06 / 05 / 2024

gaziantep imar alanları

gaziantep imar alanları

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, konut üretmenin müteahhitlerin işi olduğunu belirterek, kentsel dönüşüm projelerinde müteahhitlerin aktif rol üstlenmesi için her türlü desteğe hazır olduğunu söyledi.

Gaziantep'teki emlak sorunu imar alanlarıyla çözülecek!

Realty World Gazişehir Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ay, son dönemlerde yerel yönetimlerin gerçekleştirdiği imar değişimlerinin yerinde olduğunu söyledi. Geneyik'te 8 milyon metrekarelik bir alan imara açıldı.

İnşaat sektörü konut projeleri için yeni imar alanları talep ediyor!

Bursa'da inşaat yapı müteahhitleri ile inşaat sektöründe yer alan üyeler kentte yeni imar alanları için talepte bulundu.

Çekmeköy’deki ekolojik turizm ve tarım alanları, konut imarına açıldı!

Çekmeköy’deki ekolojik turizm ve tarım alanları, konut imarına açıldı. Paylaşılan detaylara göre Çekmeköy belediyesi 4 köyü kapsayan imar planındaki “ekolojik turizm alanlarında konut yapılamaz” ibaresini iptal ederek 2 katlı konut inşaatlarının da önünü açtı.

Müteahhitlerden yeni imar alanı çağrısı: Arsaların çok pahalı olması maliyetleri arttırıyor!

Konut, kira ve arsa fiyatlarının artmasını değerlendiren Çanakkale Müteahhitler Birliği Derneği Başkanı Salih Yıldız, yeni imar alanlarının açılması gerektiğini vurguladı.

Çekmeköy'deki askeri kışlaya yeni imar planı: TRT Film Platoları ve kampüs alanları inşa edilecek!

Çekmeköy'deki Şehit Onbaşı Azim Özdemir kışlasında TRT Film Platoları ve kampüs alanları inşa edilmesi için yeni imar planı hazırlandı. İşte o planın detayları...

Fahiş konut kiraları o ili de vurdu! İstanbul ve Ankara ile yarışıyor...

Yüksek kira sorunu neredeyse tüm ülkeye sıçradı. Yeni imar alanlarının yetersiz olması, bankaların kredi vermemesi konutta arz talep dengesini tepetaklak etti. O ilde ev kiraları büyükşehirlerle yarışıyor. İşte detaylar...

İzmir'de gayrimenkul fiyatları rekora koşuyor!

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, İzmir'deki konut fiyatlarındaki artışla ilgili açıklamalarda bulundu. Güleroğlu, "En büyük sıkıntı İzmir'de imar alanlarının çok kısıtlı olması. Hal böyle olunca yeni imar alanları açılmamasından kaynaklı fiyatlar şişiyor" dedi.

Gaziantep Üniversitesi’ndeki konut projesinin imar planı iptal edildi!

Gaziantep Üniversitesi ve TOKİ iş birliğinde Şahinbey’in üniversite bölgesindeki alan için toplu konut projesi planlandı. Mahkeme, Gaziantep Üniversitesi’ndeki konut projesinin imar planını iptal etti.

Batman'daki imar alanları inşaat firmalarının dikkatini çekiyor!

Batman'da yeni imar alanında altyapı ve yol çalışmalarının ardından konut projeleri için düğmeye basılacak. Ayrıca Batman’ın yeni imar alanı olan Batman-Hasankeyf yol güzergahındaki Akça (Tilmiz) - Binatlı (Bileyder) köyleri çevresinde yeni yapıların da temeli atılıyor.

Kentsel dönüşümde 'imar alanları ve riski bölgeler' ayrıntısı!

Kentsel dönüşüm, son zamanlarda sıklıkla oluşan depremler nedeniyle yeniden gündemimizde. İstanbul en riskli bölgelerden. İstanbul'da yapılacak kentsel dönüşümde yeni planlamalar yapılmalı...

Gaziantep'e imar düzenlemesi müjdesi!

Çalışmalarına devam eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, mahalle ziyaretleri kapsamında Şehitkamil'e bağlı Seyrantepe Mahallesi’ne gitti. Mahallede yer alan taş ocağı olarak kullanılan mağaraların yıkılarak imar düzenlemesi yapılacağını da müjdeledi.

Bursa'da deprem ve yeni imar alanları!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Mustafa Bozbey, bugünkü yazısında 'Deprem ve yeni imar alanları' konulu yazısını kaleme aldı...

Batman'da imar alanları incelendi!

Jeolojik ve jeofizik sahasını incelemek amacıyla Batman’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İller Bankası heyeti Belediye Eş Başkanları Dr. Demir, Songül Korkmaz ve Belediye Başkan yardımcısı Şehriban Aydın ile görüştü.

İmar alanları için özel mahkemeler kurulacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yargı reformu kapsamında çevre, imar ve enerji gibi alanlarda davaların hızlı ve etkin yürütülmesini sağlamak için özel mahkemeler kurulacak.

gaziantep imar alanları Haberi

gaziantep imar alanları

Gaziantep Şahinbey Belediyesi Konferans salonunda düzenlenen toplantıya GAİMDER (Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği) Başkanı İbrahim Apa, GAİMDER Yönetim Kurlu Üyeleri ve yaklaşık 200 müteahhit katıldı. Başkan Tahmazoğlu, toplantıda, Şahinbey bölgesindeki müteahhitlerin yaşadıkları sorunları dinledi. Belediye Başkan Yardımcıları ve daire müdürlerinin de katıldığı toplantı, yaklaşık 2 saat sürdü. Başkan Mehmet Tahmazoğlu, toplantıda ilçeye yaptıkları hizmetleri sinevizyon gösterisi ile anlattı. Yeni imar alanlarını ve gelişime açık olan alanlar uydu fotoğrafları ile müteahhitlere gösteren Başkan Tahmazoğlu, belediyenin yaptığı konutların daha çok dar gelirli vatandaşlara hitap ettiğini söyledi. Yeni kentsel dönüşüm alanlarında müteahhitlerin devreye girmesi gerektiğini ifade eden Başkan Tahmazoğlu, "Eğer belediyemiz olmasaydı, kentsel dönüşüm tek başına müteahhitlerin yapabileceği bir proje olmaktan çıkacaktı. Bizim müteahhitlik yapmak gibi bir iddiamız yok. Şahinbey genelinde bizim dönemimizde...