22 / 05 / 2024

gayrimenkullerin ticari kazanç vergisi

gayrimenkullerin ticari kazanç vergisi

Gayrimenkullerin elden çıkarılmasında vergisel sorumluluklar dahilinde; Bir yıl içinde birden fazla dairenin alım satımı ticari faaliyete girer mi? Bir yıl birden fazla dairenin alım satımı ticari kazanç vergisi mi oluyor?

2023'te gayrimenkul satanlar dikkat! Konut sahipleri bu tarihi sakın kaçırmayın!

Gayrimenkul alım satım işlemlerinin ticari kazanç hükümleri kapsamında değilse, değer artışı kazancı hükümlerine göre vergilendirildiğini ifade eden Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı gelir vergilerini hatırlattı.

JPMorgan CEO’sundan ticari gayrimenkul uyarısı: Daha büyük sorunlar yaşanacak! 

Ticari gayrimenkullerin kriz yaratma potansiyeli bir süredir gündemde yer alıyor. JPMorgan CEO’sundan ticari gayrimenkuller ile ilgili önemli bir açıklama geldi. İşte ayrıntılar... 

840 bin küçük esnafa vergi istisnasının ayrıntıları belli oldu

Basit usule tabi olan berber, kuaför, tesisatçı, tuhafiyeci, marangoz, kaportacı, lastikçi, tornacı, çay ocağı işleticisi, bakkal, terzi, tamirci, taksici, dolmuşçu gibi yaklaşık 840 bin küçük esnafın ticari kazançları gelir vergisinden istisna edildi.

TMSF, Metin Ayar Ticari İşletmesi'nin 3 gayrimenkulünü satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Metin Ayar Ticari İşletmesi'ne ait gayrimenkulleri satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış bedelleri 240 bin TL'den başlıyor.

Rusya'da ticari gayrimenkullerin metrekare fiyatları ne kadar?

Rusya’da yeni yılda da ticari emlak sektöründe daralma devam ediyor. Watcom Group şirketi, Rusya'daki ticari gayrimenkullerin metrekare fiyatlarını açıkladı...

Ticari kazanç yönünden gayrimenkul satışı!

Gayrimenkul satışlarında devamlılık bulunmayan ve bir ivaz karşılığı olmak üzere 2007 tarihinden önce iktisap edilip 4 yıl ya da 5 yıl süre ile elde tutulan gayrimenkullerin elden çıkarılması sonucu doğacak kazançlar vergilendiriliyor.

Ticari gayrimenkul yatırımlarının geri dönüşü ortalamada 5 yıl kısalıyor!

Tapu. com tarafından açıklanan verilere göre ticari gayrimenkullerin satışında 2018 yılının ilk 11 ayında 2017’nin aynı dönemine göre yüzde 18 oranında bir yükselme görüldü..

Hafta içi gezilecek 3 ticari proje!

İşte işyeri ve ofisini markalı ticari projelere taşıyarak kazanç elde etmek ve lokasyon avantajlarından yararlanmak ve yatırım yapmak isteyenler için 3 ticari proje seçeneği..

Ankara Kazan'da 2 milyon TL'ye satılık 8 gayrimenkul!

Kazan Belediye Başkanlığı, Saray ve Dağyaka'da bulunan 8 gayrimenkulü satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin toplam satış bedeli 2 milyon 85 bin 440 TL olarak belirlendi.

2015 yılında konut ya da işyeri satanlar vergi ödeyecek mi?

Maliye Bakanlığı tapu kayıtlarını inceleyerek 1 yıl içinde birden fazla gayrimenkul alıp-satanları ticari kazanç yönünden vergi incelemesine tabi tutmaktadır. Bu tür incelemeler çok önemli sonuçlar doğurmaktadır.

Özyurtlar N5 Suites projesinde N kazançlı formül!

Özyurtlar İnşaat, N5 Suites Otel+Residence projesinden ev almak isteyenler için ‘N’ kazançlı formülü hazırladı. Buna göre N5 Suites’den daire alanlar ticari tapuya sahip oldukları için oturmadıkları ya da kullanmadıkları dönemde evlerini kiraya verebiliyo

Gayrimenkul satış karı ticari kazanç mı?

Fortune Dergisi köşe yazarı Leon Aslan Coşkun, gayrimenkul alım satım kazançlarının ne zaman ticari kazanç, ne zaman değer artış kazancı kapsamına girdiğini değerlendirdi. İşte, Leon Aslan Coşkun'un yazısı...

Ankara Kazan'da 3.2 milyon TL'ye satılık 7 gayrimenkul!

Kazan Belediye Başkanlığı, Atatürk Mahallesi'nde bulunan 3 konut ve 4 dükkanı satışa çıkarıyor. Toplam satış bedeli 3 milyon 269 bin 500 TL olarak belirlenen gayrimenkullerin ihalesi 29 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleşecek.

gayrimenkullerin ticari kazanç vergisi Haberi

gayrimenkullerin ticari kazanç vergisi


Bir yıl içinde birden fazla dairenin alım satımı ticari faaliyete girer mi?

Gayrimenkullerin elden çıkarılmasında vergisel sorumluluklar dahilinde değer artış kazancı vergisi bulunuyor. Bu vergi, gayrimenkulün iktisap tarihinden itibaren beş sene içerisinde gayrimenkulün elden çıkarılması halinde ödeniyor.


Ancak, bu vergilendirmede bazı istisnalar söz konusu. Devamlı olarak gayrimenkul alım satımı işi ile uğraşanların elde ettikleri kazanç, değer artış kazancı vergisi değil ticari kazanç vergisi kapsamında vergilendiriliyor.


Ticari bir organizasyon içerisinde yapılan satışlar, tek bir satış gerçekleştirilmiş dahi olsa, ticari kazanç olarak değerlendiriliyor. 


Ancak, ticari bir organizasyon olmaksızın birden fazla satış yapılmış ise diğer ifade ile bir yılda birden fazla veya her yıl bir satış yapılması halinde satışın hangi amaçla yapıldığının tespit edilmesi gerekiyor.


Gayrimenkullerin aynı kişiye farklı tarihlerde ve farklı kişilere aynı tarihte satılması...