28 / 04 / 2024

gaziantep halı üretimi

gaziantep halı üretimi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, Domotex Uluslararası Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'na 60'ı Gaziantep'ten 100'e yakın Türk firmasının katılmasının sektör açısından önemli olduğunu belirtti.

Gaziantep'te bir firma kişiye özel halı üretiyor!

Evlerini "kendilerine özel" halılarla süslemek isteyen tüketiciler, boyutundan desenine, şeklinden rengine kadar özel üretilen eşsiz halılara sahip olabiliyor. Halılardan günde en fazla 20 metrekare dokunabiliyor

Dünyadaki parça halı üretiminin yüzde 57'si Gaziantep'ten karşılanıyor!

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Kaplan, bin 400'ün üzerinde halı makinesiyle günlük 1 milyon metrekare üretim kapasitelerinin olduğunu açıkladı. Kaplan, Dünyadaki parça halı üretiminin yüzde 57'si Gaziantep'ten karşılandığını belirtti

Fatma Şahin: Gaziantep'te konut ihtiyacı çok fazla!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 30 Mart yerel seçimlerinde kadın seçmenlerden önemli bir oy aldığının belirterek, “Bütün Anadolu Kadınları adına koltuğa oturdum ve başaramama gibi bir lüksüm yok” dedi...

Gaziantep'te günde 1 milyon metrekare halı üretiliyor!

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Selahattin Kaplan: Halıda kendimizi yenileyerek bugün sektörün bir numarası olduk. Şuanda dünyadaki parça halının yüzde 40’ı şehrimizde üretiliyor” dedi.

Gaziantep Şehitkamil'de yasa dışı kripto para üretimi yapan cihaz ele geçirildi!

Gaziantep Şehitkamil'de bir eve gerçekleştirilen operasyonda kripto para üretimi gerçekleştirilen cihaz ele geçirildi.

TMSF, halı ipliği fabrikası BCF 1'i satışa çıkardı!

Muhammen bedeli 87 milyon 500 bin TL olarak belirlenen BCF 1'in Gaziantep'te yer alan halı ipliği üretimi fabrikasıyla ilgili tüm mal, hak ve varlıklarının satışına yönelik ihale 18 Aralık tarihinde yapılacak.

Şehitkamil'de 76.7 milyon TL'ye icradan satılık halı fabrikası!

Gaziantep İcra Dairesi, Gaziantep ili, Şehitkamil ilçesi, Dülük Mahallesi, 135 ada 13 parselde yer alan 49 bin 697 metrekare alanlı halı fabrikası 76 milyon 713 bin 158 TL'ye icradan satıyor...

Gaziantep’te beton teknolojileri semineri yapıldı!

Kaliteli beton üretimi ve beton uygulamasının doğru yapılması amacıyla Gaziantep’te ''Beton Teknolojileri ve Doğru Beton Uygulamaları” semineri gerçekleştirildi.

Gaziantep'teki spor yatırımları hızlandırılacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ı makamında ziyaret etti. Şahin, kentte ihtiyaç duyulan bölgelere yapılacak 20 adet halı saha, 1 adet kapsamlı tenis sahası ve tesisi projelerinin hızlandırılmasını talep etti

Gaziantep kentsel dönüşümle bambaşka bir hal alacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 yıl içinde Gaziantep'te çok şeyler yapıldığı ve bundan sonra da yapılmaya devam edeceğini belirterek, şehrin kentsel dönüşümlerle bambaşka bir hal alacağını vurguladı.

Domotex Fuarı, Gaziantep halı üreticileri için her yıl milat oluşturuyor!

Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, Domotex Fuarı'nın Gaziantep halı üreticileri için her yıl milat oluşturduğunu söyledi.

Gaziantep'te icradan 3.7 milyon TL'ye satılık fabrika!

Gaziantep 6. İcra Dairesi, Gaziantep Şehitkamil'de bulunan halı dokuma fabrikasını satışa çıkardı. Söz konusu fabrikanın toplam satış bedeli 3 milyon 707 bin TL olarak belirlendi.

Mehmet Aytaç: Gaziantep'in dört bir tarafı imara açılmalı!

Gaziantep'te gittikçe içinden çıkılmaz hal alan imar yapılaşmalarında en büyük şikayet, bazı bölgelerin imara açılmasına rağmen henüz yapılaşmaya geçilmemesi yolunda.

Mehmet Aytaç: Gaziantep'in dört bir tarafı imara açılmalı!

Gaziantep'te gittikçe içinden çıkılmaz hal alan imar yapılaşmalarında en büyük şikayet, bazı bölgelerin imara açılmasına rağmen henüz yapılaşmaya geçilmemesi yolunda.

Gaziantep'te icradan 5.5 milyon TL'ye satılık fabrika!

Gaziantep 13. İcra Dairesi tarafından, Şehitkamil ilçesinin 2. organize sanayi bölgesinde bulunan 4 katlı betonarme halı fabrikası, 5 milyon 516 bin 865 TL'ye ihale edilecek.

Halı ihracatında gerileme yaşandı!

Dünyadaki makine halısı üretiminin önemli merkezlerinden Gaziantep'i de kapsayan Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde halı ihracatı geçen yılın ilk 3 ayına göre gerileme kaydetse de sanayiciler bu açığın kısa sürede kapanacağına inanıyor.

Gaziantep'te yılda 300 milyon metrekare halı üretiliyor!

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, Domotex Uluslararası Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'na 60'ı Gaziantep'ten 100'e yakın Türk firmasının katılmasının sektör açısından önemli olduğunu belirtti.

gaziantep halı üretimi Haberi

gaziantep halı üretimi


Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, dünya parça halı üretiminin yüzde 57'lik kısmının Gaziantep'te gerçekleştirildiğini bildirdi.


Topçuoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Almanya'nın Hannover kentinde açılan ve 20 Ocak'a kadar devam edecek olan Domotex Uluslararası Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'na 60'ı Gaziantep'ten 100'e yakın Türk firmasının katılmasının sektör açısından önemli olduğunu belirtti.


Türk firmalarının önceki dönemlerde temsilci veya gözlemci olarak katıldıkları fuara bugün üretici olarak katıldıklarını vurgulayan Topçuoğlu, "Dünya markaları Gaziantep'ten gelecek üreticilerin koleksiyonlarını görmek için sabırsızlanıyor. Bu, Gaziantep ve ülkemiz için gurur kaynağıdır" ifadelerini kullandı.


Dünyada parça halı üretiminin yüzde 57'lik kısmını tek başına Gaziantep'in gerçekleştirdiğine dikkati çeken Topçuoğlu, şunları kaydetti:


"Gaziantep'te 180 üretici firma, yıllık 300 milyon metrekare halı üretiyor. Gaziantep halı sektörü, Türkiye ekonomisine önemli katkı sağlayan bir sektör. Geçen...