02 / 05 / 2024

Gebze Metrosu

Gebze Metrosu

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İzmit'teki şehitliği ziyaret etti. Işık, ziyaret sırasında Gebze'ye metro müjdesi verdi. Bakan, ''2018'in sonuna kadar metronun temelini atacağız'' diye konuştu.

Gebze Metrosu için ilk adım atıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sanayi sektörünün önemli aktörlerinin yer aldığı Gebze-Çayırova-Darıca ekseninde kuzey-güney doğrultusunda hafif raylı sistem (LRT-Metro) hattının ön fizibilite çalışması yapmak için kolları sıvadı...

Gebze - Darıca Metrosu'nda son durum ne? Gebzeliler bitmeyen inşaata tepkili!

2018'deki seçim vaadi olan Gebze - Darıca Metrosu'nun ne zaman tamamlanacağı merak konusu olurken, vatandaşlar yıllardır süren inşaata tepki gösteriyor. İşte o metro hattının çalışmalarındaki son durum...

Gebze-Darıca metrosu ile emisyon sorunu ortadan kalkacak!

Gebze'de hayat geçirilen metro projesi hakkında açıklama yapan Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gebze Metrosu ile trafik ve emisyon sorununun azalacağını dile getirdi.

Gebze-Darıca Metrosu'nda tünel açma çalışmaları başladı!

Gebze Darıca arasında inşa edilen metro hattı için tünel açma çalışmaları bugün başladı. Tünel açma için yapılan törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu katılım sağladı. 

Gebze'ye yeni spor sahası inşa edilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze-Darıca Metrosu inşaatı kapsamında kaldırılan Metin Oktay Futbol sahasının yanına yeni bir futbol tesisi için çalışmalara başladı.  

Gebze OSB-Darıca Sahil Yolu Metrosu 2022'de tamam!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Gebze OSB-Darıca Sahil Yolu Metrosu'nda devam eden Gebze merkez arasındaki kısmın 2022 yılında tamamlanacağını kaydetti. 

Gebze OSB-Darıca Sahil Yolu Metrosu Mayıs 2023'te açılıyor!

Gebze OSB-Darıca Sahil Yolu Metrosu Mayıs 2023'te tam kapasite olarak hizmete açılacak...

Gebze Metrosu’nda son durum ne? 

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr Tahir Büyükakın Gebze Metrosu’nun son durumunu masaya yatırdı. Peki Gebze Metrosu’nda son durum ne? 

Gebze-Darıca metro hattı için ilk kazma vuruldu!

İlk kazmanın vurulduğu Gebze-Darıca metro hattında 1080 yolcu kapasiteli, 4 araçtan meydana gelen sürücüsüz metro kullanılacak. İşte Gebze-Darıca Metrosu inşaatında son durum...

Gebze Metrosu'nun ihalesi 18 Mayıs'a ertelendi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ön yeterlilik ihalesi yapılan Gebze Metrosu’nun yapım ihalesi 18 Mayıs 2018 tarihine ertelendi.

İstanbul metrosu Gebze'ye uzayacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, 2018'de temellerini atacakları Gebze bölgesindeki metro hatlarını, İstanbul ile entegre ederek büyük bir hamle yapacaklarını açıkladı.

Gebze Metrosu, Mart 2018'de ihaleye çıkıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Gebze Metrosu'nun ihalesinin Mart 2018'de gerçekleşeceğini belirtti.

Gebze-Darıca Metrosu'nun ihalesi 2018'in ilk yarısında!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Gebze-Darıca Metro Hattı projesini masaya yatırdı. Bayram metro projesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada projenin 2018'in ilk yarısında ihaleye çıkacağını belirtti.

Gebze-Darıca Metrosu için sondaj çalışmaları başlıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı yetkilileri Gebze ile Darıca arasına yapılacak olan metro projesinin zemin etütleri için önümüzdeki hafta sondaj çalışmalarına başlanacağını söyledi.

Gebze Metrosu Haberi

Gebze Metrosu

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Gebze'nin artık metroya kavuşması lazım. Şu anda Büyükşehir Belediyemiz projelerini hazırlatıyor. Allah nasip ederse 2018'in sonuna kadar metronun temelini atacağız." dedi.


Bakan Işık, İzmit'teki Pertev Mehmet Paşa Camisi'nde kıldığı bayram namazının ardından Garnizon Komutanı Korgenaral Metin Gürak ile şehitliği ziyaret etti. Daha sonra AK Parti Gebze İlçe Başkanlığını ziyaret eden Bakan Işık, İlçe Başkanı Hasan Soba ve partililerle bayramlaştı.


Işık, burada yaptığı konuşmada, AK Parti olarak 30'dan fazla bayramı iktidarda kutladıklarını belirterek, geçirdikleri her seçimde Gebze ve Kocaeli'nin hizmetlerine güvenoyu ve ülkeyi yönetme sorumluluğunu verdiğini söyledi.


Geçen süre içinde milletin emanetine sıkı sıkı sarılarak her zaman ülkeye yeni bir hizmet kazandırmanın gayreti içinde olduklarını vurgulayan Işık, Türkiye'nin son 15 yılda çok büyük mesafeler katettiğini kaydetti.


Işık, AK Parti...