16 / 05 / 2024

gecekondu dask kapsamında mıdır

gecekondu dask kapsamında mıdır

Dask (Zorunlu Deprem Sigortası) sahipleri, depremin evlerine verdiği maddi zararı hızlı ve kolayca giderme olanağı yakalıyor. Peki, gecekondulara zorunlu deprem sigortası yapılır mı?

Zorunlu afet sigortası geliyor! Tek poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek!

Zorunlu deprem sigortası yerini DASK kapsamında deprem, sel gibi bütün afetleri kapsayan zorunlu afet sigortasına bırakıyor. Tek bir poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek. İşte ayrıntılar...

DASK kapsamında yer alan konut ve iş yerleri meclis gündeminde!

2003-2022 yılları arasında DASK Fonunda toplanan para tutarına ve yapılan harcamalara ilişkin soru önergesi verildi. CHP Mersin Milletvekili Alpat Antmen konuyu TBMM gündemine taşıdı.

Orman yangınları ve seller DASK kapsamına giriyor! 

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Noyan Doğan bugünkü yazısında orman yangınlarının ve sellerin DASK kapsamına girmesi için çalışmaların başlatıldığını kaleme aldı.

Kartal'da 20 gecekondu dönüşüm kapsamında yıkılacak!

Kartal'da kentsel dönüşüm projeleri ve çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Kartal'da 20 gecekondu dönüşüm kapsamında yenilenecek.

Ankara'da dönüşüm kapsamında 4 bin 571 yıkım!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında, son 5 yılda 4 bin 571 gecekondu, bina ve metruk yapının yıkımını gerçekleştirdi.

Arsa tapulu konutlar DASK kapsamında mıdır?

Depremlerde oluşabilecek bina hasarlarını DASK güvence altına alıyor. DASK devlet tarafından zorunlu tutuluyor. Peki, arsa tapulu konutlar DASK kapsamında mıdır?

İşyerleri DASK kapsamında mıdır?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, tapuya kayıtlı ve özel mülkiyete tabi taşınmazlar üzerinde "mesken" olarak inşa edilmiş binalara DASK yapılması zorunlu tutuluyor. Peki, işyerleri DASK kapsamında mıdır?

Bina ortak alanları DASK kapsamında mıdır?

Zorunlu Deprem Sigortası, meskenlerde depremin neden olacağı maddi zararların tazmin edilmesini sağlamaya yönelik olarak oluşturulan bir sigorta sistemi olarak biliniyor. Peki, bina ortak alanları DASK kapsamında mıdır?

TOKİ Mardin'de kentsel dönüşüm kapsamında 375 konut yapacak!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Mardin Merkez Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında 375 konut, 16 derslikli ilköğretim okulu ihaleye çıkarılıyor. TOKİ Mardin kentsel dönüşüm ihalesi 20 Kasım'da yapılacak.

TUYUP kapsamında Bursa'daki turizmciler bilgilendirildi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Avrupa Birliği 'nin desteklediği ile Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Artırılması Projesi (TUYUP) kapsamında Bursalı turizmciler bilgilendirildi.

Muhtaç Ailelere Ev projesi kapsamında 39 aile Kurban Bayramı'na yeni evlerinde girecek!

Başkale Kaymakamlığınca hazırlanan "Muhtaç Ailelere Ev" Projesi kapsamında, ilçe merkezi ve köylerdeki 39 aile, Kurban Bayramı'na yeni evlerinde girecek.18 ailenin evinin olmadığı, 21 ailenin ise evlerinin kullanılamaz durumda olduğu belirlendi...

Üniversite Kampüsleri Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında 3 milyon fidan dikildi!

Yapılan çalışmalar neticesinde üniversite alanları içerisinde ve dışında öğrenciler adına 2 milyon 716 bin fidan toprakla buluşturuldu. Plan kapsamında önümüzdeki 3 ay içerisinde 2 milyon 971 bin fidan daha toprakla buluşturulacak...

Işıklar Yatırım birleşme kapsamında ihraç belgesinin onaylanmasını yayınladı!

Işıklar Yatırım Holding A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Işıklar Yatırım Holding A.Ş. birleşme kapsamında ihraç belgesinin onaylanmasını yayınladı.

gecekondu dask kapsamında mıdır Haberi

gecekondu dask kapsamında mıdır

Gecekondulara zorunlu deprem sigortası yapılır mı?

Dask yani Zorunlu Deprem Sigortası devlet tarafından sunulan bir güvence sistemi olarak karşımıza çıkıyor. Bu sigorta, konutları depreme ve depremin doğrudan neden olduğu yangın, infilak, yer kayması ve tsunami gibi afetlere karşı güvence altına alıyor.


Evlerinin ve ailelerinin geleceğini güvence altına almak isteyen konut sahipleri, en yakın sigorta acentesine veya banka şubesine giderek sigortalarını yaptırabiliyor. Konut ve kimlik bilgilerini beyan eden herkes poliçe sahibi olabiliyor. 


Yıllık olarak düzenlenen poliçelerin prim tutarları konutun yapı tarzına, brüt yüz ölçümüne ve bulunduğu bölgenin deprem riski derecesine göre hesaplanıyor.


DASK, her yıl yapı maliyetlerindeki artışa bağlı olarak azami teminat limiti belirleniyor. DASK tarafından verilen azami teminat tutarı, 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren bütün yapı tiplerinde 150 Bin TL olarak belirlendi. Bu...