04 / 05 / 2024

Gazprom\'un doğalgaz sattığı ülkeler

Gazprom\'un doğalgaz sattığı ülkeler

AKP hükümetinin Rusya ile yaptığı doğalgaz sözleşmeleri, Türkiye'nin ödeyeceği faturanın giderek kabarmasına neden oluyor

Samsun İlkadım ilçesi sakinleri isyan etti: Ya kentsel dönüşüm yapılsın ya da doğalgazımız verilsin!

Samsun'un İlkadım ilçesine bağlı Hastanebaşı ve Kökçüoğlu mahallesi sakinleri, 'Ya kentsel dönüşüm yapılsın ya da doğalgazımız verilsin' diyerek yetkililere seslendi.

BOTAŞ’tan Gazprom açıklaması geldi; Doğalgaz iddiasına cevap verdiler

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş Genel Müdürlüğü (BOTAŞ), son günlerde sosyal medyada dolaşan ve Rus petrol ve doğal gaz şirketi Gazprom'un BOTAŞ'ı devralacağına dair iddiaları yalanladı. BOTAŞ yetkilileri, bu iddiaların tamamen asılsız olduğunu açıkladı.

Doğalgaz fiyatları o rakamı aşacak! Duyan inanamadı! Herkes önümüzdeki kışı nasıl geçireceğini düşünüyor!

Gazprom Başkanı Aleksey Miller Avrupa'da doğalgaz fiyatlarının bin metreküp başına 4000 doları geçebileceğine dikkat çekti. İşte o açıklamalar...

Doğalgaz akışı 3 gün boyunca kesilecek! Son dakika haberi az önce geldi

Rus enerji şirketi Gazprom, Kuzey Akım boru hattından, tek kompresör ünitesinin bakımı nedeniyle 31 Ağustos’tan itibaren 3 günlüğüne doğalgaz akışının durdurulacağını açıkladı.

Gazprom’dan doğalgaz vanasını kapatıyor! İşte detaylar!

Rus enerji şirketi Gazprom, Kuzey Akım boru hattından, tek kompresör ünitesini doğalgaz akışının durdurulacağını açıkladı. İşte detaylar!

Trabzon Çukurçayır’a doğalgaz geliyor!

Trabzon Çukurçayır Mahallesi’nde doğalgaz için boru döşeme çalışmalarına başlandı.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Şehrimizin en yoğun konut yerleşiminin olduğu bölgelerden biri olan Çukurçayır’a doğalgaz ulaştırmak için çelik boru döşeme çalışmalarına başladık." dedi.

Ankara Beypazarı'na doğalgaz geliyor!

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan'ın yoğun mesailerle bürokrasiyi hızlandırarak tamamlanması için çalıştığı Doğalgaz Projesinde önemli aşamalar kat ediliyor.

Trabzon'un ilçelerine doğalgaz ulaştırılacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, doğalgaz çalışmalarıyla ilgili olarak yüklenici firma yetkileriyle bir araya geldi. Toplantıda ilçelere doğalgaz verilebilmesi için izlenecek olan yol haritası karara bağlandı.

Rus doğalgazında indirim!

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Gazprom ile BOTAŞ'ın yüzde 10,25'lik doğalgaz indirimi konusunda anlaştıklarını ancak anlaşma metninin henüz imzalanmadığını belirtti.

Gazprom, Türkmengaz'ın doğalgaz fiyatı için mahkemeye başvurdu!

Rus doğalgaz şirketi Gazprom'un, Türkmenistan'ın Türkmengaz şirketinden aldığı doğalgazın fiyatını mahkeme aracılığıyla değiştirmeye çalıştığı bildirildi.

Gazprom, Almanya'ya yeni doğalgaz boru hattı inşa edecek!

Rus enerji şirketi Gazprom, Almanya 'ya iki koldan uzanacak yeni bir doğalgaz boru hattı inşa edecek. Yeni boru hattının yıllık 55 milyar metreküplük kapasiteye sahip olacağı ifade edildi.

1999 yılında Boğaz'a doğalgaz boru hattı!

1999 yılında İGDAŞ, İstanbul'un bir yakasından diğer yakasına denizin dibine döşenecek boru hattıyla doğalgaz götürmeye hazırlanıyormuş. Baltalimanı-Paşabahçe arasında yapılması planlanan proje 2.2 trilyon liraya mal olacakmış.

Türk Akım doğalgaz boru hattı projesinin inşasına başlandı!

Rus doğalgaz üreticisi Gazprom'un CEO'su Alexei Miller, Rusya ile Türkiye'yi birbirine bağlayacak Türk Akım doğalgaz boru hattı projesinde inşaata başlama kararının alındığını söyledi.

Gazprom\'un doğalgaz sattığı ülkeler Haberi

Gazprom\'un doğalgaz sattığı ülkeler

Rusya'nın ulusal doğalgaz şirketi Gazprom, gelecek yıl Türkiye'nin ödeyeceği doğalgaz faturasında yüzde 20 civarında bir artış olacağı hesabını yaptı.

Rusya'da yayımlanan The Moscow Times gazetesinde, küresel ekonomik kriz nedeniyle talebin düşmesine karşın, Gazprom'un doğalgaz sattığı ülkelerle anlaşmaları yeniden gözden geçirmeyi kategorik olarak reddettiği ve Avrupalı müşterilerden "al ya da öde" anlaşmalarının koşullarını yerine getirmelerini istediği bilgisi yer aldı. Ekonomik kriz yüzünden Avrupa'da gaz tüketiminin düşmesi karşısında zemin kaybetmesine karşın Gazprom'un mevcut kontratlarda esnememekte kararlı olduğu belirtilirken. 2010 yılı için ortalama fiyat tahmini de yapıldı. Buna göre Gazprom seneye ihracatta yüzde 10 civannda bir düşüş bekliyor. Ancak, petrol fiyatlarına bağlı olarak hesaplanan gaz fiyatının seneye yüzde 20 civarında artması bekleniyor. Türkiye'nin de bulunduğu Avrupalı alıcılar, seneye bin metreküp gaz için or-...