07 / 05 / 2024

Gaziantep Kalesi imar planı

Gaziantep Kalesi imar planı

Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi Başkanı Hasan Özgür Girişken, "Gaziantep Kalesi çevresinde yapılaşma izni 12,50 metre yüksekliğiyle sınırlıyken şimdi 20 metreye çıkarıldı. Bu kadar önemli bölgeyi, konutlaşma tehlikesi altına sokma şansımız yok" dedi.

Yeni imar affı gelecek mi? Depremle yeniden gündemde! Japon uzman resmen uyardı! 

2018'de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Gaziantep’te 76 bin 605, Hatay’da 71 bin 738 imar barışına ilişkin başvuru olduğuna dikkat çekmişti. Depremin ardından yeniden gündeme imar barışı geldi. Yeni imar affı gelecek mi? İşte ayrıntılar...

Gaziantep Şahinbey’de imar tartışması!

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve AKP Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın Yamaçtepe’deki arsaları gündemden düşmüyor. Taraflardan konuya ilişkin yeni açıklama geldi.

Limak Gaziantep'te Çimentepe projesiyle 5 bin 500 konut inşa edecek!

Gaziantep'ten Kilis'e taşınan eski çimento fabrikasının yer aldığı arazinin imar planları tamamlandı. Limak Holding söz konusu arazide Çimentepe Projesi ile 5 bin 500 konut inşa edilecek. 

Gaziantep Üniversitesi’ndeki konut projesinin imar planı iptal edildi!

Gaziantep Üniversitesi ve TOKİ iş birliğinde Şahinbey’in üniversite bölgesindeki alan için toplu konut projesi planlandı. Mahkeme, Gaziantep Üniversitesi’ndeki konut projesinin imar planını iptal etti.

Gaziantep Şehitkamil'deki hizmet alanı ticaret konut alanı oldu!

Belediye Hizmet Alanı olarak belirlenen vatandaşa ait arazi, özel bir firmaya satılmasından 40 gün sonra Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi'nin gündemine '15 katlı ticaret konut alanı' imar değişikliği için getirildi.

Gaziantep'e imar düzenlemesi müjdesi!

Çalışmalarına devam eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, mahalle ziyaretleri kapsamında Şehitkamil'e bağlı Seyrantepe Mahallesi’ne gitti. Mahallede yer alan taş ocağı olarak kullanılan mağaraların yıkılarak imar düzenlemesi yapılacağını da müjdeledi.

Şahinbey fiziki ve manevi olarak imar ediliyor!

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Güllüce Cami’nin açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Tahmazoğlu, ''Şahinbey'i fiziki ve manevi olarak imar ediyoruz'' dedi.

Gaziantep Batalhöyük imar bekliyor!

Gaziantep Batalhöyük Fidanlık Mahallesi’nde imar sorunu çözümlenemiyor. İptal edilen Fidanlık Mahallesi’nde imar sorunu yeniden ortaya çıktı.

Gaziantep İmar Yönetmeliği Resmi Gazete'de!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte yapı ve yapılaşma ile projelendirmeye ve denetime ilişkin usul ve esaslar...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği tam metni 2018!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği tam metni 2018...

Gaziantep'te imar barışı uyarısı!

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 29 Ekim Mahallesi’ni ziyaret ederek vatandaşları imar barışı konusunda uyardı. 

Gaziantep'te imar barışı anlatıldı!

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından “İmar Barışı Uygulaması Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi. Toplantıda, “Yapı Kayıt Belgesi” verilmesine ilişkin usul ve esaslar ile uygulamada yaşanan sıkıntıların ve görülen aksaklıklar değerlendirildi.

Gaziantep'te imar barışı bilgilendirme toplantısı yapıldı!

Nizip Ticaret Odası (NTO) ve Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Nizip Şubesi işbirliği ile İmar Barışı Yasası bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. 

Gaziantep Kalesi imar planı Haberi

Gaziantep Kalesi imar planı

Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi Başkanı Hasan Özgür Girişken, Panorama Müzesine ilişkin çalışmalar kapsamında plan tadilatına gidildiğini belirterek, "Gaziantep Kalesi çevresinde yapılaşma izni 12,50 metre yüksekliğiyle sınırlıyken şimdi 20 metreye çıkarıldı. Bu kadar önemli bölgeyi, konutlaşma tehlikesi altına sokma şansımız yok" dedi. 


3 Mart Dünya Mimarlık Günü dolayısıyla basın açıklamasında bulunan Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi Başkanı Hasan Özgür Girişken, odanın çalışmaları hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi. 


15 EKİMDE SONA ERECEK

Mimarların bilimden, sanattan, kültürden ve toplumdan yana tavrını asla değiştirmeyeceğini belirten Girişken, "Bu gün toplumla daha fazla bütünleşebilmek değerlerimizi topluma daha fazla iletebilmek ve bizim de toplum hayatına katkı sağlayabilmek adına 'Mimarlık Günleri' adıyla 2 haftaya yayılan etkinlikler düzenleyeceğiz. Mimarlık hayatın her alanına dokunmaktır. Yarın düzenlenecek kokteyle başlayacak etkinliklerimiz 15 Ekim'e tadar sürecek. 

MİMARLAR 4...