12 / 05 / 2024

gayrimenkulün gerçek değeri tapuda yazmazsa ne olur

gayrimenkulün gerçek değeri tapuda yazmazsa ne olur

İMKON'dan tapuda gayrimenkul değeri açıklaması geldi. Gayrimenkulün satış zamanındaki gerçek değerini belirleyecek ve sorumluluk alacak bir kuruma ihtiyaç vardır.İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tellioğlu konuyu değerlendirdi.

Seçim sonrası boş konut vergisi geliyor mu? Konutların gerçek değerini ev sahipleri ve müteahhitler belirlememeli!

Seçimlerden sonra en çok değişimin vergilerde olması bekleniyor. Bu vergilerden birinin de boş konut vergisi olabileceği gündeme geldi. İşte konut sektörünün seçim sonrası beklentileri...

Gayrimenkul sektöründe balon söndü! Konut fiyatları gerçek  değerine iniyor!

Konut fiyatlarındaki fahiş artışlar ev almak isteyenleri uzun bir dönem zorladı. Son 6 aydır düşüşe geçen konut fiyatları gerçek değerlerine inmeye başladı. 

Emekliye yapılan gerçek zam ne kadar? Ekonomi profesörü tek tek açıkladı!

Ocak ayında açıklanan yüzde 37.37’lik maaş artışını az bulan emeklinin gözü kulağı ek zamdaydı. Açıklanan yüzde 5’lik ek zamla birlikte artış yüzde 42,6’ya ulaştı. Ancak Profesörü Aziz Çelik, bu zammın gerçek olmadığını belirterek X sosyal medya hesabından bir tablo paylaştı.

Halk GYO'nun 4 projesinin değeri 10 milyar TL'yi aştı! İlk 9 ayda ne kadar hasılat sağlandı? 

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 4 projesinin değeri 30 Eylül itibarıyla 10 milyar TL'yi aştı. Peki şirket ilk 9 ayda ne kadar hasılat ve kira geliri elde etti? İşte o rakamlar...

Vakıf GYO Ankara Etimesgut arsalarının yaklaşık değeri 55.5 milyon TL!

Vakıf GYO Ankara Etimesgut arsalarının değeri belli oldu. Bu kapsamda Etimesgut arsalarının KDV dahil toplam değeri 55 milyon 539 bin 782 TL oldu.

Dolar 24 lirayı gördü! Gerçek ortaya çıktı

Banka sistemlerinde 28.05 TL'den işlem gören Dolar/TL kuru, dünyaca ünlü arama motoru Google'ın verilerine göre 24.05 TL'ye düştüğü görüldü. Kullanıcılar Dolar/TL kurundaki dalgalanmaları izlemek için arama yaptıklarında büyük şok yaşadılar. İşte olayın gerçek nedeni...

Sayıştay raporlarında ortaya çıktı: Gayrimenkul zengini SGK'nın elindeki taşınmazların değeri 2 milyar lirayı aştı!

Sayıştay’ın 2022 raporları, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) gayrimenkul zenginliğini göz önüne serdi. SGK'nın elinde olan taşınmazların değeri 2 milyar lirayı aştı. İşte detaylar...

Emlak Konut GYO Gölyaka İstanbul 1. Etap 2. Kısım'ın değeri 4.7 milyar TL'yi aştı!

Emlak Konut GYO Gölyaka İstanbul 1. Etap 2. Kısım'ın değerini açıkladı. İşte Emlak Konut GYO Gölyaka İstanbul 1. Etap 2. Kısım'ın son dakika değeri...

Gayrimenkul değeri nasıl hesaplanır? Ev fiyatları nasıl belirlenir?

Gayrimenkulün değeri, bir ev için önemli bir faktör olup, satın almayı düşündüğünüz veya sahip olduğunuz bir gayrimenkulün gerçek değerini belirlemek önemli bir adımdır. Peki bir evin değeri nasıl hesaplanır ve hesaplama yöntemleri nelerdir? İşte bu konuyla ilgili önemli bilgiler…

Gram altın değerinde yükseliş trendi: Beklenen değer 2.000 lira ve üzeri!

Ekonomi uzmanı Hatice Kolçak, tüm öngörülerinde doğru çıkan bir şekilde gram altın hakkında bilgiler verirken, altının gerçek değerini açıklarken üzücü bir haber verdi.

İkinci el araç satışlarındaki yeni düzenleme ile pandemi öncesi beklentisi: Araçlar gerçek değerlerine ulaşacak

İkinci el araçlarla ilgili yeni düzenlemelerin gelmesi hem satıcıları hem de vatandaşların yüzünü güldürdü. İkinci el araç satışlarındaki yeni düzenleme ile pandemi öncesi beklentisi oluşurken, fiyatların gerçek değerlerine ulaşması bekleniyor.

Dolar yerinde durmuyor! Mert Başaran 10 gün sonra doların geleceği rakamı açıkladı! Şu anki fiyatlar gerçek değil...

Emlak ve yatırım uzmanı Mert Başaran doların şu anda gerçek değerinde olmadığını belirterek,  doların 10 gün sonra geleceği seviyeyi açıkladı.

Necmettin Batırel'den olağanüstü bir tahmin! Dolar asında 9 TL dedi, ortalık karıştı!

Ünlü ekonomist Necmettin Batırel, dolar kurundaki son gelişmelerle ilgili olarak çarpıcı bir tahminde bulundu. Batırel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda doların gerçek değerinin 9 TL olduğunu belirterek, önümüzdeki üç ay içinde bu seviyeye gerileyeceğini öngördü. 

gayrimenkulün gerçek değeri tapuda yazmazsa ne olur Haberi

gayrimenkulün gerçek değeri tapuda yazmazsa ne olur

Gayrimenkulün satış zamanındaki gerçek değerini belirleyecek ve sorumluluk alacak bir kuruma ihtiyaç vardır.İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu konuyu değerlendirdi.


Maliye, vatandaşı muhbirliğe davet etmektense, sektörlere dair vergi alt yapısını, adaletini ve uyumunu adil sağlayıp, ondan sonra, piyasaya çeki düzen vermelidir.


Gayrimenkulün satış zamanındaki gerçek değerini belirleyecek ve sorumluluk alacak bir kuruma ihtiyaç vardır.


Maliye, bir süredir vatandaşlara ve Müteahhitlere, ‘konutlarının gerçek değerini beyan etmediği’ için ceza göndermeye başlamıştır. Burada çok önemli belirsizlikler vardır;


1- Söz konusu gayrimenkulün gerçek değeri, hangi tarihe göredir? 

2- Gayrimenkulün satıldığı tarihteki değerini, sorumluluk alarak belirleyecek, bir kurum ve kuruluş var mıdır?

3- Bugün için, Belediye rayiçleri esas alınarak yapılan işlemlerden ceza verilecekse, başka var olmayan hangi kurum esas alınmalıdır? 

4- Vatandaştan veya Müteahhitten değer belirleme...