar gündemde. Galiba vergi yönünden de araştıracaklarmış. Ne vergisi, kız arkadaşla kalmanın bir de vergisi mi var? Varsa bu vergiden nasıl kurtulurum? sorusunu yanıtladı...

gayrimenkulde stok var mı Haberi

gayrimenkulde stok var mı

Genç Yönetici ve İşadamları Derneği (GYİAD) Başkanı Serkan Sevim, ekim ayında düzenleyecekleri bir konferansla Türkiye'de aile şirketlerinin hissedarlarının birikim amacıyla elde tuttukları gayrimenkullerin ekonomiye kazandırılmasını masaya yatıracaklarını söyledi. Sevim, kendi hesaplamalarına göre bu tip gayrimenkul stokunun büyüklüğünün 167 milyar dolar olduğunu söyledi. Türkiye'de genel olarak tasarrufun gayrimenkule yatırımla yapıldığını hatırlatan Sevim, "Aynı durum aile şirketlerinin hissedarları için de geçerliliğini koruyor. 


Aralarında yıllarca atıl kalanlar var. Bunların ekonomiye kazandırılması için neler yapılabileceğinin tartışılmasını istiyoruz" diye konuştu. Sevim, "Gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketlerinin raporları ve konuyla ilgili üyelerimizin çalışmalarından yaptığımız bir hesaplamaya göre kabaca 167 milyar dolarlık bir gayrimenkul birikimi aile şirketlerinin hissedarlarının elinde bulunuyor. Bunların gayrimenkul yatırım fonları aracılığıyla ekonomiye kazandırılmasını amaçlıyoruz" dedi. 


'PARAYA İHTİYACI YOK' DİYORLAR 

azı gayrimenkullerin uzun süre boş bile tutulduğuna...