05 / 05 / 2024

Gazın Karadeniz yolculuğu

Gazın Karadeniz yolculuğu

Rus doğalgazını, Karadeniz'den geçecek boru hattıyla Avrupa'ya taşıması amaçlanan Güney Akım Doğalgaz Boru Hattı için inşaat faaliyetlerinin yoğunlaşacağı dönemde yaklaşık bin kişinin istihdam edilmesi bekleniyor.

Erkan Petekkaya'nın sahibi olduğu şirket İzmir'den 250 dönüm arazi satın aldı! GES tesisi kurulacak!

İzmir’in Karaburun ilçesi Küçükbahçe Köyü’nden 250 dönümlük arsa alan Erkan Petekkaya'nın sahibi olduğu Nano Yenilenebilir Enerji Yatırımları Anonim Şirketi buraya GES ve Elektrik Depolama Tesisi kuracak.

Filyos Vadisi’nde doğal gaz için 50 dönüm araziye el konuldu!

Karadeniz doğal gazının karadaki adresi olan Filyos Vadisi'ndeki bölge sakinleri, arazilerine hukuksuz olarak el konulduğuna dikkat çekti. İşte yaşananlar...

Doğalgaz piyasasında 1000 metreküp gazın referans fiyatı 11 bin 877 lira 49 oldu

Spot doğalgaz piyasasında dün 1000 metreküp gazın referans rakamı 11 bin 877 lira 49 kuruş olarak açıklandı. Açıklanan rakamlar ve haberin ayrıntıları...

Emekliler acilen buraya baksın! Emekli promosyonları uçtu, hemen siz de kontrol edin!

Emekliler acilen buraya baksın... Emekli promosyonları uçtu, hemen siz de kontrol edin... İşte bütün ayrıntılar...

Konutta yeni gözde Batı Karadeniz oldu! Zonguldak-Bartın konut fiyat artışında zirvede! 

Pandemiden beri konut fiyat artışlarında zirveden düşmeyen Muğla ve Antalya bölgeleri, 6 Şubat depreminden sonra zirveyi Trakya’ya bırakmıştı. Karadeniz gazının karaya ulaşmasıyla Batı Karadeniz zirveye yerleşti. 

14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları uçtu! 15 Mayıs Pazartesi altın bilezik fiyatları ne kadar?

Seçim sonrası yükselişe geçen altın fiyatları milyonlar tarafından merak konusu olmaya devam ediyor. Gram altın 1500 TL'yi geçerken 14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları uçtu. 15 Mayıs Pazartesi altın bilezik fiyatları ne kadar?

Oxford: Yeşil enerji AB'de Rus gazının yerini alabilir!

Avrupa Birliği'nde (AB) yeşil enerjinin 2028 yılına kadar toplamda 811 milyar avro yatırımla Rus doğal gazını ikame edebileceği hesaplanıyor.

Altın gaza bastı! 1 gram bile altını olan havalara uçtu! Hemen bakın! 8 Mayıs 2023 canlı altın fiyatları 

8 Mayıs Pazartesi altın fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Bugün altın gaza bastı ve rekor seviyelere kadar yükseldi. 1 gram bile altını olan havalara uçtu! Hemen bakın! 8 Mayıs 2023 altın fiyatları.

Karadeniz gazının evlere verileceği tarih resmen belli oldu!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Karadeniz gazının evlere verileceği tarihi resmen açıkladı.

3 yılda doğal gaza ne kadar zam geldi? Duyanın aklı başından gitti!

Karadeniz doğal gazının ilk defa kamuoyuna duyurulduğu 2020’den bugüne kadar konutta gaz tarifesinin 3.5 kat, sanayide ise 6 kat yükseldiği ifade edildi.

Karadeniz gazını bekleyenler müjde! Bakan tarih verdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, iştirak ettiği televizyon programında, Karadeniz gazı ile aiakalaı son gelişmeleri paylaştı. Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve enerji sektörüne dair "Karadeniz gazı, 35 sene zamanla tüm konutların doğalgazını karşılayacak" dedi

Altın fiyatları resmen uçuşa geçti, bu son dakika rakamlarını görenler inanamadı İşte 31 Mart 2023 altın fiyatları!

Yatırımcıların gündeminden düşmeyen altın fiyatları resmen uçuşa geçti, bu son dakika rakamlarını görenler inanamadı! İşte 31 Mart 2023 altın fiyatları...

14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları uçtu! 25 Mart Cumartesi bilezik fiyatları ne kadar? 

Altın fiyatlarında son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Altının ons fiyatı bugün 1978 dolara kadar yükseldi. 14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları uçtu! Altın bilezik fiyatları ne kadar oldu? 25 Mart Cumartesi altın bilezik fiyatları kaç lira?

Gazın Karadeniz yolculuğu Haberi

Gazın Karadeniz yolculuğu

Rus doğalgazını, Karadeniz'den geçecek boru hattıyla Avrupa'ya taşıması amaçlanan Güney Akım Doğalgaz Boru Hattı için inşaat faaliyetlerinin yoğunlaşacağı dönemde yaklaşık bin kişinin istihdam edilmesi bekleniyor.


AA muhabirinin projenin ÇED raporundan derlediği bilgiye göre, Güney Akım Doğalgaz Boru Hattı Sistemi'yle, Rusya'dan Orta ve Güney Doğu Avrupa ülkelerine Karadeniz üzerinden uzun vadeli gaz tedariğinin güvenilirliğini artıracak yeni bir güzergah oluşturacak. Boru hattı, yılda 63 milyar metreküp  tasarım kapasitesine sahip olacak ve 2 bin 300 kilometreden  uzun bir hat boyunca uzanacak.


Güney Akım Açık Deniz Doğalgaz Boru Hattı, Güney Akım Doğalgaz Boru Hattı Sistemi'nin açık deniz bölümünü oluşturacak. Güney Akım Açık Deniz Doğalgaz Boru Hattı, Rusya’nın Anapa kıyılarından başlayıp, Türkiye Münhasır Ekonomik Bölgesi (MEB) içinden geçip Bulgaristan kıyısındaki Varna'ya kadar Karadeniz boyunca yaklaşık 931...