21 / 05 / 2024

Gaziantepte kent içindeki ahırlar yıkıldı mı

Gaziantepte kent içindeki ahırlar yıkıldı mı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, hayvan ahırlarını şehrin dışında yeni yapılan organize besi bölgesine taşımıştı. Ancak geride kalan bazı hayvan ahırları işlevlerini hala devam ettiriyordu. Belediye ekipleri, önceki gün bu ahırları da yıktı.

Atatürk Havalimanı'nın bitişiğindeki konut ve ticaret alanlar için kritik karar: Mahkeme imar planını durdurdu!

Atatürk Havalimanı’nın bitişiğindeki İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde 27 bin metrekarelik alanın konut ve ticaret imarına açılmasıyla ilgili mahkemeden karar geldi.

İstanbul’da rezerv alan tartışması! Şehir içinde rezerv alan olacak mı?

Yeni kentsel dönüşüm kanunuyla 'rezerv alan' tartışması başladı. Artık kent içindeki bölgelerin de rezerv alan ilan edilebilecek olması kafaları karıştırdı. Yani Kadıköy'de, Üsküdar'da, Fatih veya Bakırköy gibi merkez ilçelerde sokaklar, mahalleler rezerv alan olabilir mi? İşte detaylar...

SARI alarm! Meteoroloji'den 12 kent için peş peşe uyarı geldi! Dikkat kuvvetli yağışlar geliyor...

Yaz mevsimin gelmesine rağmen hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altında seyrediyor. Meteoroloji'den 12 kent için peş peşe uyarı geldi! Dikkat kuvvetli yağış geliyor!

İstanbul'da 6.500 konutluk dev kentsel dönüşüm start aldı! Mega kent için tarihi gün!

Mega kent İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde toplamda 6 bin 500 konutu ilgilendiren kentsel dönüşüm projesi için düğmeye basıldı. İşte Eyüpsultan kentsel dönüşüm projesi ile ilgili merak edilen detaylar...

DESA yurt içindeki mağaza sayısını 96'ya çıkarttı!

Yeni mağaza açılışları için düğmeye basan DESA, yurt içindeki mağaza sayısını 96'ya çıkarttı...

Kent içi raylı sistemler mevzuatı yenileniyor!

2021 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'na göre, kent içi raylı sistem projelerinin incelenmesi, onaylanması ve belediyelerin raylı sistem projelerinin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından devralınmasına ilişkin yönetmelik hazırlanacak.

Kent içinde sanayi, konut, ticaret gibi kentsel işlevlerin planlanması yeniden gözden geçirilmeli!

Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin yaptığı açıklamada, "Kent içinde sanayi, konut, ticaret gibi kentsel işlevlerin planlanması yeniden gözden geçirilmeli" dedi.

Ankara'da inşaat temel kazısının bitişiğindeki üç katlı dükkan çöktü!

Ankara'da Yenimahalle'nin en işlek mekanlarından biri olan Çarşı Caddesi ile Serdar Sokak kesişiminde temel kazısı yapılan inşaatın bitişiğindeki bodrum katı ile birlikte üç kattan oluşan dükkan çöktü...

Elazığ’da konteyner kent için yoğun mesai!

Elazığ’daki depremin ardından bölgelerde enkaz kaldırma işlemleri sürerken konteyner kent için konteyner kurulumu devam ediyor.

İstanbul trafiğine çözüm kent içi raylı sistem!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, İstanbul trafiğinin çözümüne ilişkin, kent içi raylı sistem projelerinin olduğunu söyledi...

Kent içi raylı sistemlere bu yıl 4,3 milyar TL harcanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bu yıl kent içi raylı sistemlere 4,3 milyar TL harcama yapılacak...

Kent içi raylı sistemlere 7,5 milyar liralık bütçe!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından aralarında İstanbul banliyo hatlarının iyileştirilmesi, İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanları metro bağlantılarının da bulunduğu kent içi raylı sistemlere 7,5 milyar lira bütçe ayrıldığı açıklandı.

Bursa'da ulaşım ve kentsel dönüşüm masaya yatırıldı!

İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, kent içindeki ulaşım projelerinin doğru planlanmadığını ve ulaşımın daha da içinden çıkılmaz hale getirildiğini savundu.

Gaziantepte kent içindeki ahırlar yıkıldı mı Haberi

Gaziantepte kent içindeki ahırlar yıkıldı mı


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, daha önce kent içinde kalan hayvan ahırlarını şehrin dışında yeni yapılan organize besi bölgesine taşımıştı. Ancak geride kalan bazı hayvan ahırları işlevlerini hala devam ettiriyordu. Belediye ekipleri, önceki gün bu ahırları da yıktı.

Herhangi bir taşkınlığa karşı tedbirli olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri, geride kalan hayvan ahırlarının yıkımı için sabah erken saatlerinde çevik kuvvet ekibiyle mahallede hazır bulundu. Daha önceden anlaşılan ve içi boşaltılan hayvan ahırlarının yıkımı sorunsuz gerçekleştirdi.

5 yıldır yapılan boşaltma çalışmalarının sonuna geldiklerini ifade eden Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım, “Bunlarda en önemlisi Seyrantepe bölgesinde bulunan ahırlardı. Besi organize bölgesinin yapıldığı zamandan beri buraların tahliyesini sürdürüyorduk. Fakat uzun bir zaman geçmesine rağmen bu bölgede insan ve hayvanların bir arada yaşadığı şehir görüntüsü maalesef devam...