05 / 05 / 2024

Gaziray

Gaziray

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, İstanbul’da düzenlenen ‘Kent İçi Ulaşım Çalıştayı’na katıldı. Bilgin, kent içi raylı taşımacılığa daha fazla önem verilmesi gerektiğini belirtti..

Ray projeleri yılda 1.5 milyar iç yolcu taşıyacak!

TCDD, 2023 hedeflerini belirledi. ‘Geleceğe yolculuk’ sloganıyla broşür hazırlayan kurum Marmaray, Egeray, Başkentray ve Gaziray projeleriyle yılda 1.5 milyar yolcu hedefliyor. TCDD, 2023 yılı hedefini açıkladı....

Milli Banliyö Tren Seti 2024 yılında hizmet verecek!

Milli Banliyö Tren Seti'nın 2024 yılında tamamlanması ve ilk setlerin Gaziray Projesi'nde kullanılması hedefleniyor.

Gaziray için acele kamulaştırma kararı!

Gaziantep ili sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden Gaziray için anket!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, GAZİRAY metrosunun model ve rengi için anket başlattı. Kent sakinleri 31 Mart'a kadar Gaziray'ın modeli ve rengi için oy verebilecek. 

Gaziray Projesi'nde son durum ne?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziray Projesi'ndeki son durumu inceledi.

Gaziray Projesi'nde imzalar yarın atılacak!

TÜRASAŞ tarafından 'Gaziray Banliyö Hattı ve Hafif Raylı Ulaşım Projesi' kapsamında 8 elektrikli tren setinin (32 araç) tasarım, temin ve montajını gerçekleştirmesi işiyle ilgili imzalar yarın düzenlenecek törenle atılıyor.

Gaziray sözleşmesi imza töreni ertelendi!

Gaziray Banliyö Hattı ve Hafif Raylı Ulaşım Projesi'nde 8 elektrikli tren setinin (32 araç) tasarım, temin ve montajı için yapılacak sözleşmenin imza töreninin ertelendiği açıklandı.

Gaziray Banliyo Hattı'nın yüzde 85'i tamamlandı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Gaziray Banliyo Hattı Projesi'nin inşaat çalışmalarının yüzde 85’i tamamlandı. 

GAZİRAY Banliyö Hattı'nda test sürüşleri başladı!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep'teki ulaşım sorununu çözmek için inşa edilen GAZİRAY Banliyö Hattı'nda test sürüşü yaptı...

Fatma Şahin: En güzel işimiz metro olacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yaptığı açıklamada “‘Demir ağlarla ördük anayurdu dört baştan’ türküsünü söylemişiz yıllardır, kara treni bile çalıştıramamışız. İki yıl önce Gaziray Banliyo Hattı Projesi’ne başladık, kara treni Gaziray’a dönüştürdük." dedi.

GAZİRAY Banliyö Hattı'nın yüzde 80'i tamamlandı!

Gaziantep'teki ulaşım sorununu çözmek adına inşaatına başlanan GAZİRAY Banliyö Hattı'ndaki tamamlanma oranı yüzde 80'e ulaştı.

GAZİRAY projesinin yüzde 70'i tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan yaptığı açıklamada GAZİRAY Banliyö Projesi'nin genel anlamda yüzde 70'inin tamamlandığını belirtti.

Gaziray Projesi'nde sona doğru!

Gaziray Projesi'nde sona gelindi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, Gaziray'ın yüzde 77'sinin tamamlandığını bildirdi.

Gaziray 2019 sonunda tamamlanacak!

Gaziantep’e metro konforunda banliyö hizmeti verecek olan Gaziray projesinin çalışmalarına  devam ediliyor. Günde 100 bin kişinin taşınması planlanan 1.1 milyar liralık Gaziray projesinde bazı istasyonlar tamamlanma aşamasına geldi.

Gaziray Haberi

Gaziray

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, İstanbul’da düzenlenen ‘Kent İçi Ulaşım Çalıştayı’na katıldı. Bilgin, kent içi raylı taşımacılığa daha fazla önem verilmesi gerektiğini belirterek, “Kent içi ulaşımda raylı taşımacılığı yeniden dizayn etmek için çalışmalarımızı süratle yürütmekteyiz” dedi.


“Kent İçi Ulaşım Çalıştayı” İstanbul Teknik Üniversite’nin ev sahipliğinde başladı. Çalıştaya Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın yanı sıra çeşitli üniversitelerden rektörler ve hocalar da katıldı.

Çalıştayda bir konuşma yapan Bakan Feridun Bilgin, İstanbul’un transit trafiğini şehir dışına çekmek için çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, “3. Boğaz Köprüsü’nü ve Kuzey Marmara Otoyolu’nu yapıyoruz. İstanbul-İzmir Otoyolu ve İzmit Körfez Geçiş Projesi’ni devreye alıyoruz. Projenin...