27 / 05 / 2024

Gayrimenkuldeki belirsizlikler

Gayrimenkuldeki belirsizlikler

SVR Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Çubukçu, seçim döneminin sektörü ciddi ölçüde etkilediğini, taşların yerine oturması için hükümetin bir an önce kurularak ekonomiye yön verilmesi gerektiğini belirtiyor.

Banka banka faiz oranları! 900 Bin TL'nin 55 günlük faizi ne kadar?

Geçtiğimiz günlerde, mevduat faizleri yukarı yönlü bir eğilim sergileyerek yüzde 50 seviyesini aşarak önemli bir eşiği geride bırakmıştı. Bankalardaki mevduat faizlerindeki artış, ekonomik belirsizlikler ve enflasyon endişeleri il beraber yatırımcıların güvenli liman arayışlarına bağlanıyor.

Gayrimenkul fırsatçıları Bakanlığın radarında! Haksız fiyat artışları yapanlar, yanlış beyanda bulunanlar dikkat! 

RADAR Sistemi ile gayrimenkul fırsatçılarıyla da mücadele ediliyor. Gayrimenkuldeki fırsatçılar, haksız fiyat artışları yapanlar, yanlış beyanda bulunanlar tek tek tespit edildi. İşte ayrıntılar... 

“Buralarda malda kalın” diyen gayrimenkul uzmanı yatırım için o ülkeyi işaret etti!

Ekonomik belirsizlikler karşısında kafası karışan yatırımcı parasını nerede değerlendireceğini araştırırken, gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin bir öneri paylaştı. “Faizde asla kalmayın” diyen Gültekin, “Malda kal zinde kal” diyerek yatırım bölgelerini açıkladı.  Özellikle bir yeri işaret etti.

Dolar tüm zamanların rekorunu kırdı! Elinde 1 doları bile olanlar yaşadı!

Türkiye ekonomisine yönelik belirsizlikler artmaya devam ederken dolar/TL yukarı bugün yönlü hareketini hızlandırarak tüm zamanların rekorunu kırdı! Elinde 1 doları bile olanlar yaşadı! Peki bugün dolar ne kadar oldu? Dolar/TL kuru kaç lira?

Küresel piyasalar negatif seyrediyor!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikalarına ilişkin belirsizlikler ve Çin ekonomisine yönelik endişelerle negatif şekilde seyrediyor.

Küresel piyasalar yön arıyor: Ons altın geriledi, Brent petrol yükseldi! 

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikaları ile ilgili belirsizlikler sebebiyle yön arayışını sürdürüyor. İşte ayrıntılar...

Altın fiyatları ne olacak? Fed'in faiz kararsızlığı altını frenliyor! Altın yükselir mi, düşer mi?

Doların küresel piyasalarda güç kazanması altına olan talebin azalmasına sebep oluyor. Fed’in faiz artışlarında yönünün ne olacağı ile ilgili belirsizlikler de altını frenliyor. Peki altın yükselir mi, düşer mi?

ABD Merkez Bankası'nın para politikasına ilişkin belirsizlikler piyasaları de zorluyor!

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına ilişkin belirsizlikler fiyatlamaları da oldukça zorlaştırırken, bugün gözler de yoğun makroekonomik veri takvimine çevrildi.

Küresel piyasaları gelecek hafta hangi veriler bekliyor?

Piyasalarda geçen hafta ABD'deki borç limiti krizi ve ABD Merkez Bankası'nın para politikasına ilişkin belirsizlikler nedeniyle karışık bir seyir izlenirken, yatırımcılar ABD'de açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisine odaklandı.

Küresel hisse senedi fonları üst üste beşinci çıkışını yaşıyor

Küresel hisse senedi fonları, ABD ve Çin'den gelen yumuşak ekonomik verilerle birlikte ABD borç tavanına ilişkin belirsizlikler ve küresel ekonomiye ilişkin endişelerin altını oyarak 17 Mayıs'a kadar olan haftada beşinci kez de çıkış yaşadı.

Küresel piyasalar yeni haftaya temkinli başladı!

Küresel piyasalar, dünya genelinde ekonomik aktiviteye yönelik endişeler ve para politikasına yönelik belirsizlikler, varlık fiyatları üzerinde etkili olmayı sürdürüyor.

Kağıt, karton ambalaj sektöründe 500 milyon dolarlık dev yatırım askıya alındı!

Seçim öncesi belirsizlikler nedeniyle uzun vadeli yatırımlar da askıya alındı. Kağıt, karton ambalaj sektöründe planlanan 500 milyon dolarlık fabrika yatırımının belirsiz ortam nedeniyle şimdilik ertelendiği belirtiliyor.

Borsadan çıkan yatırımcılar yastık altına yöneldi! Altın ve döviz tercihi arttı! 

Yatırımcıların, sayılı günler kalan seçimin çok öncesinde belirsizlikler ile endişelerini finansal varlıklarına yansıttı. KKM dahil TL mevduat artsa da döviz tevdiat hesapları ile hisse senedinden çıkan yatırımcıların bir kısmının fiziki altın ve döviz ile yastık altına yöneldiğine dikkat çekildi.

Gayrimenkuldeki belirsizlikler Haberi

Gayrimenkuldeki belirsizlikler

SVR Group adına gayrimenkul sektörünün beklentileri hakkında görüş bildiren SVR Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Çubukçu, seçim döneminin sektörü ciddi ölçüde etkilediğini, taşların yerine oturması için hükümetin bir an önce kurularak ekonomiye yön verilmesi gerektiğini belirtiyor. Çubukçu, 2015 sonuna kadar sektörün öncelikli işinin mevcut projelerin tamamlanması ve satışların gerçekleştirilmesi olduğunu kaydediyor.


Emlak sektörünün güçlü kuruluşlarından SVR Gayrimenkul Yatırım Group adına konuşan Rochel Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çubukçu, her ülkede olduğu gibi Türkiye'de de ekonominin içinde bulunduğu seçim ortamından etkilendiğini, ancak özellikle yatırımı uzun perspektifli olan ve güven ortamına ihtiyaç duyan gayrimenkul sektörü açısından istikrarın büyük önem taşıdığını, dolayısıyla bir ayını geride bıraktığımız seçim atmosferinin ardından hükümetin bir an önce kurulması gerektiğini belirtiyor.


Türkiye ekonomisinin kırılganlık bakımından ciddi riskler taşımadığı yönündeki genel yaklaşımın...