27 / 05 / 2024

Gaziantepte yeni binalara ağaç mı dikilecek

Gaziantepte yeni binalara ağaç mı dikilecek

Gaziantep’in her alanda gelişmesi ve yükselmesi için bir çok projeyi hayata geçiren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, aldığı yeni bir kararla yapılacak her yeni bina için 10 adet ağaç dikecek.

Şiddetli depremlerin binalarda yapacağı hasarı önceden ölçebilecek yeni bir sistem bulundu...

Avusturya'daki Graz Teknik Üniversitesi (TU), şiddetli bir depremden sonra depremin binalara verebileceği hasarı önceden ölçebilecek yeni bir teknoloji geliştirdiklerini duyurdu. Açıklamaya göre yeni yöntem kullanılarak 20 bin kilometre uzaktan bile milimetrik hassasiyetle ölçüldüğü kaydedildi. İşte

İBB'den İstanbul’daki riskli binalara 10 yıl vadeli yeni finansman: Ana parayı vatandaş, faizi İBB ödeyecek! 

İBB, çürük binaların depreme dayanıklı hale getirilmesi amacıyla yeni bir finans modeli hazırlandı. Riskli binalara 10 yıl vadeli yeni finansman: Ana parayı vatandaş, faizi İBB ödeyecek! 

İstanbul'da yıkılacak binalara eski imar hakkı verilecek!

İstanbul'da kentsel dönüşümün önünü açacak yeni bir karara imza atıldı. İBB Meclisi'nde alınan karara göre; kentsel dönüşüm ile yıkılacak binalara ilk imar hakları geri verildi. 

O belgesi olmayan binalara iskan verilmiyor!

Yeni binalar için 2011’den bu yana uygulanmaya başlanan enerji kimlik belgesinde geçen yıl itibarıyla 1 milyon 206 bin binaya ulaşıldı. Enerji kimlik belgesi bulunmayan binalara belediyeler iskân vermiyor.

Yeni binalara 'yağmur suyu toplama sistemi' zorunluluğu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında, yeni binalara 'yağmur suyu toplama sistemi' zorunluluğu getirildi.

İşte İzmir'deki yeni konutların detayları!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir Bayraklı'da yıkılan bölgelerde yapılacak yeni binalara ilişkin bilgi verdi. Kurum, "Bunu da ilk kez paylaşıyorum. Ne yapıyoruz zemin artı beş. Hak sahiplerinin hepsine 2+1 daire veriyoruz" dedi.

Edirne'de ruhsat almak isteyen müteahhitler, corona virüs tedbirine takıldı!

Yeni binalara 31 Mart 2020 tarihinden itibaren otopark zorunluluğu gelmesiyle bu tarihten önce işlemlerini tamamlayarak ruhsat almak isteyen müteahhitler, belediyelere akın etti. Müteahhitler corona virüs tedbirleri kapsamında tek tek içeri alındı.

Binalara bakarak ülkenin dönüşümünü görebilirsiniz!

'Küçük Şeyler' filminin yönetmeni Kıvanç Sezer, yeni filmi ile ilgili verdiği bir röportajda, “Binalar şehrin yüzüdür. Dolayısıyla binaların çarpıklığı ve uzunluğu size çok şey anlatır. Binalara bakarak bu ülkenin dönüşümünü görebilirsiniz.” şeklinde konuştu...

Binalara yeni deprem güvenliği ve asansör şartnamesi geldi!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan Yapı İşleri İnşaat, Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğ'te Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile binalara yeni deprem güvenliği ve asansör şartnamesi geldi..

İstanbul'da binalara estetik ayarı!

İstanbul'da yeni bir dönem başlıyor. Yeni imar yönetmeliği ile birlikte binalara estetik gelecek. Yeni yönetmelikle birlikte, ticaret hizmet alanlarıyla merkezi iş alanlarında rezidans yapılamayacak...

Ses yalıtımı olmayan binalara ruhsat verilmeyecek!

Binalarda ses yalıtımının daha iyi sağlanması için yeni yönetmeliğin mayıs ayı sonunda devreye gireceğini hatırlatan Emre Gürcan, yeni binalara ruhsat alabilmek için ruhsatın şart olduğunu ifade etti...

Su Yalıtımı Yönetmeliği binalara değer katacak!

Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Su Yalıtımı Yönetmeliği’ binalara dayanıklılık, kalite ve güç kazandıracak. Yeni ‘Su Yalıtımı Yönetmeliği’nin inşaat sektörüne ve binalara katacağı değer; İZODER, su yalıtımı dernekleri BİTÜDER ve SUDER’in düzenlediği ortak basın toplantısıyla duyuruldu.

Kadıköy'de binalara 15 kat sınırı!

Kadıköy'deki yüksek binalara yeni düzenlemeler için çalışmalar devam ediyor. Kadıköy'de binalara 15 kat sınırı teklifi İBB Meclisi tarafından kabul edildi.

Gaziantepte yeni binalara ağaç mı dikilecek Haberi

Gaziantepte yeni binalara ağaç mı dikilecek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclisi Temmuz ayı toplantısında aldığı bir kararla bundan böyle şehir merkezinde yapılacak her bina için 10 adet ağaç dikme zorunluğu getirildi. Bu maddenin Gaziantep’in gelişimi için çok önemli olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak, “Belediye olarak Gaziantep’e verdiğimiz önemi burada da gösterdik. Gaziantep’in gelişimi açısından çok önemli bir karar. Yeşile ve ağaca verdiğimiz önemi göstermiş oluyoruz. Bundan böyle yapı kullanım belgesi alanlar her belge için kent merkezinde en az 5 yaşında 10 adet ağaç dikecekler” diye konuştu.

Toprak, tüm meclis üyelerinin Ramazan Bayramını kutlarken, CHP ve MHP grup temsilcileri de meclis üyelerinin bayramlarını kutladılar.

Bu arada, Temmuz ayının 2. birleşiminde toplam 62 maddeyi görüşen Büyükşehir Meclisi, 35 maddeyi oybirliğiyle, 17 maddeyi oyçokluğuyla oylarken 10 maddenin henüz...