29 / 04 / 2024

gayrimenkulde yabancı fon

gayrimenkulde yabancı fon

Uluslararası Gayrimenkul Yatırımcıları Birliği ( REIA ) Başkanı Kerem BİLGE, gayrimenkul sektörüne yabancı fonların ziyaretlerinin başladığını belirtti.Bilge, 'Kuzeyden de birtakım yatırım olanaklarının gelişeceğini bekliyorum' dedi.

Bakan Şimşek, 'Küresel fon akışı hızlanacak' dedi! Yabancı yatırım için tarih verdi!

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 2,5 yılın en düşük seviyesine düşerken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Küresel fon akışı hızlanacak' dedi, yabancı yatırım için tarih verdi. İşte detaylar...

Yabancıya konut satışında 'golden visa' ve yüzde 1 fon payı önerisi! Gayrimenkulde 2025 ve 2026 yılları önemli!

Mars Türkiye kurucusu ve CEO’su Hakan Bucak, gayrimenkul sektörü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve yabancıya konut satışına da değindi. İşte Hakan Bucak'ın sektörle ilgili önemli açıklamaları...

Gayrimenkulde yabancıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu! Yabancı alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için!

EVA Gayrimenkul Değerleme tarafından açıklanan verilere göre, gayrimenkulde yabancı yatırımcıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu. Yabancıların gayrimenkul alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için yapılıyor. İşte ayrıntılar... 

Gayrimenkul satışları yüzde 6 azaldı! Yabancının gayrimenkulde ilk tercihi Antalya ve İstanbul oldu! 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Adlı, bu senenin dört ayında yabancılara en fazla gayrimenkulün Antalya ve İstanbul'da satıldığına dikkat çekti. Adlı, gayrimenkul satış rakamında azalma olduğuna da dikkat çekti. 

Gayrimenkulde yabancı yatırımcıların gözü Türkiye’de!

GYODER tarafından gerçekleştirilen 17. Gayrimenkul Zirvesi’nde teknoloji, tasarım, tabiat ve toplum olarak belirlenen 4T vizyonu konuşuldu.

Bakan Nebati'den şok açıklama! ABD yabancı fon yatırımcılarıyla bir araya geldi!

Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurul toplantıları nedeni ile ABD'de bulunan Bakanı Nureddin Nebati, New York'ta yabancı fon yatırımcıları ve uluslararası banka yöneticileriyle bir araya geldi.

Yabancıların gayrimenkulde Türkiye'ye ilgisi tam gaz! Katar ve BAE vatandaşlarının gayrimenkul alımları katlandı!

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu üyesi Orhan Sümer, Katar ve Arap Emirlikleri vatandaşlarının Türkiye’ye gayrimenkulde yoğun ilgisi olduğunu belirtti.

Ruslar gayrimenkulde Türkiye'yi mesken tutacak!

Rus vatandaşlar son senelerde Türkiye’den en çok gayrimenkul alan yabancılar arasında İran ve Iraklılardan sonra 3'üncü sırada yer alıyor. Peki sektör temsilcileri konuyla ilgili ne diyor? Rus vatandaşlar gayrimenkulde Türkiye'yi mesken tutacak mı? İşte ayrıntılar...

Gayrimenkulde yeni gözde Kıbrıs oldu!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), hem Türklerin hem de yabancı turistlerin favori tatil yerlerinden. Kıbrıs, pandemiyle beraber ise gayrimenkulde yeni gözde oldu. Peki Kıbrıs'ta ev fiyatları ne kadar? En çok talep hangi tip konutlara geliyor? İşte ayrıntılar...

Yabancıların gayrimenkulde Türkiye sevdası tam gaz!

Yabancıların gayrimenkulde Türkiye sevdası tam gaz devam ediyor. 2021'in Ocak-Ekim döneminde yabancılara 43 bin 372 konut satıldı. Yabancıya konut satışı 10 ayda 2020 yılının rakamlarını geçti.

GİGDEKS gayrimenkulde yabancıya satışın nabzını ölçecek!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER), gayrimenkul sektörünü ilk kez yabancıya konut satış endeksi ‘GİGDEKS’ ile tanıştırdı. 

Gayrimenkulde yabancı yatırımcı ilgisi tam gaz!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, yabancıya gerçekleşen konut satış adetlerini değerlendirdi. 

Yabancı yatırımcıların gayrimenkulde ilk tercihi Türkiye!

Yabancı yatırımcılar koronavirüs salgınına rağmen Türkiye'den konut almaya devam etti. Trend Turnkey şirketinin Kurucu ve Yöneticisi Murat Sarıkaya, yabancıların en çok İstanbul ve İzmir'den ev aldığını söyledi.

gayrimenkulde yabancı fon Haberi

gayrimenkulde yabancı fon

Uluslararası Gayrimenkul Yatırımcıları Birliği (REIA) Başkanı Kerem BİLGE, gayrimenkul sektörüne yabancı fonların ziyaretlerinin başladığını belirterek, "Geçen hafta böyle bir fon sohbete geldi. O da bizim için bir gösterge. Uzakdoğuda bir ülkenin Devlet Yatırım Ajansı'nın temsilcileri geldi. 'Bize Türk pazarını anlatın' diyorlar. Uluslararası yatırımcılar tekrar ziyarete gelmeye başladı" şeklinde konuştu.

Bu ilginin artmasının Türkiye için sevindirici olduğuna işaret eden Bilge, her ne kadar kriz öncesindeki döneme göre serbest dolaşan, "serseri para" diyebilecekleri, nereye gideceği belli olmayan fonlar, belli bir kısıtlamaya, sıkıntıya düştüyse de yine de bankaların kredi vermek, yatırım fonlarının da yatırım yapmak zorunda olduğunu vurguladı.

Geçmişte Türkiye'nin daha çok Batı-Doğu ekseninde çalıştığını, Türkiye'nin gelişmiş batı fonlarından yararlanırken, Türkiye'ye yatırım olarak öncelikle Hollandalı'ların geldiğini, bunu Alman sigorta fonlarının takip ettiğini anlatan Bilge,...