15 / 05 / 2024

Gaziantep Humanızlı

Gaziantep Humanızlı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Et Balık Kurumu'nun yer aldığı Humanızlı Bölgesi'ndeki 180 yapı yıkılıyor. Deri ve bağırsak satıcıları ile tabak esnafının bulunduğu bölgede konut projeleri yükselecek.

Bakan Uraloğlu: Mersin-Gaziantep arası 6 saatten 2 saate inecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattı'nın 6 saat 23 dakikalık seyahat süresini 2 saat 15 dakikaya düşüreceğini belirterek "Bu hatta yılda ortalama 6,4 milyon yolcu taşınacak" dedi.

Yerinde Dönüşüm projesi için Gaziantep'ten 7 bin 659 başvuru geldi! 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 şehrin hızlıca ayağa kaldırılması ve afetzedelerin konutlarına kavuşması için uygulamaya alınan Yerinde Dönüşüm Projesi'ne Gaziantep'ten şu ana kadar 7 bin 659 başvuru geldi. 

En uzun demir yolu tünelinin inşaatı tam gaz!

Güneydoğu'yu Akdeniz Bölgesi'ne bağlayacak olan Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattında bulunan ve "en uzun demir yolu tüneli" olarak nitelendirilen çift tüplü tünelin bir tüpünde delme işlemleri tamamlandı.

Adana-Gaziantep YHT projesinde son durum ne?

Adana-Gaziantep Hızlı Tren Projesi'nin bulunduğu aşamaya ve Adana-Pozantı güzergahının çift hat olarak yenilenmesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çulhanoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren projesiyle ilgili 12 soru!

Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattı yapım aşaması meclis gündeminde konu oldu. İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hasan Sıdalı konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Şanlıurfa-Gaziantep Hızlı Tren Projesi'nde son durum!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa-Gaziantep Hızlı Tren Projesi'nin de etüt çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Adana-Gaziantep arası 1,5 saate düşecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde yapımı devam eden yüksek hızlı tren projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Turhan, "Adana-Gaziantep seyahat süresi 1,5 saate düşecek" diye konuştu.

Gaziantep ile Şanlıurfa arasına YHT geliyor!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gaziantep ile Şanlıurfa arasında yapılacak hızlı tren projesi için sözleşmenin Ocak 2018'de imzalanacağını açıkladı. 

Gaziantep'e hızlı tren müjdesi!

Başbakan Binali Yıldırım, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’ne ilişkin yeni projeler hakkında bilgi verdi. Yıldırım, bölgeye hızlı tren geleceğini söyledi.

Gaziantep Humanızlı'da 180 yapı yıkılıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Et Balık Kurumu'nun yer aldığı Humanızlı Bölgesi'ndeki 180 yapı yıkılıyor. Deri ve bağırsak satıcıları ile tabak esnafının bulunduğu bölgede konut projeleri yükselecek.

Gaziantep Büyükşehir'den yeni stadın inşasına destek!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) hızlı inşaat çalışmalarıyla kısa sürede tamamlanan Gaziantep’in yeni stadyumunun yapımında alt ve üst yapı desteği verdi.

Gaziantep'te emlak yatırımı için fırsat doğdu!

Gaziantep Suriye iç savaşından en çok etkilenen illerin başında geliyor. Suriye’den ülkemize göçün ilk başladığı 2011 yılında bölgede emlak fiyatları çok hızlı bir artış göstermişti. Gayrimenkullerdeki fiyat artışı son dönemde durdu.

Gaziantep Araban'daki harabeye dönen stat yardım bekliyor!

Gaziantep’in Araban ilçesindeki stadyum, tahrip edilen ve bakımsızlık nedeniyle kötü görüntüye neden olurken, oynana maçlar hem taraftarlar hem de futbolcular için adeta işkenceye dönüşüyor. Harabeye dönen ilçe stadı, bakım ve onarım yapılmasını bekliyor.

Gaziantep Humanızlı Haberi

Gaziantep Humanızlı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Et Balık Kurumu'nun yer aldığı Humanızlı Bölgesinde yer alan yapıların yıkım çalışmaları sürüyor. Deri ve bağırsak satıcıları ile tabak esnafının bulunduğu bölgede 180'e yakın sektör temsilcisinin yeri yıkılacak. Yıkımın tamamlanmasının ardından bölgede konut projesi başlatılacak. Yıkım çalışmalarının kısa sürede tamamlanması bekleniliyor. 


Büyükşehir, Şehitkamil ve Şahinbey belediyeleri tarafından bölgede gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmalarının tam ortasında kalan ve kötü bir görüntüye hakim olan Humanızlı Bölgesi yıkım çalışmalannın tamamlanmasının ardından konut alanı olacak. Büyükşehir Belediyesi yıkım ekipleri yıkım çalışmalan aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Yaklaşık 25 yıldır bölgede faaliyet sürdüren tabak, deri ve bağırsak sektörünün temsilcileri kısa süre sonra bulunduktan yapılardan çıkartılıyor. 


Humanızlı Bölgesi 2 yıl önce Büyükşehir Belediyesi yönetimi tarafından konut alanı ilan edilmişti. Alt tarafı 100. Yıl Atatürk Kültür Parkı'nın...