09 / 05 / 2024

Gaziantepe neden yatırım yapılmalı

Gaziantepe neden yatırım yapılmalı

Türkiye'nin üçüncü büyük ili olmak için çabalayan Gaziantep, Ortadoğu'nun başkenti unvanını şimdiden elde etti. Şehir son 10 yılda ihracatını 8 kat artırmayı başardı. İşte ayrıntılar...

2004 ve sonrası doğumlu gençler 'Konut yatırım aracı değil' diyor! Peki neden?

Son zamanlarda konut yatırımı ile ilgili analizler ve açıklamalar yakından takip ediliyor. 23,8 bin takipçili İnşaat Mühendisleri isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından "2004 ve sonrası doğumlu gençler 'Konut yatırım aracı değil' diyor" açıklamasında bulundu ve nedenini anlattı. İşte o paylaşım

Ekonomistler ve ekonomi profesörleri neden dolar yatırımı tavsiye ediyor?

Dolar, çeşitli borsa hisseleri gibi taban yapmaz ya da yine hisse senetleri gibi piyasadan tamamen kaldırılma riski barındıran bir yatırım aracı değildir. Bu sebeple de güvenli bir yatırım aracı olarak kabul edilir. Uzmanlar, dolar yatırımını öneriyor, işte ayrıntılar...

Avrupa’da yaşayıp Euro’ya yatırım yapan gurbetçilere kötü haber! Zamanında dönüş yapsaydınız kazanacaktınız

Dolar ile Euro’nun 20 yıl sonra eşit seviyeye gelmesini değerlendiren Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Başlevent, Euro’ya yatırım yapanların neden kaybettiğini açıkladı.

JPMorgan'dan gayrimenkule yatırım yapın tavsiyesi!

Hedge fonlarının, Fed’in varlık alımlarını azaltmasının piyasadaki oynaklığın armasına neden olması ve tahvil fiyatlarını baskılaması sonucunda fırsat sunacağını tahmin eden JPMorgan stratejistleri, gayrimenkule yatırım yapın tavsiyesinde bulundu.

Gayrimenkul yatırımı yapmak güvenli mi?

Prokule Türkiye Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık Şirket Yöneticisi Hasan Gürlek gayrimenkul yatırımını kaleme aldı. İşte Hasan Gürlek'in 'Yatırım yapmak isteyenler kararsız kalıyor. Neden?' başlıklı yazısı...

Gayrimenkul yatırımı popülerliğini kaybetmiyor!

Gayrimenkul yatırımı dünyanın içinde bulunduğu tüm karışık durumlarda bile popülerliğini kaybetmiyor. Peki gayrimenkul yatırımı neden bu kadar popüler? İşte ayrıntılar...

Arsa yatırımı yapacaklar dikkat! Fiyatlar ikiye katlandı!

Koronavirüs salgınında doğayla iç içe yaşamak isteyen vatandaşlar arsa yatırımlarına yöneldi. Bu durum arsa fiyatlarının ikiye katlanmasına neden oldu. Peki arsa yatırımı yaparken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Neden altına yatırım yapılır? Neden dolara yatırım yapılmaz?

Tebernüş Kireçci bugün saat 16.00'da doların tarih süreci ışığında dolara neden yatırım yapılmaz? Altına neden yatırım yapılır?" konusunu anlatacak.

Kuzey Kıbrıs’a yatırım yapmanın avantajları nedir?

Kıbrıs, 9 bin 251 kilometrekare alana sahip Akdeniz’in üçüncü büyük adasıdır. Peki Kuzey Kıbrıs’a neden yatırım yapmalısınız? 

Şu 5 neden sizi yatırım sahibi yapabilir mi?

Nef'in uzun zamandır beklenen ticari üniteleri satışa çıkıyor. Açık artırma müzayedesi 21 Aralık 2017'de yapılacak. Peki Şu 5 neden sizi yatırım sahibi yapabilir mi?

Esenyurt ve Beylikdüzü'ne neden yatırım yapmalı?

Gayrimenkul ve yatırım danısmanı Enes Su, İstanbul'un en çok gelişen ilçelerinden olan Esenyurt ve Beylikdüzü hakkında bilgiler verdi.

İzmir'de en çok arsa ve arazi yatırımı Torbalı'da yapıldı!

İstanbul - İzmir otoyol projesi yatırımcıların rotasını İzmir'e çevirmesine neden oldu. İzmir'de en çok arsa ve arazi yatırımı Torbalı'da yapıldı.

Konut yatırımında neden Florida'yı tercih etmeli?

Geçtiğimiz yılı dünya şampiyonu olarak tamamlayan emlak dünyasının rekortmenlerinden Evrim Kırmızıtaş Başaran ''Konut yatırımında neden Florida'yı tercih etmeli'' hususunu kaleme aldı.

Gaziantepe neden yatırım yapılmalı Haberi

Gaziantepe neden yatırım yapılmalı


Ortadoğu'nun sanayi başkenti unvanını çoktan elde eden Gaziantep, sanayiden turizme, tarımdan eğitime kadar hemen her alanda vites büyütüyor. Türkiye'nin üçüncü büyük ili olmak isteyen şehir, gösterdiği performans ile bu hedefe çok da uzak olmadığını ispatlıyor. Sanayileşme, ihracat, istihdam ve yatırım gibi alanlarda uzun süredir açık ara fark yaratıyor. Her yıl Türkiye ortalamasının 2 kat üzerinde büyüyen il ihracatını ise son 10 yılda 8 kat artırmayı başardı. 2014'te yüzde 2.5 artışla toplam 6 milyar 641 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren şehir, bu rakamla en fazla ihracat yapan 6. il oldu. Şehir başta S. Arabistan, Libya, ABD, İtalya, Almanya, İngiltere, Rusya, İngiltere, İran ve Mısır olmak üzere toplam 192 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. 



AKILLI SANAYİYE GEÇİŞ 


Gaziantep ekonomisinde göze çarpan bir diğer konu ise Akıllı...