05 / 05 / 2024

Gaziantep Kilis karayolu yenileniyor

Gaziantep Kilis karayolu yenileniyor

Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, tamamı 60 km’lik olan Gaziantep–Kilis arası yolun artan trafik yükünü taşıyamadığından dolayı yol üzerinde çökmeler oluştuğunu tespit etti.

Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya ve Kilis'teki 26 bin 253 afet konutunun kurası bu ay çekilecek!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş ile Gaziantep, Malatya ve Kilis'te konutları yıkılan ya da ağır hasar gören afetzedeler için inşa edilen konutların kuraları bu ay içerisinde çekilecek.

Deprem bölgelerinde yapılandırma için son günler

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisi altında bulunan ve mücbir sebep durumu sona eren illere yeniden yapılandırma imkanı sunuluyor. Bu iller arasında Adana, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Kilis, Osmaniye ve Şanlıurfa illerindeki vatandaşlar ile Sivas'ın Gürün ilçesi yer alıyor.

Limak Gaziantep'te Çimentepe projesiyle 5 bin 500 konut inşa edecek!

Gaziantep'ten Kilis'e taşınan eski çimento fabrikasının yer aldığı arazinin imar planları tamamlandı. Limak Holding söz konusu arazide Çimentepe Projesi ile 5 bin 500 konut inşa edilecek. 

Gaziantep ve Kilis'te acele kamulaştırma yapılacak!

Gaziantep ve Kilis'te Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Gaziantep-Oğuzeli karayolu yapım çalışması mecliste!

MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, Gaziantep-Oğuzeli karayolu yapım çalışmasının son durumunu meclis gündemine taşıdı..

Gaziantep-Nurdağı karayolu sorunu meclis gündeminde!

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, Gaziantep-Nurdağı karayolundaki problemlere ve yapılması öngörülen duble yolun durumuna ilişkin soru önergesi hazırladı..

TOKİ'nin inşa ettiği kulekollar Mehmetçik'e zırh oldu!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin Gaziantep-Kilis sınır hattında inşa ettiği 22 kulekol, terör örgütlerinin saldırılarına geçit vermiyor.

Gaziantep İMO, Kilis'te ortak yatırımları masaya yatırdı!

Gaziantep İMO başkan ve yöneticileri, Kilis Belediyesi ve 7 Aralık Üniversitesini ziyaret ederek ortak projeleri masaya yatırdılar.

Kilis'te konut satışları azaldı!

TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Konut Satış İstatistikleri 2016 yılı toplam ve Aralık ayı sonuçları değerlendirildi. Kilis'te bir önceki yıla göre konut satışları azaldı.

Gaziantep yeşil binalarla tanışacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Kilis yolu üzerinde inşa etmeyi planladığı Ekolojik tabanlı konutlarda hangi modelin uygulanacağı, Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği'nde geniş kapsamlı toplantıda masaya yatırıldı.

Gaziantep Polateli-Şahinbey Tekstil İhtisas OSB kuruluyor!

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) öncülüğünde, Gaziantep ve Kilis illerinin işbirliğiyle kuruluş çalışmaları yürütülen 'Polateli-Şahinbey Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB)' projesinde beklenen güzel haber geldi.

Gaziantep-Kilis Karayolu çalışmaları devam ediyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziantep-Kilis kara yolundaki asfalt yenileme çalışmaları devam ediyor.

Gaziantep-Kilis karayolu asfaltlanıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Ekipleri, Gaziantep–Kilis karayolundaki asfaltı yeniliyor. Yolda incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken, uzun süredir kullanılan yolun şimdi yenilendiğini söyledi

Gaziantep Kilis karayolu yenileniyor Haberi

Gaziantep Kilis karayolu yenileniyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Ekipleri Gaziantep–Kilis karayolunu yeniliyor. Yetkililer, ayrıca yapısı bozulan yoldan dolayı yol yüzeyinde su birikmelerinin oluştuğunu ve bunun önlenmesi için yolun standardının yükseltilerek, yol kenarlarında su drenaj yapılarının planlandığını belirttiler.


Zeytinli Mahallesi ile Onkoloji Hastanesi kavşağa arasındaki kısımda sıcak asfalt çalışmaları başlatıldığını belirten yetkililer, burada 13 km’lik kısmın yeniden asfaltlandığını belirttiler. Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, yolun 25 metre genişliğinde, 2 şerit gidiş, 2 şerit geliş ve her iki tarafta 1,5 metre banket ile 20 cm plentmix temel ve bitümlü sıcak karışım şeklinde olduğunu vurguladılar.


Yetkililer; toplamda 115 bin ton alt temel malzemesi ve 85 bin ton sıcak asfalt malzemesi kullanıldığını belirttiler.


Gaziantep...