30 / 06 / 2024

gaziantep Ortadoğu\'nun en büyük sektör fuarı

gaziantep Ortadoğu\'nun en büyük sektör fuarı

Halının başkenti olarak tanımlanan Gaziantep'te, 27 bin metrekarelik alanda Ortadoğu'nun en büyük sektör fuarı düzenleniyor...

Bodrum'a Avrupa ve Ortadoğu yatırımcılarından büyük ilgi! Gayrimenkul satışları yüzde 15 arttı! 

Bodrum'da gayrimenkul satışları son yıllarda sürekli olarak artıyor. 2023 yılında bölgede gerçekleşen konut ve arsa satışları, bir önceki yıla göre yüzde 15 artış gösterdi. Bodrum özellikle Avrupa ve Ortadoğu yatırımcılarının ilgi odağı haline geldi.

Norveç Varlık Fonu'nun en çok yatırım yaptığı 8 Türk şirketi!

Son dönemlerde yaşanan düşüşlerle yatırımcılarını hüsrana uğratan Borsa İstanbul güçlü bir yükseliş yakalarken, 300,1 bin takipçili Temettü Hocam, bu kez de dünyanın en büyük varlık fonu olan Norveç Varlık Fonu'nun en çok yatırım yaptığı Türk şirketlerini yazdı.

Orta Doğu’nun 2,5 trilyon dolarlık ekonomik gücü BRICS grubuna geçti!

Suudi Arabistan, İran, BAE ve Mısır gibi Orta Doğu'nun en büyük ekonomilerine sahip ülkelerinin BRICS'e üye olmasının dünyada enerjinin öneminin arttığı bir dönemde blokun siyasi ve ekonomik gücünü artırabileceği belirtiliyor.

Türkiye'nin gururu Trendyol, Avrupa'nın ve Orta Doğu'nun yıldızı olma yolunda!

Gelecek senelerde de Türkiye'nin ihracatta ve teknolojide gururu olmaya devam etmek isteyen Trendyol: "Amacımız önümüzdeki 5 yıl içinde Avrupa'nın ve Orta Doğu'nun en büyük,gelişen e-ticaret şirketi olmak.". İşte haberin devamı...

Tabanlıoğlu Mimarlık, Ortadoğu’nun en etkili 5 mimarı arasına girdi!

Tasarladığı projelerle dikkat çeken Tabanlıoğlu Mimarlık, ‘Ortadoğu’nun en etkili 5 mimarı' arasında yer aldı.

Türk müteahhitler, Ortadoğu ve Afrika'daki yeni projeleri üstlenecek!

Açıklanan proje tutarı 5,2 trilyon dolara ulaşan Ortadoğu ve Afrika pazarları, Türk müteahhitler için büyük potansiyel taşıyor. En büyük pazarların Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Nijerya olması beklenirken, en büyük müşterinin Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu olması bekleniyor.

İnşaatta potansiyel Afrika ve Ortadoğu'da!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından İnşaat Sektörü Analizi Raporu’nun Ocak 2021 sayısı yayınlandı. Rapora göre; inşaat işlerinde potansiyelin Afrika ve Ortadoğu'da olduğu gözlemlendi.

Emaar'dan Türkiye ve Azerbaycan yerine Ermenistan’a jest!

Ortadoğu’nun en büyük gayrimenkul şirketlerinden biri Emaar, 21 Eylül’de Burj Khalifa’yı Ermenistan bayrağı ile renklendirdi. Şirket, Türkiye ve Azerbaycan'ı ise es geçti.

Türk emlak piyasası tüm Ortadoğu’nun ilgisini çekiyor!

Emlak Uzmanı Rodi Kayım, Türk emlak piyasasının sadece Arapların değil Çin’e kadar tüm Ortadoğu’nun ilgisini çektiğini belirtti...

Rotana Hotels'den otelde ev konsepti!

Ortadoğu’nun en büyük turizm zincirlerinden biri olan Rotana Hotels, İstanbul’daki 4 oteliyle Türkiye’de hizmet veriyor. Otel odalarının içerisinde eve dair bir çok şey mevcut. 

Radisson Collection 2020'de açılacak!

Ant Yapı tarafından "Bodrum'da bir cennet liman" sloganıyla Aspat'ta geliştirilen Anthaven projesi Ortadoğu'nun en iddialı projesi olmaya hazırlanıyor. Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, 2020 yılında açılacak olan projenin Bodrum'un değerini artıracağını söylüyor.

Şahinbey Kongre ve Kültür Merkezi Gaziantep'te açılacak!

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Gaziantep Şahinbey ilçesinde bulunan Doğu ve Güneydoğu’nun en büyük kongre merkezi olacak olan Şahinbey Kongre ve Kültür Merkezi'ni ziyaret etti. Abdülhamit Gül kongre merkezi için "Gaziantep’i cazibe merkezi haline getirecek önemli bir katkı sağlayacak" dedi.

The BIG 5 Show Dubai fuarına rekor katılım!

The BIG 5 Show Dubai, Ortadoğu’nun en büyük, dünyanın ise sayılı yapı fuarlarında biri olarak nitelendiriliyor. Bu yıl 39’uncu kez kapılarını açan bu dev organizasyona 2 bin 500 firma katıldı.

gaziantep Ortadoğu\'nun en büyük sektör fuarı Haberi

gaziantep Ortadoğu\'nun en büyük sektör fuarı

Halı sektöründe "dünyanın başkenti" olarak anılan Gaziantep, bugün açılan Halı Fuarı ile sektörün devlerini ağırlayacak. Fuara bu yıl ki katılım, geçen yıla göre yüzde 100 oranında artış gösterdi. Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Gaziantep Halıcılar Odası işbirliği ile Marka Fuarcılık tarafından düzenlenen 5. Gaziantep Ortadoğu Halı Fuarı, 9 Eylül'e kadar açık kalacak. GTO Başkanı Mehmet Aslan makine halısında Türkiye üretiminin yüzde 75'inin Gaziantep'te gerçekleştirildiğini belirterek, ilden123 ülkeye yapılan halı ihracatının yılsonunda 140'a ülkeye yükseltilmesinin hedeflendiğini açıkladı.


2011 yılında yerli ve yabancı 100'e yakın firmanın stant açtığı, 30 binin üzerinde yerli, 10 binin üzerinde yabancı ziyaretçi ve alım heyeti tarafından gezilen Gaziantep Ortadoğu Halı Fuarı'na bu yıl 200'e yakın firma katılacak. Aynı artışın ziyaretçi ve alım heyeti sayısında da yaşanması ve...