07 / 05 / 2024

Gaziantep Mülteci Kabul Merkezi temel atma töreni

Gaziantep Mülteci Kabul Merkezi temel atma töreni

Kristalina Georgieva Georgieva: Biz Avrupa olarak Türkiye ile böylesi bir işbirliğinde bulunmaktan gurur duyuyoruz

Konutta en uzun kriz! Artık yabancı yatırımcı ile mülteci ayırt edilmeli!

Türkiye'den ev alan Rus vatandaşlarının sayısı yüzde 88 düştü. Alanya inşaat ve emlak sektörü temsilcileri, krizin büyüyerek sürdüğüne vurgu yaptı ve artık yabancı yatırımcı ile mültecinin ayırt edilmesi gerektiğini söyledi.

İslam Memiş'ten kiracılara müjde! Kiralık sosyal konutlar geliyor! Tarih verildi, detaylar belli oldu!

Mülteci akınından dolayı yaşanan barınma kiriz kiralık konut fiyatlarını fırlattı. Altın ve para piyasaları uzmanı islam Memiş, TV 100'deki köşesinde kiralık sosyal konut projesini ele aldı. Peki kiralık sosyal konut nedir, ne zaman başlayacak?

Yüzde 25 zam Meclis'ten geçti! TBMM, memur maaşlarına ve emekli aylıklarına zam kanununu kabul etti!

TBMM Genel Kurulu, en düşük memur maaşlarının 22 bin 17 liraya çıkarılmasını ve emekli aylıklarına yüzde 25 zam yapılmasını içeren kanun teklifinin birinci bölümünü kabul etti. Teklif, aynı zamanda bazı vergilerde artış öngörüyor.

Ev kiralarına yüzde 200 zam! 2 bin 500 liralık daire 7 bine dayandı işte kiraların en ucuz olduğu yerler

Geciken kentsel dönüşüm inşaatları, mülteci ve üniversite öğrencilerinin ev arayışlarıyla birlikte konut kiraları yüzde 200'e yakın arttı. Türkiye genelinde konut sıkıntısı son raddeye geldi.

Bankacılıkta yeni dönem başlıyor! İşte yeni sistem!

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), tarafından açıklama geldi. Açıklamaya göre bankalar artık uzaktan kimlik tespiti yaparak mobil cihazlar ve bilgisayarlar aracılığı ile müşteri kabul edebilecek.

Panora GYO'nun kar payı dağıtım önerisi kabul edildi!

Panora GYO Genel Kurul Toplantısı'nda yönetim kurulu tarafından teklif edilen kar payı dağıtım önerisi, kar dağıtımına ilişkin tarih, tutar ve taksit sayısı hususunda yönetim kurulu yetkilendirilerek oybirliği ile kabul edildi.

Panora GYO'nun 2020 yılı kar payı dağıtım önerisi kabul edildi!

Panora GYO'nun yapılan genel kurul toplantısında Yönetim Kurulu tarafından teklif edilen Kar Payı Dağıtım Önerisi, kar dağıtımına ilişkin tarih, tutar ve taksit sayısı hususunda Yönetim Kurulu yetkilendirilerek oybirliği ile kabul edildi.

Avrupa Konutları Çamlıvadi satışa sunuldu!

Artaş İnşaat’ın merakla beklenen projesi Avrupa Konutları Çamlıvadi, son dönemlerde görülmemiş bir ilgiyle satışa sunuldu. Kısa zaman önce satışa çıkan projede, konut alıcılarının oluşturduğu yoğun ilgi sebebiyle satış ofisi fazla mesai yaparak müşterileri kabul etti.

Yunanistan yanan Moria kampı yerine kalıcı bir mülteci merkezi inşa edecek!

Yaklaşık olarak 13 bin kişinin kaldığı Moria kampında çıkan yangınlardan sonra sokaklarda sabahlayan mülteciler için yine Midilli Adası'nda kalıcı bir karşılama kampı yapılacak.

Vakıf Finansal Kiralama 2019 yılı için kar payı dağıtacak!

Vakıf Finansal Kiralama'nın 25 Haziran 2020 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda kar dağıtım önerisi kabul edildi.

Ekrem İmamoğlu: Kentimiz için deprem ve Kanal İstanbul önemli tehdit!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim zaferinin 1’nci yılında toplantı düzenledi. İmamoğlu, İstanbul için en önemli 3 tehditi; “deprem”, “mülteci meselesi” ve “Kanal İstanbul” dedi ve, "İzin veremeyiz, vermeyeceğiz” dedi...

Suriyeli mültecilerden kiralarının karşılanması talebi! 

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Gazze'ye gelen Filistinli ve Suriyeli mülteci aileler, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansının (UNRWA) kira bedellerini yeniden karşılaması talebinde bulundu.

Koronavirüs inşaat sektöründeki mülteci girişimcileri daha çok etkiledi!

İmalat, perakende satış, toptan satış, hizmet ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren 206 mülteci ve 177 yerli girişimci ile gerçekleştirilen araştırmaya göre, mülteci girişimciler pandemiden yerli girişimcilere göre daha fazla etkilendi.

Gaziantep Mülteci Kabul Merkezi temel atma töreni Haberi

Gaziantep Mülteci Kabul Merkezi temel atma töreni

İnsani Yardımlardan Sorumlu AB Komiseri Kristalina Georgieva, AB fonlarıyla yapılacak ''Mülteci Kabul Merkezi''ne ilişkin ''Biz Avrupa olarak Türkiye ile böylesi bir işbirliğinde bulunmaktan gurur duyuyoruz'' dedi. 

Georgieva, Gaziantep'in Oğuzeli ilçesindeki ''Mülteci Kabul Merkezi''nin temel atma töreninde, Dünya Mülteciler Günü'nde böyle bir töreninin gerçekleştirilmesinin çok önemli olduğunu söyledi. 

Bugünün Avrupa'da kendileri için özel bir yeri olduğunu, 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana Avrupa'da mültecilerin sorunlarının çözülmesinin çok önemli bir konu olduğunu dile getiren Georgieva, şöyle konuştu: 

''Özellikle Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği bunun için ortaya çıkarıldı. Bunun ilk faydalarından bir tanesi, kendi ülkelerinden savaş dolayısıyla sürülmüş insanların evlerine, ülkelerine, geri dönmesini sağlamaktı. Ve bu süreci asla unutmayacağız. Avrupa Birliği bunun bir sonucu olarak adeta ortaya çıktı. İşte bu yüzden başkalarına yardım eli uzatmak, bizim...