28 / 04 / 2024

Gazprom Türkiye hattı

Gazprom Türkiye hattı

Gazprom Türkiye hattı için şirket kuracak. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçtiğimiz hafta Ankara'ya ziyareti sırasında Türkiye üzerinden yeni bir doğalgaz hattı kurulacağı açıklaması yapılmıştı.

Gazprom, Türkiye'ye boru hattı inşaatı için şirket kuruyor!

Gazprom Resmi Sözcüsü Sergey Kupriyanov, şirketin Türkiye'ye boru hattı inşaatı için Gazprom Russkaya adlı işletme kurduğunu bildirdi. Kupriyanov, Gazprom Russkaya'nın St. Petersburg'da kayıtlı olacağını açıkladı.

Bakan Özhaseki açıkladı: Türkiye'de hareketli 485 fay hattı var! Evler buna göre yapılmalı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, katıldığı bir açılışta deprem ve kentsel dönüşümle ilgili konuştu. Türkiye'de hareketli 485 fay hattı olduğunu aktaran Özhaseki, konutların buna göre inşa edilmesi gerektiğini söyledi. 

Deprem uzmanından Marmara depremi uyarısı! Türkiye'deki depremler domino taşı gibi sıra sıra gidiyor!

Deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Gemlik Körfezi'nde meydana gelen depremin Marmara fay hattını rahatlatmadığını belirterek, Türkiye'deki depremlerin domino taşı gibi sıra sıra gittiğini açıkladı.

Aksa Enerji, Türkiye ile KKTC arasına denizaltı kablosuyla enerji köprüsü kuruyor!

Aksa Enerji, imzaladığı 15 yıllık ABD doları bazlı yeni sözleşmeyle Türkiye ile KKTC arasına enterkonnekte denizaltı kablosuyla elektrik hattı çekecek. Aksa Enerji, aynı sözleşme kapsamında KKTC’deki kurulu gücünü de 188 MW seviyesine çıkaracak.

Flaş gelişme! Doğal gazda dünyanın gözleri Türkiye’ye çevrildi, Rusya, Türkiye’de doğal gaz merkezi kuruyor!

Rusya’nın en büyük enerji şirketi Gazprom, Türkiye’de bir doğal gaz merkezi kurmak için çalışmalar yaptıklarını ve bu adımla, gaz piyasasında adil ve şeffaf fiyatlandırma sağlanacağını duyurdu.

İran Türkiye’ye doğalgazı kesti! İşte nedeni!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ), yaptığı açıklamaya göre, İran-Türkiye Doğal Gaz Boru Hattından 2 - 9 Ekim arasında gaz akışının duracağını bildirdi.

Doğal gazda Türkiye merkez ülke olacak!

Türkiye'nin 7 enerji nakil hattı bulunuyor ve petrol ve doğal gaz rezervlerinin neredeyse yüzde 60'ına denk gelen bir coğrafi alanda yer alıyor bu yüzden enerji de merkez ülke olabilme ihtimali bulunuyor. Doç. Dr. Levent Yılmaz "Türkiye bir geçiş rotası değil. Net bir şekilde ticaret merkezi olarak

Türkiye hızlı tren yatırımlarında gaza bastı!

Türkiye'yi hızlı tren ağıyla örme hedefi çerçevesinde, Ankara-Sivas YHT Hattı'nın altyapı çalışmalarında yüzde 95, Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nda yüzde 47 ilerleme kaydedilirken bazı projelerde etap etap sona geliniyor.

Türkiye Boru Hattı Sistemleri ve Sıvı Depolama Tankları Deprem Yönetmeliği!

31416 sayılı Türkiye Boru Hattı Sistemleri ve Sıvı Depolama Tankları Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Hasan Sözbilir: Türkiye ölçeğinde 20 yerde deprem üretme olasılığı olan fay var!

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Türkiye'de 20 yerde deprem üreten fay hattı olduğunu söyleyerek olası depremler hakkında uyarılarda bulundu.

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metrosu Türkiye'nin en hızlısı olacak!

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattı 120 kilometrelik hızıyla yolculuk süresini 30 dakikaya indirmiş olacak. Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu Proje Müdürü Murat Cebeci konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, hattın Türkiye'nin 'en hızlısı' olacağını belirtti.

Türkiye'nin en yüksek Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor!

Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor. 450 metre uzunluğu ve 165 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek köprüsü ile Van-Pervari yolu 2 saat olacak.

Bakü-Kars Demiryolu'yla Türkiye'den yurt dışına inşaat malzemesi taşınıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Avrupa ile Orta Asya, Çin ve Orta Doğu aksını ekonomik, güvenli ve elverişli rota haline getiren Bakan Turhan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı vasıtasıyla Türkiye'den yurt dışına inşaat malzemesi, demir cevheri gibi ürünler taşınıyor." dedi.

Türkiye Fırat’ın doğusuna sahra hastaneleri kurdu!

Türkiye, Suriye’de Fırat’ın doğusunda terör örgütü PYD/YPG’nin hâkim olduğu sınır hattında sahra hastaneleri kurmaya başladı.

Gazprom Türkiye hattı Haberi

Gazprom Türkiye hattı

Rus enerji şirketi Gazprom, Türkiye'den geçmesi planlanan doğalgaz boru hattı için yeni bir şirket kuracağını açıkladı.


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçtiğimiz hafta Ankara'ya ziyareti sırasında Türkiye üzerinden yeni bir doğalgaz hattı kurulacağı açıklaması yapılmıştı.


Türkiye üzerinden geçecek yeni doğalgaz hattıyla ilgili Rus enerji devi Gazprom'dan bugün bir açıklama yapıldı.


Gazprom, Türkiye'den geçecek hat için yeni bir şirket kuracağını açıkladı. Rusya'nın St.Petersburg kentinde kurulacak şirketin ismi ise, "Gazprom Russkaya" olacak.


'GÜNEY AKIM PROJESİ İPTAL'


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ankara ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı ortak basın toplantısında Avrupa’ya gaz taşıyacak Güney Akım Projesi'nin iptal edildiğini duyurmuştu.


İptal edilen Güney Akım Projesi, Rus doğalgazını Karadeniz altından geçerek Bulgaristan üzerinden Avrupa'ya taşıyacaktı.


İptal edilen proje yerine Türkiye'den geçecek yeni bir boru hattı planlanıyor.


Yeni boru hattı, yine Karadeniz'den...