28 / 04 / 2024

Emlak vergisi ödemesinde son durum nedir?

Emlak vergisi ödemesinde son durum nedir?

Ev sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisi ödeme tarihleri ile ilgili araştırmalar başlamış durumda. Buna göre senede 2 sefere mahsus olmak üzere ödenen emlak vergisini isteyen vatandaşlar peşin isteyenler de taksitli olarak  ödeyebiliyor.



Emlak vergisi, gayrimenkulün kayıtlı olduğu ilgili belediyeye ödeniyor ve bazı belediyeler için e-Devlet üzerinden de ödeme yapılabilmektedir. Emlak vergisi ödeme takvimi ve taksitleri ile ilgili detaylar vatandaşlar tarafından merak ediliyor ve takip ediliyor.

Mülkler üzerindeki verginin ne olduğunu, nasıl ödendiğini, ödenmediği zaman da  mülk sahiplerine ne gibi bir yaptırım uygulanması gerektiği ile ilgili olarak ortaya çıkan konular çok önemlidir. Buna göre, emlak vergisi ödeme tarihleri de  ilk taksit mart – mayıs arasında, ikinci taksit ise kasım ayındadır. Peki Emlak vergisi nedir, ne zaman ödenir?

EMLAK VERGİSİ NE ZAMAN ÖDENİR?

Emlak vergisi iki taksitte ödenir. Yapılan ödemelerde emlak vergisi ödeme tarihleri için de ilk taksit mart – mayısta kinci taksit ise kasım ayındadır. Belirtilen bu ayları geçirenler aksi belirtilmedikçe emlak vergisi ödeme tarihlerini kaçırmış olacaklardır. 

haberturk.com'da yer alan habere göre; Belirlenen zamanlarda vergiyi ödemek, yasal yükümlülüklerin yerine getirilmesi açısından önemli bir yer tutar. Zamanında ödenmeyen vergiler için cezai işlem uygulanabilir ve bu durum, ileride ilgili taşınmazın satışı, devri veya ipoteği gibi işlemlerde de sorun oluşturabilir. Yukarıda kaydedilen bilgiler genel bilgilerdir ve vergi mevzuatı zaman içinde değişebilir. 

Emlak vergisi ödemesinde son durum nedir?

EMLAK VERGİSİ 1.TAKSİTİ NE NE ZAMAN?

İlk taksit ilkbaharda ödeniyor. Mart ayının ilk günlerinden Mayıs ayının son gününe kadar ödeme yapılabilir. İki taksit halinde ödeme yerine tek seferde verginin ilk taksit ve ikinci taksit tutarını ödemek mümkün.

EMLAK VERGİSİ 2.TAKSİTİ NE NE ZAMAN?

İkinci taksit kışa doğru ödeniyor. Taksit ödemesinin ikincisi kasım ayında ödenebiliyor. Son ödeme tarihi için belediyelerden bilgi alınabilir.

Ev sahipleri ikinci taksitlerini ödemeleri halinde o yılın vergisini ödemiş oluyor. İlk taksit tutarını öderken ikinci taksiti de ödeyebiliyorsunuz. Yani yıl içinde iki kez ödeme yapmanıza gerek yok. Bu noktada bütçenize göre karar verebilirsiniz.

Evi, iş yeri ve arsası olanlar şimdi bakın: Emlak vergisi nasıl, nereye ödenir?

Ev sahipleri dikkat! Emlak vergisi 1. taksit ödemeleri yarın başlıyor! 

Evi ve arsası olanlar dikkat! Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 3 gün sonra başlıyor! 

Emekliler dikkat! Eviniz varsa hemen bakın: Vergi ödemenize gerek yok!

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor! Eğer E-devlette yoksa hemen bunu yapın!


 


Geri Dön