04 / 05 / 2024

Kredisini ve kredi kartı borcunu ödeyemeyen 167 bin vatandaş daha yasal takibe alındı!

Kredisini ve kredi kartı borcunu ödeyemeyen 167 bin vatandaş daha yasal takibe alındı!

TBB Risk Merkezi verilerine göre; 2022'nin Mayıs ayında bireysel kredisini ve kredi kartı borcunu ödeyemediği için yasal takibe düşen kişi sayısı yükseldi. İşte detaylar...



Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi verilerine göre 2022’nin Mayıs ayında 167 bin vatandaş borç nedeniyle yasal takibe düştü. Bir yıllık süreçte ise takipteki kişi sayısı yüzde 82 artarak 748 bin 437’ye ulaştı.

Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığının karşısında alım gücü her geçen gün daha da düşen yurttaşlar bankalara yönelirken, kredi ve kredi kartı borçları da her geçen gün artıyor. TBB Risk Merkezi verilerine göre; 2022'nin Mayıs ayında bireysel kredisini ve kredi kartı borcunu ödeyemediği için yasal takibe düşen kişi sayısı yükseldi. Nisan ayına göre Mayıs ayında yüzde 5,33'lük artış yaşanırken, yasal takibe düşenlerin arasına bir ay içinde 167 bin 403 kişi daha eklenmiş oldu. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön