05 / 05 / 2024

gaziantep toplantı

gaziantep toplantı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Standartlar (TSE) Enstitüsü Güneydoğu Koordinatörlüğü işbirliğiyle, Türkiye'de ilk defa birçok kamu, kurum ve kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirilecek bilgilendirme toplantısı, Gaziantep'te yapılacak.

Gaziantep’in yeniden inşa edilmesi konusu Horasis toplantısında ele alındı

HORASIS tarafından yapılan Horasis Küresel Toplantısı “İnovasyon, Sürdürülebilirlik ve Yeniden İnşa Yoluyla Etki Yaratmak” konusu ile ilk kez Gaziantep’te başladı. İşte toplantının ayrıntıları...

Gaziantep'te 14 bin konut projesi hayata geçiyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 14 Bin Konut Projesi Toplantısı” nda Kuzeyşehir’de 10 bin 400, Güneyşehir 2 bin 850 ve Kızılhisar bölgesinde 750 adet yeni konut inşa edecek. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 2020 projelerini açıkladı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 2020 yatırımlarıyla ilgili bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Kuzeyşehir, Güneyşehir, Bayramlı Konut Projesi masaya yatırıldı.

Gaziantep'te imar barışı anlatıldı!

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından “İmar Barışı Uygulaması Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi. Toplantıda, “Yapı Kayıt Belgesi” verilmesine ilişkin usul ve esaslar ile uygulamada yaşanan sıkıntıların ve görülen aksaklıklar değerlendirildi.

Gaziantep'te bin 800 metrekarelik alana yeni site kurulacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, Merkez Taşlıca Mahallesi'ne bin 800 metrekare alana bir site kurulması kararlaştırıldı. 

Gaziantep'te imar barışı bilgilendirme toplantısı yapıldı!

Nizip Ticaret Odası (NTO) ve Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Nizip Şubesi işbirliği ile İmar Barışı Yasası bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. 

Gaziantep'in 14 mega projesi açıklandı!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Şehitkamil Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen AK Parti'nin 27. dönem milletvekili adaylarının tanıtım toplantısında Gaziantep'in 14 mega projesini açıkladı.

Gaziantep kentsel dönüşüm toplantısı 27 Şubat'ta!

Gelişmiş sanayisi ile Türkiye’nin en büyük 8’inci şehri olmasının yanı sıra kültür ve gastronomi başkenti de olan Gaziantep, kentsel dönüşüm konusunda da iddialı şehirlerden biri olma yolunda ilerliyor.

Gaziantep Kamil Ocak Stadı meydan olacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ocak 2018'in 2. meclis toplantısı yapıldı. İşte gündem maddeleri...

Gaziantep Gaziray projesi 2018’de hizmete girecek!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak, Şahinbey Belediyesi meclis toplantısına katıldı. Toprak, Gaziaray projesinin 2018’de faaliyete geçeceğini söyledi.

Gaziantep'te demir-çelik piyasası değerlendirildi!

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) üyelerinin faaliyet gösterdikleri alanlarda yaşanılan sorunların çözüme kavuşturulması amacıyla düzenlediği sektörel istişare toplantılarının sonuncusunda, demir-çelik piyasasında yaşanan fiyat artışları inşaat sektörü ile birlikte değerlendirdi.

Gaziantep'te imar planı değişikliği tepkisi!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Osman Toprak başkanlığında meclis toplantısının ikinci oturumu yapıldı. Mehmet Sucu, Beyazlar Mahallesi'nde okul alanı olarak ayrılan alanda yapılan imar değişikliğine tepkisini gösterdi.

Gaziantep Büyükşehir Meclisi'nden indirim müjdesi!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı 2. Birleşim toplantısını gerçekleştirdi. İskanı olmayan kırsal alanlarda, yeni kurulan yerleşim birimlerinde ve köylerde 12 bin aboneyi ilgilendiren karar meclisten çıktı.

gaziantep toplantı Haberi

gaziantep toplantı

Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu eğitim, bilgilendirme, yurt dışı hizmetlerinin Türkiye'de verilerek döviz kaybının önüne geçilmesini kendine ilke edinmiş TSE'nin küresel belgelendirme sistemlerini yakında takip ettiği ve yeni sistemler geliştirdiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 


"Bu vizyonda yapılı çevrenin tasarım ve inşaat sürecinde enerjinin, suyun ve diğer kaynakların etkin ve verimli kullanıldığını, topluma ve çevreye zararlı etkilerin en aza indirildiğini aynı zamanda bir binada gerek mimari, gerek statik yönden bulunması gereken tüm şartların bulunduğunu gösteren "Güvenli-Yeşil Bina Belgelendirmesi" faaliyetlerine başlandığı bildirildi." Çevre Dostu Binalar ve Güvenli Yeşil Bina Bilgilendirme Toplantısı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve Türkiye'nin ilk Pasif Bina Sertifikasına aday "Ekolojik Bina"sında 14 Kasım Cuma günü saat 13.30'da gerçekleştirilecek. 


Gaziantep Artı...