03 / 05 / 2024

gaziantep şehirkamil kentsel dönüşüm

gaziantep şehirkamil kentsel dönüşüm

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, kentsel dönüşüme evini veya arsasını veren ailelere şartsız ve kuralsız konut vererek, daha kaliteli bir yaşama imkanı sunan Şehitkamil Belediyesi’ne vatandaşlarda tam destek veriyor.

Milletvekili açıkladı: İstanbul'da kentsel dönüşüm bu hızla devam ederse 4 milyon konut için 20 yıl gerekir!

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mustafa Gürban, Meclis'te yaptığı açıklamasında deprem bölgesindeki konutlar ve kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuştu. İşte Gürban'ın o açıklamaları...

Gaziantep Akteks İplik Fabrikası 65.1 milyon TL'ye icradan satılıyor!

T.C. Gaziantep İcra Dairesi, Gaziantep ili, Şehirkamil ilçesi, 1. Organize Sanayi Bölgesinde yer alan Akteks İplik Fabrikasını 65 milyon 126 bin 227 TL'ye icradan satıyor...

Evinin yıkılmaması için 46 gündür eylem yapıyor!

Gaziantep'te kentsel dönüşüm nedeniyle evi yıkılacak olan Hasan Bodur, yıkımın usulsüz olduğunu öne sürerek 46 gündür eylem yapıyor. 

Gaziantep Şahinbey'de 9 bin 720 ev yıkıldı!

Gaziantep'e bağlı Şahinbey Belediyesi ilçe genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Çalışmalar dahilinde 9 bin 720 evin yıkımı yapıldı. 

Gaziantep Şahinbey kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum!

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde devam eden kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar hızlandı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, devam eden çalışmaları inceledi.

Gaziantep'te konut fiyatları rekora koşuyor!

Gaziantep’in merkez Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerindeki mahallelerde kentsel dönüşüm çerçevesinde başlatılan yıkım çalışmalarının senelerdir bitirilememesi, halkı mağdur duruma düşürüyor.

Gaziantep Şehitkamil'de ev sahiplerinden kamulaştırma tepkisi!

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde 2012'de “kentsel dönüşüm alanı” ilan edilen Eydibaba Mahallesi’nde kendilerine konut verilmemesi sebebiyle evini satmayan 18 ev sahibine karşı kamulaştırma kararı alındı. 

Gaziantep Şehitkamil'de 8.4 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

T.C. Gaziantep 1. Satış Memurluğu, Gaziantep ili, Şehirkamil ilçesi, Göktürk Mahallesi'nde yer alan arsayı 8 milyon 392 bin 90 TL'ye satıyor...

Gaziantep Şahinbey'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Gaziantep Şahinbey Belediyesi, Boğaziçi Bulvarı 2’inci etap çalışmalarına sokağa çıkma yasağında da hızla devam ediyor.

Gaziantep Göllüce'de 181 dükkan hak sahibine teslim edildi! 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen  Göllüce Kırsal Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm 181 dükkan hak sahibine teslim edildi. 

Gaziantep Göllüce Mahallesi kentsel dönüşüm bekliyor!

Gaziantep’te olası depremde riskli bölgeler arasında bulunan merkez Şehitkamil ilçesindeki Göllüce Mahallesi sakinleri, yıllardır kentsel dönüşümü bekliyor.

Gaziantep Belediyesi İstasyon Mahallesi Projesi'ne dönüşüm ödülü!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne, İstasyon Mahallesi kentsel dönüşüm uygulamasıyla, "6. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi"nde, "En İyi Sanayinin Uzaklaştırılması Dönüşüm Projesi Geliştiren ve Uygulayan Belediye" ödülü takdim edildi...

Fatma Şahin: Kentsel rekabeti yönetmemiz lazım!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep'te gerçekleştirilecek eğitim, yatırım, ihracat, sanayi ve teknoloji atılımlardan bahsetti. Şahin, ''Kentsel rekabeti yönetmemiz lazım'' diye konuştu.

gaziantep şehirkamil kentsel dönüşüm Haberi

gaziantep şehirkamil kentsel dönüşüm

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu öncülüğünde ve yine onun kararlı tutumuyla ilerleyen kentsel dönüşüm hareketi, son sürat devam ediyor. Başkan Fadıloğlu’nun ayrım gözetmeyen ve kararlı politikasına inanan Şehitkamilli vatandaşlardan da kentsel dönüşüm projesine destek geliyor. Yıllarca gecekondu kahrı çeken, hiçbir sağlık güvencesi bulunmayan ve herhangi bir sosyal yaşantı alanı bulunmayan evlerden kurtulmak isteyen vatandaşlar, artık modern ve lüks konutlarda oturmak için Şehitkamil Belediyesi’nin kentsel dönüşüm projesini olumlu ve yerinde bir çalışma olarak buluyor. Şehitkamil ilçesinin eski yerleşim alanlarından biri olan Karşıyaka Mahallesi’nde, evlerin bitişik ve iç içe sıkışmış bir mahalle olmasından dolayı hiçbir sosyal yaşantısı bulunmayan vatandaşlara, daha kaliteli ve daha modern bir yaşam sunmak için çalışmalarını sürdüren Şehitkamil Belediyesi, Türkiye’de ilk kez başlattığı, kentsel dönüşüme evi veya arsası...