15 / 05 / 2024

Gaziantep Kilis osb projesi

Gaziantep Kilis osb projesi

Gaziantep-Kilis ortak OSB projesi yaşama geçiriliyor, Gaziantep ile Kilis sınırları içerisine yapılması planlanan Polateli-Şahinbey Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) girişimcilere 35 milyon metrekare alanda yatırım yapma imkanı sunulacak.

Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya ve Kilis'teki 26 bin 253 afet konutunun kurası bu ay çekilecek!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş ile Gaziantep, Malatya ve Kilis'te konutları yıkılan ya da ağır hasar gören afetzedeler için inşa edilen konutların kuraları bu ay içerisinde çekilecek.

Deprem bölgelerinde yapılandırma için son günler

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisi altında bulunan ve mücbir sebep durumu sona eren illere yeniden yapılandırma imkanı sunuluyor. Bu iller arasında Adana, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Kilis, Osmaniye ve Şanlıurfa illerindeki vatandaşlar ile Sivas'ın Gürün ilçesi yer alıyor.

Limak Gaziantep'te Çimentepe projesiyle 5 bin 500 konut inşa edecek!

Gaziantep'ten Kilis'e taşınan eski çimento fabrikasının yer aldığı arazinin imar planları tamamlandı. Limak Holding söz konusu arazide Çimentepe Projesi ile 5 bin 500 konut inşa edilecek. 

Kilis OSB'leri yatırımcıların gözdesi oldu!

Suriye'de çıkan iç savaştan en çok etkilenen illerin başında gelen Kilis, yatırımcıların gözdesi oldu. Sınır güvenliğinin kontrol altına alındığı kente mevcut iki OSB'nin dışında iki yeni OSB daha yapılıyor. Polateli OSB'de 13 milyon metrekarelik alan için 2 bin yatırımcı başvurdu.

Gaziantep 5. OSB'de 10.4 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Gaziantep İcra Dairesi, Gaziantep 5. Organize Sanayi Bölgesinde 18.977 metrekare arsa üzerine kurulu fabrika ve üzerindeki yapıları 10 milyon 425 bin TL'ye satıyor. Gayrimenkulün ihalesi 11 Şubat 2021 günü gerçekleşecek.

Adnan Ünverdi: OSB'de yer bulamıyoruz!

Pandemide ihracatını artıran tek şehir olduklarını söyleyen Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, "OSB'de yer bulamıyoruz" dedi.

Gaziantep 3. OSB'de 16.7 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Gaziantep İcra Dairesi, Gaziantep 3. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki kargir fabrika binası ve sosyal tesisi icradan satışa çıkardı. Gayrimenkulün satış bedeli 16 milyon 728 bin 474 TL olarak belirlendi.

Nizip OSB'de 15.6 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Nizip İcra Dairesi, Gaziantep İl, Nizip İlçesi'nde bulunan Nizip OSB'de 44 bin 317 metrekare arsa üzerinde bulunan fabrika binası ve müştemilatını 15 milyon 615 bin 890 TL'ye satıyor.

Cengiz Şimşek: Gaziantep OSB'de fabrikalar kapanmadı, yeni tesisler açıldı!

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (GAOSB) Başkanı Cengiz Şimşek, 43 milyon 250 bin metrekare alanla Türkiye’nin en büyük OSB’sine sahip olduklarını söyleyerek, ''Pandemi nedeniyle kapanan fabrikamız olmadığı gibi bu süreçte yeni açılan tesislerimiz var” açıklamasında bulundu.

Gaziantep OSB'de açılışı yapılan 300 fabrika meclis gündeminde!

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde açılışı yapılan 300 fabrikaya dair çeşitli iddialar meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gaziantep ve Kilis'te acele kamulaştırma yapılacak!

Gaziantep ve Kilis'te Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Kilis'te OSB ve sanayi sitesi kurulacak mı?

Kilis ilinde organize sanayi bölgesi veya sanayi siteleri kurulup kurulmayacağı meclis gündemine taşındı. Tanrıkulu sorularının Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay soru önergesi hazırladı..

Gaziantep OSB'de ödemeler 2019 yılına ertelendi!

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi 5’nci Kısım’da tesis ve fabrika inşa etmek için arsa satın alan sanayicilerin taksit ödemeleri, döviz kurundaki yüksek hareketlilik sebebiyle 2019 yılının Şubat ayına ertelendi.

Gaziantep Kilis osb projesi Haberi

Gaziantep Kilis osb projesi


Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 35 milyon metrekarelik alana kurulacak OSB'nin başvuru dosyasının Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına gönderildiğini ve kuruluş çalışmalarıyla ilgili bürokratik işlemlerin devam ettiğini belirtti.


Bölgenin ekonomik kalkınmasına büyük katkı sağlayacağı öngörülen projeye Başbakan Erdoğan'ın da destek verdiğini anımsatan Konukoğlu, Gaziantep ve Kilis olarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştireceklerine dikkati çekti.


Projeyle sadece bölgenin değil ülkenin de kazançlı çıkacağını dile getiren Konukoğlu, "Çalışmalar devam ediyor. Kısmet olursa ekim başı gibi bakanlıktan heyet gelip yer tespiti yapacak. Bu işlemden sonra iş daha da hızlanacak" diye konuştu.


Polateli-Şahinbey OSB'ye yatırım yapmak isteyen şirketlere geniş arazi tahsis etme şansı bulunduğunu aktaran Konukoğlu, şunları söyledi:


"Proje şimdilik 35 milyon metrekarelik bir alanı kapsıyor, ancak ileride geliştirildiği zaman en az...