07 / 07 / 2024

gaziantepteki mağaralar müze olacak

gaziantepteki mağaralar müze olacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, ''10 bin metrekarelik mağara alanına Türkiye'nin ilk 'Tarih Müzesi'ni yapmaya karar verdik'' diye konuştu...

Şanlıurfa Kızılkoyun mağaraları için 35 yapı yıkılıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Kızılkoyun mağaralarını turizme kazandırmak için 35 yapının yıkımını başlattı.

İbrahim Tatlıses'in doğduğu mağara müze oluyor!

İbrahim Tatlıses'in doğduğu Şanlıurfa kent merkezindeki mağara, Haliliye Belediyesi tarafından müzeye dönüştürülecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul ‘müze şehir’ olsun!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu toplantısında  yaptığı açıklamada İstanbul’u bir “müze şehir” haline getirmek istediğini belirtti ve müze türleriyle ilgili çalışma yapılmasını istedi.

Turizm Bakanlığı 376 müze ve ören yerini 5 yıllığına kiraya veriyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı 376 müze ve ören yerinin gişelerini 5 yıllığına kiralıyor. Tahmini bedeli 1.2 milyar TL. İkinci bir ihaleyle de 181 müze ve ören yerinde bulunan satış ve ticari alanlar ile 5 geleneksel el sanatları (GES) mağazası 10 yıllığına kiraya verilecek.

Ara Güler'in Beyoğlu'ndaki çalışma binası müze olacak!

Ara Güler’in doğduğu, büyüdüğü ve aynı zamanda bir dönem çalışma alanı olarak kullandığı Beyoğlu’ndaki bina Türkiye’de uluslararası niteliğe sahip ilk fotoğraf müzesine dönüştürülecek.

Vehbi Koç Vakfı'ndan Dolapdere'ye 20 bin metrekarelik müze!

Vehbi Koç Vakfı’nın kuracağı büyük müze projesi hakkında da kısa bilgi veren Mustafa Koç, “20 bin metrekarelik büyük bir müze olacak. Yeri Dolapdere’de. Açık yarışma ile mimarlık firması seçildi. İnşaata başladık." dedi.

Alkatraz hapishanesi müze oldu!

Bir zamanlar kaçılmasına imkansız gözüyle bakılan San Francisco açıklarındaki ada hapishane Alkatraz, günümüzde müze olarak kullanılmaya başladı. Aralarında ünlü suçluları da ağırlayan hapishane özellikle Alkatraz Kuşçuşu filmiyle tanınıyor.

Müze ve ören yerlerinden 435 milyon TL elde edildi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve ören yerleri ile ticari faaliyetlerden elde edilen gelirin geçen yıla kıyasla 2014'te yüzde 39'luk artışla 435 milyon liraya çıktığını bildirdi.

Müze gelirleri yüzde 39 arttı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve ören yerleri ile ticari faaliyetlerden elde edilen gelirin geçen yıla kıyasla 2014'te yüzde 39'luk artışla 435 milyon liraya çıktığını bildirdi.

1980 yılında İbrahim Paşa Sarayı müze haline getirilmiş!

1980 yılında Damat İbrahim Paşa Sarayı müze haline getirilmiş. Sultanahmet Meydanı'ndaki, sadrazam saraylarından biri olan İbrahim Paşa Sarayı restorasyonu tamamlandıktan sonra Türk İslam Eserleri Müzesi olarak kullanılacakmış.

Antalya'da müze ve ören yerleri 12.7 milyon lira gelir sağladı!

Antalya'da bulunan 4 müze ve 16 ören yerini geçen yıl yaklaşık 2,9 milyon kişi ziyaret ederken, bu ziyaretlerden 12 milyon 771 bin 873 lira gelir elde edildi.

Müze tasarımcısı David Chipperfield 24 Şubat'ta İstanbul'a geliyor!

Müze tasarımı; mimarların, tasarımcıların gözlerini kamaştıran bir konudur. Sadece sergiler tartışma yaratmaz, müzeler de içinde sergilenen kadar önemlidir. Ve müze deyince de akla gelen isimlerdendir David Chipperfield.

Mehmet Akif'in vefat ettiği daire müze mi olacak?

Yazar Fahrettin Gün, İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un son günlerini geçirdiği ve vefat ettiği İstiklal Caddesi'ndeki Mısır Apartmanı'nın ikinci katındaki dairenin müze olmasını önerdi

gaziantepteki mağaralar müze olacak Haberi

gaziantepteki mağaralar müze olacak

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, kentteki 10 bin metrekarelik mağara alanına, ''Türkiye'nin ilk Tarih Müzesi''ni yapacaklarını bildirdi. 

Güzelbey, gazetecilere yaptığı açıklamada, göreve geldikleri günden itibaren 10'un üzerinde müze yaptıklarını ve 4 ayrı müze daha yapmayı planladıklarını belirtti. ''Bölge ve Türkiye için sürpriz olacak bir olayı ilk defa benden duyacaksınız'' diyen Güzelbey, basın mensuplarına ''Türkiye'nin en büyük tarih müzesi çok yakında Gaziantep'te'' adlı projenin lansmanını gösterdi. 

Çıksorut bölgesinde daha önce hayvan ahırları olarak kullanılan mağaraların bulunduğunu anımsatan Güzelbey, şunları kaydetti: 

''Yaptığımız incelemede bu mağaraların bir birleriyle ilişkili geniş bir alanda ve 2 katlı olduğunu tespit ettik. Bu bölgeyle ilgili aylardır bazı kurum temsilcileri ve arkadaşlarımızla görüşüyoruz. Sonuçta 10 bin metrekarelik mağara alanına Türkiye'nin ilk 'Tarih Müzesi'ni yapmaya karar verdik. Bu çalışmayla şehrimizi...