06 / 05 / 2024

gaziantep içmesuyu temin projeleri

gaziantep içmesuyu temin projeleri

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in 2014 yerel seçimlerinde söz verdiği projelerde birisi olan Türkiye’nin en büyük “İçmesuyu Temin Projesi”nin ihalesi gerçekleşti.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Gaziantep ve Hatay'da ulaşım süresi kısalıyor! 

Gaziantep'i Hatay'a bağlı olan İskenderun Limanı'na bağlayacak Dörtyol-Hassa Demiryolu ve Otoyolu Projesi için çalışmalar başlatıldığı açıklandı. Yapılacak olan bu iki proje Gaziantep ve Hatay'da yaşayanların hayatını kolaylaştıracak. 

'Ben belediye başkanı olsam' diyen Naci Görür Gaziantep'i işaret etti! O fay hattında stres yüklendi...

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür,  Gaziantep'e yakın olan fay hattının stres yüklendiğine vurgu yaparak ''Ben bir belediye başkanı olsam önce Gaziantep’in mikro bölgeleme çalışmasını yaparım" ifadelerini kullandı. 

Arama kurtarma çalışmaları için inşaat malzemeleri deprem bölgesine gönderiliyor!

Arama kurtarma ekiplerinin deprem bölgesinde kullanabilmesi için temin edilen 250 duvar kırıcı (hilti) ile 1 arazi aracı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) askeri kargo uçağı ile Adana'ya gönderildi.

TOKİ’den Gaziantep için yeni projeler! TOKİ’nin Gaziantep projeleri ne zaman başlayacak?

TOKİ inşa ettiği konutlara yenilerini eklemeye devam ediyor. Sırada Gaziantep için yapılacak konutlar yer alıyor. Peki TOKİ Gaziantep’te kaç konut inşa edecek? İşte detaylar!

Gaziantep için acele kamulaştırma kararı!

Gaziantep sınırları içerisinde tesis edilecek olan 8G7808 PS-4B TM-Elif DM Enerji Nakil Hattı'nın yapımı amacıyla güzergaha isabet eden taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Gaziantep için acele kamulaştırma kararı!

Gaziantep ili sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Gaziantep ili için verilen acele kamulaştırma kararı bugünkü 31522 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gaziantep için acele kamulaştırma kararı!

Gaziantep ili Nurdağı ve Islahiye ilçeleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gaziantep için acele kamulaştırma kararı!

Gaziantep ili sınırları içerisindeki bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gaziantep için acele kamulaştırma kararı!

Gaziantep ili Şehitkamil ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Raylı sistem projeleri için 3 şehrimize 150 milyon avro!

İller Bankası yurt içinde devam eden raylı sistem projeleri için İslam Kalkınma Bankası ile Antalya, Kayseri ve Gaziantep için 150 milyon avroluk anlaşma yaptı...

Polatlı Ticaret OSB'de 26.9 milyon TL'ye altyapı yapım işi ihalesi!

Polatlı Ticaret Odası Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı, yol, içmesuyu, atıksu, yağmursuyu ve kamera sistemi inşaatlarından müteşekkil altyapı yapım işini 26 milyon 969 bin 500 TL'ye ihale edecek.

Şahinbey Kongre ve Kültür Merkezi Gaziantep'te açılacak!

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Gaziantep Şahinbey ilçesinde bulunan Doğu ve Güneydoğu’nun en büyük kongre merkezi olacak olan Şahinbey Kongre ve Kültür Merkezi'ni ziyaret etti. Abdülhamit Gül kongre merkezi için "Gaziantep’i cazibe merkezi haline getirecek önemli bir katkı sağlayacak" dedi.

Gaziantep’i kalkındıracak dev projeler!

Başkan Erdoğan tarafından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığına yeniden aday gösterilen Fatma Şahin, kentin geleceğini doğrudan şekillendirecek projelerini anlattı.

gaziantep içmesuyu temin projeleri Haberi

gaziantep içmesuyu temin projeleri


Cumhuriyet tarihini en büyük projesi olan ve İstanbul Melen Projesi’nden sonra Türkiye’nin en büyük  “İçmesuyu Temini Projesi” konumundaki Göksu Havzası’na dayalı Düzbağ İçmesuyu Temini Projesi’nin inşaat ihalesi yapıldı.


Önümüzdeki günlerde sözleşmesi imzalanarak inşaatına başlanacak olan içmesuyu projesinde artık çalışmalara geçiliyor. Böylelikle Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yerel seçimler öncesi vermiş olduğu en büyük projesi olan Düzbağ Projesi hayata geçirilmeye başlandı.


Şahin, içmesuyu projesinin Gazianteplilere hayırlı olması temmennisinde bulundu. Şahin, proje kapsamında 100 km’den fazla 2 bin 600 mm çapında çelik boru döşeneceğini, regülatör ve tünel yapılarının olduğunu söyledi.


İnşaat çalışmalarının 2017 ve 2018 yıllarında yoğun bir şekilde devam edeceğini aktaran Şahin, 2019 yılına kadar Göksu Havzası’nın suyunun Gazianteple buluşması için gerekli bütün adımların kararlılıkla atılacağını kaydetti.


Şahin, “Düzbağ İnşaat İhalesine” Türkiye’de içmesuyu...