03 / 05 / 2024

Gayrimüslümlerin taşınmaz malları

Gayrimüslümlerin taşınmaz malları

Ülkemizde Osmanlı İmparatorluğu ve Cumhuriyetin ilk yıllarında yoğun bir nüfusa sahip gayrimüslim vatandaşlarımızın taşınmaz malları için ise büyük bir tehlike bugünlerde belirmiş durumdadır...

Taşınmaz ticareti ne demektir?

Taşınmaz ticareti, emlak alanında taşınmaz malların alım-satımı işlemlerinin tümünü kapsar. Buna göre, taşınmaz mallar, bir yerin doğal yada yapay özelliklerini kullanan-kullanmayan her türlü mülkiyet hakkını da kapsayan yerleşim alanları, arsalar, binalar anlamına geliyor.

Kapalı Maraş'ta Taşınmaz Mal Komisyonu’na 344 başvuru!

KKTC tarafından yapılan “Burada mal, mülk sahibi Rumlar gelsin, mallarını kendilerine iade edebiliriz” çağrısı yanıt aldı. Rumlar, Maraş’taki mülklerini almak amacıyla başvurularını yapmaya başladı. Taşınmaz Mal Komisyonu’na bugüne kadar 344 adet başvuruda bulunuldu.

Baraj İnşası için Yapılan Kamulaştırmalarda Taşınmaz Malların Kamulaştırılması Hakkında Yönetmelik!

Baraj İnşası için Yapılan Kamulaştırmalarda Kamulaştırma Sahasına Mücavir Taşınmaz Malların Kamulaştırılması Hakkında Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Üzerinde taşınmaz kaydı olanlar TOKİ'den ev alabilir mi?

TOKİ tarafından Türkiye'nin dört bir yanında inşa edilen muhteşem konutlar ev sahibi olmak isteyenlerin hayallerini süslüyor. Peki üzerinde taşınmaz kaydı olanlar TOKİ'den ev alabilir mi?

Kıbrıslı Rumlar taşınmazlarını almak için AİHM'ye başvurdu!

Kıbrıslı Rumlar, 1974 sonrası Kuzey Kıbrıs'ta kalan malları için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) gitti. Strasbourg Mahkemesi başvuru sonucu Ankara'dan savunma istedi.

Hazineye ait taşınmaz mallar hakkında kanun teklifi verildi!

İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca ve 13 Milletvekili, Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi verdi..

Hazineye Ait Taşınmaz Mal Kanunu'nda değişiklik teklifi verildi!

4706 Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasın Dair Kanun Teklifi verildi..

Hazine Taşınmaz Mallarının Değerlendirilmesi ve KDV Kanununda değişiklik teklifi!

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, "Katma Değer Vergisi Kanununda" ve "Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda" Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verdi.

Hisseli taşınmazın kiraya verilmesi mümkün mü?

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi gayrimenkullerin tek bir sahibi olabileceği gibi birden fazla sahibi de olabiliyor. Hisseli taşınmaz mallar satışa konu olabiliyor. Peki, hisseli taşınmazın kiraya verilmesi mümkün mü?

Hisseli taşınmazın satışı nasıl olur?

Hisseli taşınmaz mallar satışa konu olabiliyor. Ancak hisseli malda satışın yapılabilmesi için paydaşların ortak kararı gerekiyor. Peki, hisseli taşınmazın satışı nasıl olur? İşte hisseli taşınmaz satışları..

Ortaklığın giderilmesi davası birden fazla taşınmaz varsa açılabilir mi?

Taşınmaza ortak mülkiyet olarak sahip olan hissedarlar mallarının aynen taksim edilmesi veya mahkemece satılması için ortaklığın giderilmesi davası açabiliyor. Peki, ortaklığın giderilmesi davası birden fazla taşınmaz varsa açılabilir mi?

Taşınmaz satış harçları 2015!

Taşınmaz mal satış işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Devir işlemi yapılacak taşınmaz mallar için tapu dairesine harç ödemeleri yapılıyor. İşte taşınmaz satış harçları 2015...

Taşınmaz satış sözleşmesi şekil şartı!

Taşınmaz satış sözleşmesi, ileride satışa konu olacak taşınmaz mallar için önceden taraflar arasında yapılan sözleşme olarak karşımıza çıkıyor. Peki, taşınmaz satış sözleşmesi nasıl yapılır? İşte taşınmaz satış sözleşmesi şekil şartı...

Gayrimüslümlerin taşınmaz malları Haberi

Gayrimüslümlerin taşınmaz malları

Osmanlı İmparatorluğundan köklü bir tapu sistemi alan Türkiye Cumhuriyeti tapu sistemini 1950-1960’lara kadar eski sistem üzerinden devam ettirmiş ve 1950-1960 arasındaki büyük kadastro-tapu hareketi sürecinde yeni bir sisteme geçmiştir. İşte bu yeni sisteme geçiş ile birlikte önemli ölçüde bir taşınmazında gayrimüslimler üzerine kayıtlı olduğu anlaşılmıştır.

Yeni yasalarla kentsel dönüşüm süreçleri tapu sistemini bir kez daha kökten değiştirecektir. Bilindiği üzere 1920 ve 1950 yılları sonrasında ülkemizden ayrılan gayrimüslimlerin malları belli bir süreliğine İstanbul Defterdarlığı Kayyum Dairesi tarafından yönetilmekte bu sürenin sonunda da bu taşınmazlar Hazineye geçmektedir. Hazinede bu taşınmazları 3.kişlere ihale yoluyla satmaktadır.

Gayrimüslimlerin kayyum denetimine geçen malları ile ilgili hak sahibi olduğunu belgeleyen kişiler, mirasçılar zamanaşımına tabi olmaksızın bu taşınmazları geri alabilmektedir. Ancak...