02 / 05 / 2024

Gecekondu Sorunu ve Şehirleşme

Gecekondu Sorunu ve Şehirleşme

Başbakanlık Toplu konut İdaresi’nde Finansman Daire Başkanlığı görevinden istifa ederek Ak Parti’den Çorum milletvekili aday adayı olan Ayhan Karaca, İhlas haber Ajansı (İHA) Çorum Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

İYİ Partili Salih Karabacak'tan konut ve kira sorunu için çözüm önerisi!

İYİ Partili Salih Karabacak yaptığı açıklamada konut ve kira sorunu için çözümü sosyal konutlar yapmak olduğunu söyledi. Karabacak ayrıca çözüm önerisini de paylaştı. İşte konu ile ilgili detaylar...

İzmir’de konut krizi nasıl çözülür? Buğra Gökce tek tek sıraladı: İşte 4 maddede çözüm!

Şehir Plancısı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aday Adayı Dr. Buğra Gökce, İzmir'deki konut sorunu ve bu sorunun çözümüne ilişkin X sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar ve vatandaşlardan gelen yanıtlar...

Bodrum'da kaçak yapı sorunu büyüyor! İzinsiz ve mühürlenmiş 6 bin 765 bina var!

Bodrum'da artan nüfusla beraber kentleşme sorunu büyüyor. Kentte izinsiz ve mühürlenmiş 6 bin 765 bina var. 

Kentsel dönüşüm yasasından sonra şimdi de toplu taşımada yeni yasa için düğmeye basılıyor! Milyonları ilgilendiriyor!

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı, Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu; taksi, dolmuş, otobüs şoförlerinin yaptığı işin mülkiyetiyle ilgili sorunu ve tedirginliklerini ortadan kaldıracak yeni bir çalışma başlatacaklarını açıkladı.

Kıdem tazminatı sorunu çözülüyor mu? Yeni sistem ve detayları

Yeni bir sistem ile çalışanların kıdem tazminatları sorunu çözüme kavuşacak. Bu yeni yapıda, işçilerin birikimleri özel bir fondada bir araya getirilecek ve devlet tarafından bu birikimler garanti altına alınacak. İşte bu konuda bilinmesi gereken tüm ayrıntılar...

Boş evlerle savaş: İstanbul'da konut sorunu ve dünyada çığır açan çözümler!

İstanbul'da konut sorunu, emlak sektöründeki ilerlemelerle birlikte artış göstermeye devam ediyor. Bu dönemde şehirde on binlerce boş evin bulunması da yoğun tartışmalara neden oluyor. Peki, dünya kentlerinde bu sorunun nasıl yaşanıyor ve hangi tür çözümler gündeme geliyor? İşte ayrıntılar...

Ayazağa Gecekondu Önleme Bölgesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Ayazağa Gecekondu Önleme Bölgesi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Bu kampanya, sıfır otomobil almak için bekleyenleri çok sevindirecek!

Sıfır otomobilde yaşana tedarik sorunu ve fiyatların hemen her gün güncellenmesi, pandemiden bu yana vatandaşın en büyük sorunlarından biri. Ancak bir markadan son gelen haberler vatandaşı oldukça sevindirecek türden.

Resmen açıklandı! Sıfır ve ikinci el otomobil piyasasındaki iddialar için inceleme başlatıldı! Bakanlıktan flaş hamle!

Son zamanlarda sıfır otomobillerde temin sorunu ve fiyatların yükselmesiyle birlikte özellikle ikinci el otomobil piyasasına olan talepte artış yaşandı. Bu sırada hem sıfır hem de ikinci el otomobil piyasasını farklı şekillerde zarara uğratma amacıyla hareket eden kişiler hakkında harekete geçildi.

  İşte en ucuz robot süpürgeler! Fiyatlarına inanamayacaksınız! 3 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Evi temizlerken kablo yetişmemesi sorunu ve ağır makineleri arkanızdan sürükleme derdine son veren robot süpürge teknolojisi, gün geçtikçe daha fazla tüketicinin ilgisini çekiyor.

Gecekondu İnşaat Ve Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gecekondu İnşaat Ve Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Furkan Cesur ve Yahya Bayer ortaklığında kuruldu.

Kiralık ev arayanlar dikkat! Ev sahipleri artık bu meslekten kiracı istemiyor! Kiralık evde şartlar değişiyor!

Konut sektöründeki stok sorunu ve yüksek kira tutarları sebebiyle bir süredir Türkiye'nin en önemli gündem maddesi olan kiracılar ve ev sahipleri arasındaki sorun resmen boyut değiştirdi. Konut sahipleri maaş bordrosu, findeks raporu gibi şartlar istemeye başladı. İşte ayrıntılar...

Başkentte istinat duvarı çöktü!  4 apartman ve 1 gecekondu tahliye edildi!

Başkent Ankara'nın Çankaya ilçesinde heyelan sebebiyle  istinat duvarının çökmesi sonucu 4 apartman ve 1 gecekondu boşaltıldı. İşte konuyla ilgili detaylar...

Gecekondu Sorunu ve Şehirleşme Haberi

Gecekondu Sorunu ve Şehirleşme

Ziyarette İHA Çorum Bölge Müdürü Bülent Özkaleli ile görüşen Karaca, bugüne kadar yaptığı çalışmalar ve hedefleri hakkında bilgi verdi.

AK Parti Çorum milletvekili aday adayı Ayhan Karaca, kamuda edindiği tecrübelerle sorunları çözümünde rol alıp alıp, Türkiye’ye ve Çorum’a hizmet edeceğini söyledi.

Şehirlerin kentsel sorunlarının başında gecekondulaşma geldiğini dile getiren Karaca, gecekondulaşmanın önlenmesinde noktasında 2004 yılında dönemin TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’dan teklif geldiğinde tereddüt etmeden kabul ederek TOKİ’de göreve başladığını söyledi.

Gecekondulaşmanın önüne geçilmesinde TOKİ’nin büyük çalışmalarının olduğunun altını çizen Karaca, TOKİ’nin ilk başta kentsel dönüşüm alanlarından ziyade boş alanlarda toplu konut yaparak hızlı bir şekilde gecekonduya alternatif ürettiğini belirtti.

Birikimi olan insanların gecekonduya yönelmemesi TOKİ’nin cazip taksit fiyatları sunduğunu anlatan Karaca, “Daha sonra kentsel dönüşümle ağırlık verildi. Kentsel dönüşüm kapsamında da şuana kadar...