08 / 05 / 2024

Gazipaşa-Alanya Havalimanı çalışmaları

Gazipaşa-Alanya Havalimanı çalışmaları

Gazipaşa-Alanya Havalimanı’nda çalışmalar aralıksız sürüyor. Pist uzatma çalışmaları kapsamında Antalya-Mersin D400 Karayolu üzerine yapılan alt geçit törenle açıldı.

Bakan Uraloğlu: Hedefimiz Hatay Havalimanı'ndaki çalışmaları 2025 yılında tamamlamak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada Hatay Havalimanı'ndaki çalışmaların iş programına göre 2026 yılında tamamlanacağını fakat hedeflerinin bu tarihi 2025 yılına çekmek olduğunu dile getirdi.

EYT yasası çıkacak mı? 16 Temmuz 2022 Emeklilikte Yaşa Takılanlar çalışmalarında son durum ne?

Milyonlarca EYT’li için çalışmalar hız kazandı. Bakan Vedat Bilgin’in açıklamaları sonrasında gözler EYT mağdurları için yapılacak düzenlemelere çevrildi. Peki EYT yasası ne zaman çıkacak? İşte detaylar…

Rize-Artvin Havalimanı'ndaki altyapı çalışmalarının yüzde 90'lık kısmı tamamlandı!

Rize Valisi Kemal Çeber yaptığı açıklamada Rize-Artvin Havalimanı'ndaki altyapı çalışmalarının yüzde 90'lık kısmının tamamlandığını söyledi.

Ahmet Kaya'dan Trabzon Havalimanı'ndaki pist bakım çalışmalarına ilişkin soru önergesi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon Havalimanı’nda başlatılan bakım ve onarım çalışmalarının ihalesiz olarak verildiği iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kaya, konuya iliişkin soru önergesi sundu...

Atatürk Havalimanı'na yapılacak hastanenin inşaat çalışmalarında son durum!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında yapılacağını açıkladığı Atatürk Havalimanı'ndaki 1000 yataklı hastane inşaatında çalışmalar son süratsürüyor.

Atatürk Havalimanı'nda hastane çalışmaları başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı, İstanbul'da 1000 yataklı iki hastane inşaatı için çalışmalar başladı. Atatürk Havalimanı'nda başlayan çalışmalar havadan görüntülendi.

Edirne Sarayı'nı ayağa kaldırma çalışmaları sürüyor!

Edirne İl Genel Meclis Başkanı Geçmiş, "Çalışmalar çok hızlı bir biçimde devam ediyor. Biz de özel idare olarak, hükümetimize ve kamu kuruluşundaki yetkililere gerekli katkıları vermeye çalışıyoruz" diye konuştu...

Kars Mazlumağa Hamamı restorasyon çalışmaları tam gaz!

Tarihi Dokunun Korunması Projesi kapsamında Kars'taki Mazlumağa Hamamı’nın 3’üncü etap restorasyon çalışmaları başladı. 

Gayrettepe İstanbul Havalimanı Metrosu'nda çalışmalar tam gaz!

İmar planları onaylanan çalışmaları hızla devam ettiği Gayrettepe-Kemerburgaz-İstanbul Havalimanı Metro Hattı projesinde sona yaklaşılıyor. Saatte tek yönde 70 bin yolcuya hizmet verecek projenin 2020'de hizmete açılması planlanıyor.

3. havalimanında çalışmalar son sürat devam ediyor!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Funda Ocak, dünyanın en büyük havalimanı olarak planlanan İstanbul Yeni Havalimanının hedeflenen açılış tarihinde hazır hale getirilmesi için çalışmaların hızla devam ettiğini açıkladı. 

Dolmabahçe-Ayazağa tünellerinde çalışmalar bu sabah başladı!

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa karayolu tünellerinin ilk etabında çalışmalar bu sabah başladı...

İstanbul Yeni Havalimanı'nın 2. pist çalışmaları başladı!

Ulaştırma Bakanı Arslan İstanbul Yeni Havalimanı'nı, 29 Ekim 2018'de uçuşlara açacaklarını söyledi. Arslan, havalimanının 1. pistinde acil ve taksi yollarının tamamlandığını, 2. piste ilişkin çalışmaların başladığını belirtti. 

Tarihi Hasanpaşa Gazhanesi'nde çalışmalar tam gaz!

Hasanpaşa Gazhanesi’nin Enerji Müzesi Ve Kültür Merkezi haline dönüştürme çalışmaları son sürat devam ediyor.

Gazipaşa-Alanya Havalimanı çalışmaları Haberi

Gazipaşa-Alanya Havalimanı çalışmaları

14 Aralık 2013 tarihinde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını gerçekleştirdiği ve tören esnasında 2 bin metre olan pistin 2 bin 500 metreye çıkarılması talimatı verdiği Gazipaşa-Alanya Havalimanı’nda çalışmalar aralıksız sürüyor.


Pist uzatma çalışmaları kapsamında Antalya-Mersin D400 Karayolu üzerine yapılan alt geçit törenle açıldı. Törene Gazipaşa Kaymakamı Kadir Ekinci, Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, Antalya Karayolları 13. Bölge Müdürü Şenol Altıok, Gazipaşa-Alanya Havalimanı Müdürü Cengiz Aşıklı ile çalışmaları yürüten mühendis ve işçiler katıldı. Yapılan duaların ardından açılış kurdelesini kesen Kaymakam Ekinci, yolun çift şerit olarak trafiğe açılmasının sürücüleri rahatlattığını belirterek, "Gazipaşa Havalimanı Alt Geçidi’nde kazaların yaşanmamasını temenni ediyor, ilçemiz halkına hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik ise, Gazipaşa-Alanya Havalimanı’nın bölge halkı için önemine değindi. Havalimanını 2014 yılı...