30 / 04 / 2024

Gaziantep inşaat toplantısı

Gaziantep inşaat toplantısı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) üyelerinin faaliyet gösterdikleri alanlarda yaşanılan sorunların çözüme kavuşturulması amacıyla düzenlediği sektörel istişare toplantılarının sonuncusunda, demir-çelik piyasasında yaşanan fiyat artışları inşaat sektörü ile birlikte değerlendirdi.

Deprem bölgesinde başlanan toplam inşaat sayısı 200 bini buldu! Orta hasarlı binalar da ağır hasarlı gibi görülecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki konut inşaatları ile ilgili konuştu. Bakan Özhaseki, başlanan toplam inşaat sayısının 200 bini bulduğunu aktardı ve orta hasarlı binaların da ağır hasarlı gibi görüleceğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Kahramanmaraş'ta yarım kalan inşaat sayısı meclis gündeminde!

Kahramanmaraş'ta son üç yılda yarım kalmış inşaat sayısı ve yarım kalma nedenleri meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Arnavutköy'de inşaat kazısında göçük!

İstanbul-Arnavutköy'de bir inşaat kazısı sırasında göçük meydana geldi. Bir işçi toprak altında kaldı. İşçinin kurtarılması için çalışma başlatıldı...

Soğanlık Sanat Evi ve Gençlik Merkezi’nin inşaatı son sürat!

Kartal Belediyesi tarafından hayata geçirilen Soğanlık Sanat Evi ve Gençlik Merkezi’nin inşaatı son sürat devam ediyor.

Avrupa Konutları Arıcılar'da inşaat Mayıs'ta başlıyor!

Artaş İnşaat tarafından Kağıthane'ye bağlı Hamidiye Mahallesi'nde konumlandırılan Avrupa Konutları Arıcılar projesinde daire sayısı 384'den 463'e çıkarıldı. Projede inşaat çalışmalarına Mayıs'ta başlanacak...

Sekapark Kongre Merkezi'nin inşaatı son sürat!

Kentteki yatırımlarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sekapark Kongre Merkezi'nin inşaatını tamamlıyor.

Süleymanpaşa Katlı Yeraltı Otoparkı'nın inşaatı son sürat!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Süleymanpaşa Katlı Yeraltı Otoparkı'nın inşaatına devam ediyor.

Kocaeli Kongre Merkezi'nin inşaatı son sürat!

Kentteki yatırımlarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kongre merkezinin inşaatını sürdürüyor.

Sivas Ay Yıldız Cami'sinin inşaatı son sürat!

Sivas Belediyesi tarafından Yukarı Tekke Mezarlığı'nda hayata geçirilen Ay Yıldız Cami'sinin inşaatı son sürat devam ediyor.

3. havalimanında inşaat son sürat devam ediyor!

3. havalimanı inşaatı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 3. havalimanında ana terminal binası çatısı tamamlanırken, ince işçiliği kalan çatı montajında işçiler çalışmalarını sürdürüyor. 

Manisa Prime'ın inşaatı son sürat!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa Prime projesinin inşaatına da son sürat devam ediyor.

Isparta Şehirlerarası Terminal'in inşaatı son sürat!

Isparta'da 200 dönüm arazi üzerine inşa edilen Isparta Şehirlerarası Terminal, AVM, Kırsal Terminal inşaatında çalışmalar son sürat devam ediyor.

Kahramanmaraş Namık Kemal Gençlik Merkezi'nin inşaatı sürüyor!

Dulkadiroğlu Belediyesi, Kahramanmaraş’ın en büyük gençlik merkezi olma özelliğini taşıyacak olan Namık Kemal Gençlik Merkezi’nin inşaatını sürdürüyor.

Gaziantep inşaat toplantısı Haberi

Gaziantep inşaat toplantısı

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu’nun başkanlık ettiği ve Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği (GAİMDER) Yöneticilerinin katıldığı toplantıda müteahhitler demir-çelik fiyatlarındaki yükselişin sektörü zor durumda bıraktığını ifade etti. Toplantının ardından bir değerlendirme yapan GTO Başkanı Beyhan Hıdıroğlu inşaat sektörünün Türkiye ekonomisindeki önemine değinerek, ”İnşaat sektörü 250 alt sektörü ve milyonlarca kişiye sağladığı istihdam ile ekonomimizin ana aktörlerindendir. Bu sektörde yaşanacak bir sıkıntı zincirleme olarak tüm ekonomiyi olumsuz etkileyecektir. Ekonominin geleceği için yetkililerden son dönemde yaşanan demir-çelik piyasasındaki fiyat artışlarının yarattığı olumsuzluğu giderecek tedbirleri ivedilikle almasını bekliyoruz” dedi. "Müteahhitlerle yaptığımız istişarede gördük ki demir -çelik fiyatlarının daha da artacağı tahmin ediliyor" diyen Hıdıroğlu şöyle devam etti:

"Artış devam ederse müteahhitler sektörün daha zor durumda kalacağından ve işlerinin durma noktasına gelebileceğinden endişe ediyorlar....