04 / 05 / 2024

Geciken kredilerin takibe girmesi

Geciken kredilerin takibe girmesi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Covid19 salgını nedeniyle, gecikmeye giren krediler takip hesaplarına aktarılmadan önce bekleme süresini 90 günden 180 güne yükseltti.

1.3 milyon kişi borcunu ödeyemeyerek yasal takibe düştü!

Açıklanan rakamlara göre borcunu ödeyemeyen ve bankaların takibine düşen vatandaşların sayısı giderek daha da artıyor. Geçen sene 1.3 milyon kişi kredi ya da kredi kartı borcu nedeniyle yasal takibe düştü.

Emeklilikte son dakika! 3600 günle nasıl emekli olunur? EYT'de geciken maaşlar için faiz ödenecek mi? Aman dikkat! 

Emekli maaşlarına yapılacak zam öncesinde, erken emekli olmanın yolları ve emeklilik tarihi hesaplama gibi konular sık sık gündeme geliyor. Peki 3600 günle nasıl emekli olunur? EYT'de geciken maaşlar için faiz ödenecek mi? İşte o merak edilen soruların yanıtları...

Kart borcu kredi borcunu ilk kez solladı! Temmuz ayında 180 bin kişi takibe düştü!

İnsanların geçinebilmek için kredi ve kredi kartı kullanımına ihtiyacı arttıkça geri ödenemeyen borçlarda da resmen patlama yaşanıyor. Bu kapsamda, temmuz ayında 180 bin kişi kart borcu nedeniyle takibe düştü.

38 milyon vatandaş bireysel kredi kullandı! Nakdi kredilerin miktarı 8.4 trilyon lirayı geçti!

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi üyesi kuruluşlar tarafından kullandırılan nakdi kredilerin 1 Şubat 2023 itibarıyla, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 55 artarak 8.4 trilyon TL’yi ulaştığı açıklandı. Vatandaş ise tüketici kredileri ile hayatta kalmaya çalışıyor.

Ev, iş yeri ve arsa alacaklar dikkat! Takibe düşmemek için bunları sakın gözden kaçırmayın!

Ev, işyeri, arsa gibi gayrimenkuller satın alınırken genellikle hukuki ve teknik riskler gözden kaçırılabiliyor. İmara ve projeye aykırılıklar nedeniyle binlerce gayrimenkul idari takibe alınabiliyor. Peki, gayrimenkul alırken ya da satarken riskleri en aza indirmek için neler yapılabilir?

Bakanlıktan flaş hamle! Hileli ilanlar takibe alındı 300 bin lira ceza gelecek

İkinci el otomobil satışında  6 bin kilometre şartını hülle yoluyla ihlal edenlere  300 bin TL ceza kesilecek. T24 sitesinde yer alan habere göre Ticaret Bakanlığı internet sitelerindeki ilanları tespit edip takibe almaya başladı.

Kredisini ve kredi kartı borcunu ödeyemeyen 167 bin vatandaş daha yasal takibe alındı!

TBB Risk Merkezi verilerine göre; 2022'nin Mayıs ayında bireysel kredisini ve kredi kartı borcunu ödeyemediği için yasal takibe düşen kişi sayısı yükseldi. İşte detaylar...

Bireysel iflas dalgası kapıda 4 milyon 147 bin kişi yasal takibe düştü

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkez'inin açıkladığı verilere göre borcunu ödeyemediği için yasal takibe düşen vatandaşın sayısı 4 milyon 147 bin 977'ye ulaştı. Öte yandan takipteki krediler hariç bireysel kredi kullanan kişi sayısı 1.6 milyon kişi artarak 36.1 milyon kişiye ulaştı.

Geciken aidat için fark ödenir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında geciken aidatlara fark ödenip ödenmeyeceğini yazdı. Peki geciken aidat için fark ödenir mi?

Bankalardaki batık ve riskli kredilerin artışının nedenleri araştırılacak!

Kamu bankalarındaki batık ve riskli kredilerin artışının nedenlerinin araştırılarak alınmasın gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla meclise araştırma önergesi verildi. 

Toplam konut kredisi borçları ile takibe alınanlar mecliste!

Türkiye'de iller bazında toplam konut kredisi borçları ile takibe alınanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Geciken aidatlar nasıl ödenir?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında geciken aidatlarla ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Bireysel kredilerin yüzde 34'ünü konut kredileri oluşturdu!

Bankalar ve banka dışı finansal kuruluşlar tarafından kullandırılan bireysel krediler yüzde 45 artarak 849 milyar lira oldu. Bireysel kredilerin yüzde 46'sını ihtiyaç kredileri, yüzde 34'ünü konut kredileri oluşturdu.

Geciken kredilerin takibe girmesi Haberi

Geciken kredilerin takibe girmesi

BDDK kararına göre uygulama karar konut kredisi, taşıt kredisi, ihtiyaç gibi tüm bireysel kredileri kapsarken ticari krediler içinde geçerli olacak.

Kredipazarı'nda yer alan habere göre; BDDK'nın konuyla ilgili açıklamasında şöyle:
"Ülkemiz de dâhil olmak üzere birçok ülkeye yayılan Covid-19 salgını neticesinde ekonomik ve ticari faaliyetlerde oluşan aksaklıklar nedeniyle, Kredilerin Sınıflandırılması ve Bunlar İçin Ayrılacak Karşılıklara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü ve 5 inci maddeleri kapsamında kredilerin donuk alacak sınıflandırılması için öngörülen 90 gün gecikme süresinin, bu Kurul Kararı tarihi itibariyle Birinci ve İkinci Grupta izlenen krediler için 31.12.2020 tarihine kadar 180 gün olarak uygulanmasına ve 90 günlük gecikmeye rağmen İkinci Grupta sınıflandırılmaya devam olunan krediler için ayrılacak karşılıkların, bankaların TFRS 9 kapsamında beklenen kredi zararının hesaplanmasında kullandıkları...