02 / 10 / 2024

Gebze barınma ve konaklama merkezi

Gebze barınma ve konaklama merkezi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın tarafından Gebze’de kurulan barınma ve konaklama merkezi hizmet vermeye başladı.

Barış Arduç ve Gupse Özay Beykoz Konakları’nda kiracı oldukları evi 2 milyon dolara satın aldı!

Ünlü oyuncu Barış Arduç ve Gupse Özay, uzun süredir kiracı olarak yaşadıkları Beykoz Konakları’ndaki evi 2 milyon dolara satın alarak kiracılıktan kurtuldu.

Doç. Dr.  Baki Demirel: Barınma sorunu toplumsal krize dönüşürse, mülkiyet hakları sorgulanır!

Mağdur ev sahipleri, kiracıları ile yaşadıkları sorunlar sebebiyle evlerini kiraya vermeyeceklerini belirtiyor. Peki barınma sorunu nereye gidiyor? Yalova Üniversitesi Ekonomi Bölümü Doç. Dr.  Baki Demirel'den konu ile ilgili değerlendirme geldi. İşte o paylaşım...

Dünya, barınma sorununu nasıl çözüyor? İşte 7 yöntem...

Yaklaşık 3 yıldır, konut ve barınma problemlerinin yaşandığına vurgu yapan Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan, bunun sadece bizde değil, aynı zamanda küresel de bir sorun olduğunu söyleyerek örneklerle açıkladı. 

İstanbul'da evini kentsel dönüşüme vermek isteyenler dikkat! Taşınma ve kira desteği ne kadar?

İstanbul'da depreme dayanıksız binaların yeniden inşa edilmesi amacıyla başlatılan 'Yarısı Bizden' kampanyasında hak sahiplerine destek ödemeleri yapılıyor. Peki  Taşınma ve kira desteği ne kadar?

Konuta erişim, küresel sorun oldu! Diğer ülkeler barınma krizi için hangi çözümleri kullanıyor?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Prof. Dr. Ali Hepşen, konuta erişimin küresel bir sorun haline geldiğine dikkat çekerek, "Diğer ülkeler barınma krizi için hangi çözümleri kullanıyor?" sorusunun yanıtını verdi. İşte ayrıntılar...

Oturulamayacak derecede eski ve bakımsız ev sayısı, 2024’ün ilk 7 ayında 13 bin 161’e ulaştı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın “Barınma Yardımı” verileri  yoksulluğun boyutunu ortaya koyarken, oturulamayacak derecede eski ve bakımsız olan ev sayısı, yılın ilk 7 ayı itibarıyla 13 bin 161’e ulaştı. İşte tek tek açıklanan o rakamlar...

Öğrenciler kalacak yurt ve ev bulamıyor! Barınma krizi gittikçe artıyor!

Üniversitelerin açılmasıyla öğrencilerin yurt ve ev bulamadığını söyleyen Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci  barınma krizinin gittikçe arttığına değindi. 

Yüksek kiralar için devletten arazi tahsisi bekleniyor: Barınma sorunu her sektörü vurdu!

Tatil beldelerinde yüksek kira bedellerinin etkisiyle turizmde kronik duruma gelen barınma problemi, sektörün çare aradığı krizlerin başında yer alıyor. Turizmciler devlet tahsisi için görüşme trafiğini sürdürüyor. İşte ayrıntılar...

5 maddede barınma krizinin ana nedenleri! Türkiye'de konutta amorti süresi çok uzun! 

Bir konut yatırımının kendini kira geliri ile amorti edebilmesi için 240 aylık yani 20 senelik kira gelirinin yetmesi gerekiyor ancak Türkiye'de bu süre çok daha uzun. İşte 5 maddede gündemden düşmeyen barınma krizinin ana nedenleri...

Tebernüş Kireçci'den barınma krizine çözüm önerisi: Konut arzı artırılsın!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci'den barınma krizine çözüm önerisi geldi. Kireçci ''Barınma krizinin tek çözüm yolu var: Konut arzının artırılması'' dedi.

Barınma sorununa çözüm: TOKİ vasıtasıyla uygun fiyatlı konutlar inşa edilsin!

Ülke genelinde barınma büyük sorun haline geldi. Yüksek konut bedelleri ve yüksek kira bedelleri vatandaşın belini büktü. Peki konut sorunu nasıl çözülür? Barınma sorunu için çözüm önerisi geldi...

Türkiye'de barınma sorunu artıyor! Kirasını ödeyemeyen vatandaşlar zor durumda...

Türkiye'de barınma sorunu giderek tırmanıyor. Yükselen kiralar ve düşük maaşları nedeni ile birlikte kirasını ödeyemez duruma gelen emekliler huzurevlerine ve yaşlı bakım merkezlerine başvuruyorlar.

Öğrenciler barınma telaşına düştü! Yüksek kiralar hem öğrencileri hem de aileleri zorlayacak!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, YKS yerleştirme sonuçlarının açıklandığını hatırlatarak öğrencilerin Eylül ayı itibarıyla barınma sorunu ile karşı karşıya kalacaklarını açıkladı.

Gebze barınma ve konaklama merkezi Haberi

Gebze barınma ve konaklama merkezi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin kimsiz vatandaşlar için inşa ettiği  Gebze ilçesi Mevlana Mahallesinde kurulan yeni merkez 7 gün 24 saat hizmet vermeye başladı. Kocaeli Byükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; Doç. Dr. Tahir Büyükakın talimatıyla inşa edilen  merkezde 58 kişi barınabilecek.

TÜM HİZMETLER ÜCRETSİZ 

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğüne bağlı Barınma ve Konaklama Merkezi, Kocaeli’nde bulunan ihtiyaç sahibi kişiler, engelliler, yaşlılar, afet sonrası konaklama ihtiyacı olan aileler, hasta ve refakatçilerine de hizmet verecek. Yılın 12 ayında hizmet veren merkezde üç öğün yemek, temizlik ve sağlık hizmetleri ücretsiz olarak sunuluyor. Konforlu ev sisteminde bulunan asansörlü merkezin her katında mutfak, wc ve banyo yer alıyor. 

Gebze-Darıca Metro Hattı 2023'te...