29 / 04 / 2024

Gecekonduların ıslah ve tasfiyesi

Gecekonduların ıslah ve tasfiyesi

30 Temmuz 1966 tarihinde 12362 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 775 Kanun Numaralı Gecekondu Kanunu kapsamında yer alan gecekondu ile ilgili hükümleri incelemek için haberimize giriş yapabilirsiniz...

Çekmeköy'de gecekondularının yerine site yapılan sakinlerden tepki!

İstanbul'un Çekmeköy ilçesinde 2018'de İSKİ tarafından, derenin ıslah edileceği nedeniyle gecekonduların yıkımı yapıldı, fakat aynı yerde site inşa edildi. Çekmeköy'deki Farabi Sokak’ta yaşayan mağdur aileler, yaşadıklarını anlattı.

Türkiye'deki mera alanlarının ıslahı TBMM gündeminde!

Türkiye'deki mera niteliği taşıyan alanlara ve bunların ıslahı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çankaya'da yıkılan gecekonduların yerine yeni yaşam alanı!

Ankara Çankaya Belediyesi tarafından planlı yapılaşmaya katkı sunarken yıkılan gecekonduların yerine yeni yaşam alanları kazandırılıyor. Bölge okul alanları ve yeni park yapımına ayrılıyor.

Kapadokya Cam Geri Dönüşüm ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Kapadokya Cam Geri Dönüşüm ve İnşaat Limited Şirketi Mehmet Özen tarafından 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

Adana'da kentsel dönüşüm ve imar sorunları konuşuldu!

Adana'da kentsel dönüşüm ve imar projeleri kapsamında çalışmaları devam ediyor. Adana'da kentsel dönüşüm ve imar sorunları konuşuldu.

Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası bugün başlıyor!

Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası için başvurular bugün itibari ile başlıyor. Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası için başvurular Ziraat Bankası tarafından kabul ediliyor..

Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası satış tarihleri!

Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası için Ziraat Bankası şubeleri aracılığı ile talep toplamaya başlanacak. İşte altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası satış tarihleri...

Altın tahvili ve kira sertifikası nedir?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Güngör Uras 2 Ekim 2017 Pazartesi tarihinde talep toplanmaya başlanacak olan altın tahvili ve kira sertifikasını açıkladı.

Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı İzmir’de gerçekleşiyor!

SABAH gazetesinin düzenlediği Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı İzmir’de gerçekleşiyor. Kurultayda dönüşüm politikaları masaya yatırılacak

TTA Gayrimenkul'ün Adana ve Manisa'daki 3 taşınmazı satıldı!

Sümer Holding A.Ş. ile birleştirilerek tüzel kişiliği sona erdirilen TTA Gayrimenkul'ün Adana ve Manisa'daki taşınmazları satıldı. Özelleştirme Yüksek Kurulu kararları bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Konya Güneysınır ve Sarayönü şehir konakları açılıyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde yapımını sürdürdüğü Güneysınır ve Sarayönü şehir konaklarının inşaatını tamamladı.

216 Butik Plus'ta ticari alanların kiralama ve satışları başladı!

216 Yapı tarafından İstanbul'un gelişen bölgesi Çekmeköy'de inşa edilen 216 Butik Plus'ta ticari alanların kiralama ve satış işlemleri başladı.

Fetih Kentsel Dönüşüm Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fetih Kentsel Dönüşüm Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün 500 bin TL sermaye bedeli ile Umut Öztürk tarafından kuruldu.

Gecekonduların ıslah ve tasfiyesi Haberi

Gecekonduların ıslah ve tasfiyesi

GECEKONDU KANUNU(1)(2)

Kanun Numarası : 775

Kabul Tarihi : 20/7/1966

Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 30/7/1966 Sayı : 12362

Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 5 Sayfa : 2626



Kapsam ve tarif:

Madde 1 – Mevcut gecekonduların ıslahı, tasfiyesi, yeniden gecekondu yapımının önlenmesi ve bu amaçlarla alınması gereken tedbirler hakkında bu kanun hükümleri uygulanır.


Madde 2 – Bu kanunda sözü geçen (Gecekondu) deyimi ile, imar ve yapı işlerini düzenliyen mevzuata ve genel 

hükümlere bağlı kalınmaksızın, kendisine ait olmıyan arazi veya arsalar üzerinde, sahibinin rızası alınmadan yapılan izinsiz 

yapılar kastedilmektedir.


Belediyelere arsa sağlanması:

Madde 3 – (Mülga: 3/7/2003-4916/38 md.) 

Madde 4 – Gecekonduların ıslah, tasfiye ve önleme bölgeleri içinde bulunan binalı ve binasız vakıf taşınmaz mallardan 3 üncü maddenin ikinci fıkrası kapsamı dışında kalanları, bu kanunda belirtilen amaçlarda kullanılmak...