03 / 05 / 2024

geç ödenen emlak vergisi gider yazılır mı

geç ödenen emlak vergisi gider yazılır mı

Emlak vergisi, işyeri için devlete yılın belli dönemlerinde iki eşit taksit halinde ödenebilen vergi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, eşyeri emlak vergisi gider yazılır mı? İşte Gelir Vergisi Kanunu esasları..

Emlak vergisi ödemesinde son durum nedir?

Ev sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisi ödeme tarihleri ile ilgili araştırmalar başlamış durumda. Buna göre senede 2 sefere mahsus olmak üzere ödenen emlak vergisini isteyen vatandaşlar peşin isteyenler de taksitli olarak  ödeyebiliyor.

Konut sahiplerine müjdeli haber! Son beş yılda ödenen emlak vergileri iade ediliyor! İşte yapılması gerekenler...

Konut sahiplerinin yüzünü güldürecek son dakika haberi emlak vergisinden geldi. Tapu sahipleri, son beş yılda ödedikleri emlak vergilerini geri alabilecek. Peki kimler emlak vergisini geri alabilecek? İşte ayrıntılar...

Dul ve yetimler dikkat! Emlak vergisinden muaf olabilirsiniz!

Bina ve araziler için ödenen emlak vergisi için geri sayım başladı. Peki dul ve yetimler emlak vergisi öder mi? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Tapu sahipleri sakın boş yere para ödemeyin! 

Yılın belli dönemlerinde ödenen emlak vergisinde bu yıl, ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs'ta sona eriyor. Emlak vergisi ödeyen kesim dışında bir de muaf olan kesim bulunuyor. Tapu sahipleri sakın boş yere para ödemeyin...

İlk kez ev alacaklara teşvik paketi! Türkiye’de de uygulanır mı?

Emlak krizi yaşayan Çin’de hükümet ilk kez ev alacaklar için harekete geçti. Emlak krizini çözmek isteyen yönetim ilk kez ev alacaklar için teşvik paketi hazırlayarak emlak sektörünü canlandırmak için düğmeye bastı. Benzer bir durumun Türkiye’de olabileceği ise bir soru işareti.

Milyonlarca ev sahibi ve ev almak isteyenlere son tarih açıklaması! Paralar hesaplara yatırılacak

Her yıl yılda iki taksit şeklinde ödenen emlak vergisi ile çevre temizlik vergilerinin bu yılın ilk taksiti için son ödeme tarihi 31 Mayıs Salı günü olarak açıklandı. Ödemeler belediye bünyesindeki 7 vezneden yapılırken, internetten ödeme kolaylığı da sunuluyor.

Kimler emlak vergisi ödemez 2022?

Gayrimenkuller için ödenen emlak vergisini bazı mal sahipleri ödemiyor. Peki, kimler emlak vergisi ödemez 2022? Emlak vergisi muafiyet şartları nelerdir?

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy 2022 fiyat listesi!

Yeni konut yatırımları için harekete geçen Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'ndan dev proje geliyor. Emlak Konut GYO yeni projesi olan Avcılar Firuzköy'ün tüm detaylarını açıkladı. İşte Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy projesinin detayları...

Emlak sektörü 2022'de yükselişine devam edecek!

Pandemiye rağmen 2021'yi hareketli geçiren emlak sektörü 2022 senesinde de gözde sektör olmaya devam edecek. Yeni yılda çok sayıda konut projesinin raftan inmesi bekleniyor. 

Geliri olmayan vatandaşlara emlak vergisi müjdesi!

Gayrimenkul sahipleri tarafından ödenen emlak vergisinden muaf olan milyonlarca vatandaş bulunuyor. Peki, emlak vergisinden kimler muaf? Emlak vergisi muafiyet şartları neler? İşte detaylar...

Emlak vergisi 2022’de ne olacak?

Gayrimenkul sahipleri tarafından ödenen emlak vergisinin 2022'de ne olacağı şimdiden merak konusu oldu. Emlak vergisinin 2022 yılında en az yüzde 20 artacağı tahmin ediliyor. 

Emlak Konut GYO Köy Zekeriyaköy projesinde konut sayısı değişti!

İstanbul’un Sarıyer İlçesindeki Zekeriyaköy'de büyük kısmı ağaçlık olan eski askeri arazide hayata geçirilen Emlak Konut GYO Köy Zekeriyaköy projesinde kapasite artırılıyor. 

İzmir'de kentsel dönüşüm projelerinin engellendiğini iddia eden gruptan açıklama!

İzmir'de hayata geçirilen Emlak Bankası konutlarında yaşayan vatandaşlar kentsel dönüşüm projelerinin engellendiğini öne sürdü...

geç ödenen emlak vergisi gider yazılır mı Haberi

geç ödenen emlak vergisi gider yazılır mı

İşyeri emlak vergisi gider yazılır mı?

Emlak vergisi, işyeri için devlete yılın belli dönemlerinde iki eşit taksit halinde ödenebilen vergi olarak karşımıza çıkıyor.


İşletme ile ilgili olmak şartıyla; bina, arazi, gider, istihlak, damga, belediye vergileri, harçlar ve kaydiyeler gibi ayni vergi, resim ve harçlar gider olarak indirilebiliyor mu? İşyeri emlak vergisi gider yazılır mı?


İşyerinde gider olarak yazılabilen vergiler arasında emlak vergisi de bulunuyor. Söz konusu esaslar, Gelir Vergisi Kanunu kapsamında madde 40'ta şu şekilde açıklanıyor:


İndirilecek giderler:

Madde 40 – Safi kazancın tespit edilmesi için, aşağıdaki giderlerin indirilmesi kabul edilir:


1. Ticari kazancın elde edilmesi ve idame ettirilmesi için yapılan genel giderler. (Ek parantez içi hüküm: 25/5/1995 - 4108/19 md.) (İhracat, yurt dışında inşaat, onarma, montaj ve taşımacılık faaliyetlerinde bulunan mükellefler, bu bentte yazılı...