29 / 04 / 2024

Gaziantep-Kilis ortak OSB projesi hayata geçiriliyor!

Gaziantep-Kilis ortak OSB projesi hayata geçiriliyor!

Gaziantep-Kilis ortak OSB projesi yaşama geçiriliyor, Gaziantep ile Kilis sınırları içerisine yapılması planlanan Polateli-Şahinbey Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) girişimcilere 35 milyon metrekare alanda yatırım yapma imkanı sunulacak.




Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 35 milyon metrekarelik alana kurulacak OSB'nin başvuru dosyasının Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına gönderildiğini ve kuruluş çalışmalarıyla ilgili bürokratik işlemlerin devam ettiğini belirtti.


Bölgenin ekonomik kalkınmasına büyük katkı sağlayacağı öngörülen projeye Başbakan Erdoğan'ın da destek verdiğini anımsatan Konukoğlu, Gaziantep ve Kilis olarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştireceklerine dikkati çekti.


Projeyle sadece bölgenin değil ülkenin de kazançlı çıkacağını dile getiren Konukoğlu, "Çalışmalar devam ediyor. Kısmet olursa ekim başı gibi bakanlıktan heyet gelip yer tespiti yapacak. Bu işlemden sonra iş daha da hızlanacak" diye konuştu.


Polateli-Şahinbey OSB'ye yatırım yapmak isteyen şirketlere geniş arazi tahsis etme şansı bulunduğunu aktaran Konukoğlu, şunları söyledi:


"Proje şimdilik 35 milyon metrekarelik bir alanı kapsıyor, ancak ileride geliştirildiği zaman en az 5-6 milyon metrekare daha ilave etme durumu var. Bölge, Gaziantep'e 30 kilometre uzaklıkta ve tam Kilis sınırında olması sebebiyle yatırım teşvik programına göre 5'nci bölge statüsünde. Ayrıca organize sanayi bölgesi olduğu için de 6'ncı bölge haklarından yararlanılacak. İnşallah tamamlandığında bu imkanları sanayicimize sunmuş olacağız."


Konukoğlu, komşu ülke Suriye'deki olayların da durulmasıyla başta Gaziantep olmak üzere bölge girişimcisine de çok büyük işler düşeceğini vurguladı.


Projeyle büyük yatırımların hayata geçireleceğine dikkati çeken Konukoğlu, "Gaziantep'in ekonomik büyüklük olarak 6'ncılıktan ilk 3-4 içine gireceğine inanıyorum. Zaten Gaziantep olarak son dönemlerde yaptığımız aşamalar ortada" ifadelerini kullandı.


Sabah


Geri Dön